Restaurantul Relais & Chateaux Le Bistrot Francais crează o alchimie a culturilor română și franceză.
În farfurie se regăsește o bucătărie modernă care combină cele mai bune produse din Franța și România: homarul de Bretagna, vita japoneză Kobe, împreună cu caviarul Prunier și delicioasele stridii Gillardeau.
Lista noastră impresionantă de peste 900 de vinuri ne poziționează pe primul loc în rândul restaurantelor din România, Relais & Chateaux Le Bistrot Francais fiind premiat cu distincția Wine Spectator ,,Best of Award of Excellence” de 5 ori până în prezent.
18:00-22:00
12:00-15:00
18:00-22:00
12:00-15:00
18:00-22:00
12:00-15:00
12:00-15:00
18:00-22:00
12:00-15:00
18:00-22:00
12:00-16:00
17:00-12:57
12:00-15:00
17:00-22:00
Da
Da
Da
Da
Da
ADRESA: Strada Nicolae Golescu 18, București 010292
TELEFON: 0756 018 393
ADRESA WEB: https://www.lebistrotfrancais.ro/
Aristocratic elegantul restaurant din centrul Bucureștiului are de puțin timp un nou chef, un tânăr latino cu alură de personaj de film: subțire, frumos, deschis, bine dispus, vorbăreț. A învățat Haute Cuisine la școli înalte, a lucrat în unele dintre cele mai cunoscute restaurante cu steluțe Michelin și de lux din Spania și Franța înainte să se mute de tot la București.
Le Bistrot Francais Relais et Chateaux e la fel cum îl știm de atâția ani, desigur, și pe bună dreptate, nu ar avea motiv să schimbe ceva ce arată impecabil. Saloanele, ca dintr-un film de epocă, și ele, sunt puse la conservare pe vreme de pandemie, însă au extins terasa, au trecut cu ea și dincolo de poartă, pe trotuarul foarte larg, construit în mod special în acest fel, pentru terase ca la Paris. Mesele elegante, ghivece cu plante mari și scumpe, luxul pe care centrul Bucureștiului merita să și-l recapete.
Un loc cu mancarea foarte buna rafinată, cu ora de închidere destul de devreme, ora 22, dar cu preturi pe măsură, adică măricele. Ai parte de intimitate, e ideal pentru mese de business sau ieșiri în oraș cu echipa.
"The only fine dining restaurant in Romania"
Asa cum spune si titlul acestui review, domnii sustin ca sunt singurul restaurant din Romania, ce ofera o experianta culinara, un inconjor al pamantului in farfurie, o calatorie in viitor. Complet FALS. Mai sunt si alte restaurante de fine dining in Romania, net superioare, cel putin nu o experienta culinara de o nota pozitiva.
Fiindca comentariile negative de pe retelele de socializare se sterg, am sa revin si eu cu review aici.
Prima impresie: Interiorul este un chich, usile de la intrare erau pline de praf, mocheta murdara, clanta de la usa nu funtiona prea bine.
Barul: Nu stiam daca am intrat la Bistrot Francais sau la Carul cu bere. Inteleg ca este mobila veche reutilizata, dar si acesta era plin de praf si urme de grasime. In salon, nici acolo situatia nu este mai roz, mocheta de pe jos si scaunele se puteau si ele curata din cand in cand apeland la o firma de specialitate. Fetele de masa erau stramb asezate, si cam sifonate.
Vesela si decoratiuni?: O parte din ele alese cu gust bun, iar cealalta parte parca sunt aduse din perioada interbelica, de un chich ieftin si o grosolanie iesita din comun.
Servire: Servirea execrabila, nimic iesit din comun, totul pe fast forward, ca la orice restaurant din capitala.
Mancarea este buna intradevar. Merita 5 stele.
Locatie per total, 3 stele
Manager locatie: tipa la angajati pe geam cand acestia sunt in pauza, si sterge comentariile negative de pe instagram. Zero stele. Cred ca baiatul acesta nu intelege ce o inseamna experienta culinara intr-un restaurant de fine dining. Experianta mea culinara a fost ca o calatorie in timp, intr-o piesa de comedie.
Ca o nota de incheiere, tin sa mentionez ca 50% din salariile angajatilor nu sunt trecute in contract, adica sunt platite ilegal.
Exclusivist! Elegant ,rafinat, serviciu ireproșabil,mâncare de calitate într-o prezentare deosebita!
Am avut o experienta foarte placuta. Mancarea si serviciul au fost la un nivel ridicat. Selectie de vinuri variata. Vom reveni cu siguranta sa incercam si alte bunatati. Poate brunch data viitoare. ☺️