Localuri noi în Cluj. Februarie 2021

de

Sabina Nisioi
Restaurante noi Cluj, februarie 2021

Spune drept – ți-e greu să crezi că în plină pandemie ai pute vorbi de apariția unor noi restaurante în Cluj, așa-i? Probabil că nici nu mai știi pe unde se află sau cum arată localurile pe care le frecventai odinioară, când eram fericiți și nu eram conștienți de cât de norocoși suntem. Probabil că rutina te-a făcut să-ți fie dor de o bere craft rece, băută cu prietenii într-un local umplut de vocile și râsetele celorlalți clienți. Sau poate ți-e dor de aventura așteptării felului de mâncare pe care l-ai comandat și de amăgirea că nu ești tu cel care urmează să fie servit, chelnerul întorcându-se spre altă masă.

Iată ce localuri și-au făcut intrarea pe piața din Cluj-Napoca în februarie 2021:

Garlic – bites & tales

Garlic - bites & tales, Cluj
Sursa: Garlic – bites & tales

Se știe că prin sângele românesc curge legenda temutului ”Dracula”, însă contrar așteptărilor, usturoiul nu ne sperie, ba chiar am putea spune că este elementul de bază al artei noastre culinare. Restaurantul Garlic bites & tales, localizat pe strada Inocențiu Micu Klein 13, vine cu un meniu ofertant pentru iubitorii usturoiului și al combinațiilor culinare autohtone, cu preparate precum Pită-n ou, Papară, Cartofi copți și răscopți cu usturoi, Vinete cu ardei copți și multe altele.

Evident că un răsfăț pur românesc nu poate fi complet fără niște preparate dedicate chiar contelui legendar, așa că cinstește-l cum se cuvine, comandându-ți meniul lui contemporan favorit: Count’s Burger, alături de niște cartofi prăjiți și sos burnt garlic.

Atelier de Cuisine

Sursa: Atelier Cuisine

Cu siguranță că în 2020 v-ați delectat cu show-ul ”Chefi la Cuțite” de pe Antena 1, unde ați trăit alături de favoriții voștri întregul concurs. Acest restaurant, așa cum numele sugerează, nu putea fi decât al ”clujeanului adoptat”, Chef Vincent Lointier, care reușește să ofere o reinterpretare perfectă a bucătăriei franceze în stil propriu, cu ajutorul produselor de calitate ale producătorilor locali. Deși nu este chiar nou-nouț apărut, acest restaurant a avut parte de un mic rebranding al meniului, odată cu alăturarea în cadrul echipei a altui chef îndrăgit din cadrul emisiunii, care a ajuns până în ultima ediție – nimeni altul decât cuțitul de argint al lui Chef Scărlătescu, Chef Paul Maxim.

Începând cu 9 februarie 2021, restaurantul își așteaptă clienții la adresa Strada Teodor Mihali nr. 64, atât în interior, cât și pe terasa încălzită, pentru a se delecta cu cele mai alese delicatese, gătite de mâinile celor mai sofisticați chefi.

Bârlog

Berăria Bârlog
Sursa: Bârlog

Majoritatea dintre noi, deși ne place să ne numim uneori iubitori de bere bună, nu suntem destul de curioși cât să ne interesăm de toate substraturile procesului de devenire al unei beri demne de laudă. Probabil că și tu te-ai obișnuit cu berea la doză de la magazinul de cartier în lipsa unui local care într-adevăr se respectă și își respectă băuturile pe care le oferă. Cam din a doua jumătate a anului trecut, renumita fostă Fabrică de Bere din Cluj a fost înlocuită de noul proiect de la Ursus Breweries, așa-zisul Bârlog, cu noi variante de bere craft, cu denumiri caracteristic autohtone: Paloșul lui Ștefan, Enigma lui Negru Vodă și Legenda lui Matei Corvin. Pe lângă tușa originală asupra băuturilor, nici designul interior nu se lasă mai prejos, artworkul și piesele utilizate fiind în perfectă concordanță cu spiritul cool și experimental al Bârlogului.

Magazinul fizic e redeschis începând cu 9 februarie 2021, la fosta adresă a Fabricii de Bere, cât și a Euphoriei Music Hall, pe Calea Mănăștur nr 2-6, așa că e evident că tu și prietenii tăi o să fiți nevoiți să vă faceți planuri cât mai curând.

Apropo… tu știi cum să asociezi berea cu mâncarea?

La Note Coffee

La Note Coffee Cluj Napoca
Sursa: La Note Coffee

Desigur că atunci când ne gândim la cafeneaua favorită, în interiorul nostru se creează un amestec de arome primitoare și de o muzică relaxantă, perfectă pentru o pauză bine meritată. Ei bine, la această nouă cafenea – iertare – cafenea ȘI SPRITZ BAR, pe note de pian, te vei bucura de băuturile făcute cu iscusință și drag de cel care a dat naștere acestui local. Așadar, pe lângă obișnuitele asortimente de cafea, poți opta pentru o variantă alcoolică, păstrând același feeling de cafenea.

Atmosfera este una foarte călduroasă și primitoare, iar dacă îți dorești cafea-to-go, nicio problemă! Te vei simți de parcă te revezi cu un prieten din copilărie, pe strada Napoca 2-4, gata să-ți ofere o vorbă bună pentru întreaga zi.

Eat & Meat

Eat & Meat Restaurant Cluj
Sursa: Eat & Meat

A.k.a probabil noul tău restaurant fast-food favorit, care s-a deschis chiar la începutul lunii februarie, parcă anunțând odată cu el revenirea la normal.

Situat pe strada Câmpului 27, noul restaurant Eat&Meat e pregătit cu un meniu variat, din care cu siguranță îți vei găsi un meniu care să se plieze perfect pe poftele tale. Dispune de nenumărate variante de pizza, burgeri, paste, până la cheese sticks și inele de ceapa crispy. Livrarea este foarte rapidă, iar titlul de restaurant fast-food nu trebuie nicicum să-ți creeze impresia unei mâncări inferior calitative. Comenzile sunt exemplar onorate, de la gust, aspect, până la surprize bonus la livrarea acesteia. Știm, știm, cât am vorbit ți s-a făcut foame, așa că… ce mai aștepți?

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area