Activități de weekend pe lângă Cluj în 2024

de

Sabina Nisioi
Lacul Tarnita

Știm că îți e dor de petrecerile din weekend, nopțile nedormite și cafeaua de a doua zi, la care îți amintești cu prietenii cât de tare v-ați distrat. Probabil, pentru unii dintre voi, acest mod de a ne petrece weekendurile sunt de neînlocuit, dar era COVID-19 ne-a învățat să ne adaptăm vremurilor și să găsim noi activități de weekend!

Având în vedere că vineri seara zboară, ai la dispoziție doar 2 zile libere, așa că ne gândeam cum ai putea să îți petreci acest timp într-un mod relaxant și – de ce nu?! – chiar distractiv. Ei bine, nu trebuie să te deplasezi până la Brașov, sau până la mare ca să poți ieși puțin din rutina zilnică. Avem pe lângă Cluj niște locații deosebite unde poți să-ți petreci timpul liber sau pe care le poți vizita. Noi vrem să ți le dezvăluim pe toate, pentru că se poate ca de unele dintre ele să știi, dar de altele să nu mai fi auzit niciodată.

Citește articolul pregătit pentru tine, ca să afli ce frumuseți oferă împrejurimile Clujului și cum poți face ca zilele tale de weekend să fie mai colorate!

Pădurea Hoia-Baciu

Știai că Pădurea Hoia-Baciu a fost inclusă în topurile celor mai înspăimântatoare locuri din lume, alături de alte zone cu fenomene asemănătoare, precum Deşertul Mojave şi Gloful Breeze?

Pădurea se află foarte aproape de Cluj și este un loc unde putem să ne petrecem weekendurile fie pentru plimbări prin natură, fie pentru a face un picnic împreună cu prietenii. Legenda sa interesantă cu siguranță te va face s-o vizitezi cât mai curând!

Padurea Hoia Baciu
Sursa: www.cluj.com

Lacul Tarnița

Probabil cea mai frecventă activitate a clujenilor în zilele toride – Lacul Tarnița. Acesta oferă o priveliște de vis și este perfect pentru zilele de primăvară-vară. Se pot face chiar și câteva drumeții la Piatra lui Lucaci și Piatra lui Dan. Peisajul de sus de pe stâncă îți va tăia respirația!

Lacul Tarnita
Sursa: www.razvanandrei.ro

Laguna Albastră

Laguna Albastră se află la câțiva kilometri de Cluj, în comuna Aghiresu, și este un lac care are o culoare deosebită atunci când razele soarelui se reflectă în el. E minunată locația dacă vrei să-ți petreci ziua la aer curat. Chiar lângă se găsesc și ruinele Castelului Bocskai. Trebuie neapărat să treci pe acolo dacă ai ocazia!

Laguna Albastra
via www.planiada.ro

Motel Gilău

Chiar dacă în perioada aceasta e închis, vara, Motel Gilău oferă o priveliște deosebită asupra lacului. Terasa deschisă la marginea apei îți oferă o atmosferă plăcută, de vei avea impresia că ești la mare! Amenajarea lacului este perfectă pentru o ședință foto cu prietenii tăi, în special în zilele călduroase de vară.

Motel Gilău
Sursa: www.booking.ro

Castelul Bánffy

Castelul Banffy de la Bonțida se află la doar câțiva kilometri de Cluj. Este locul unde se ține în fiecare an festivalul Electric Castle și este perfect pentru nostalgicii acestui eveniment. E interesant să vezi cum arată incinta castelului fără muzica amețitoare, rulotele cu mâncare și barurile interminabile. Te va încerca un sentiment deosebit dacă alegi să treci pe acolo acum. Încearcă! Și așa n-ai planuri pentru weekend-ul acesta!

Castelul Bánffy
Sursa: www.cluju.ro

Muzeul Bivolului

Acest muzeu se află în satul Mera din comuna Baciu și are circa o mie de exponate legate de creșterea și exploatarea bivolilor. Dacă ești pasionat de istorie sau de animale, cu siguranță este un muzeu pe care trebuie să îl bifezi pe lista ta.

Muzeul Bivolului
Sursa: www.cluj.com

Arkhai Sculpture Park

Este un muzeu în aer liber cu sculpturi din fân monumentale realizate de Ernő Bartha. Acest muzeu are un spațiu imens unde poți să te plimbi și să vezi satul Vlaha de la înălțime. El dispune și de o terasă unde poți să bei ceva împreună cu prietenii tăi și de ce nu, să vă distrați pe muzica rock ce răsună pe fundal.

Arkhai Sculpture Park
Sursa: www.transylvanianow.com

Salina Turda

Salina Turda este o comoară în adâncuri care trebuie descoperită de orice vizitator al orașului Turda și nu numai! Pe lângă faptul că salina are efecte benefice pentru sănătatea noastră, este spectaculos de frumos amenajată. Trebuie să dai o fugă până aici într-un weekend. Nu îți va părea rău!

Salina Turda
Sursa: www.actualdecluj.ro

Cheile Turzii

Cheile Turzii reprezintă locul perfect unde poți să faci drumeții, să te cațări, sau pur și simplu să vii să mănânci ceva bun românesc împreună cu prietenii tăi. Munții sunt spectaculoși, cu siguranță nu te vei plictisi să îți petreci acolo o zi întreagă!

Sursa: www.salinaturda.eu

Moara de Vânt

Parcul de agrement Moara de Vânt, se află în comuna Ciurila, foarte aproape de Cluj. Parcul este plin de animale pe care le pot hrăni vizitatorii și așteaptă cât mai multe persoane, în special în zilele de iarnă când nu este foarte frecventat.

Animăluțele trebuie hrănite și pe perioada rece, așa că fă-ți timp într-un weekend, indiferent de temperatura de afară și vei rămâne surprins de cât de prietenoase sunt animalele și cum așteaptă să fie îndrăgite de cei care le vizitează.

Moara de Vânt
Sursa: www.cluju.ro

Cascada Vălul Miresei

Cascada Vălul Miresei este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Se poate ajunge foarte ușor la ea și este perfectă o astfel de drumeție în această perioadă. Nu vei regreta dacă vei merge!

Cascada Vălul Miresei
Sursa: www.pensiunea-colt-de-rai.ro

Și dacă vrei să ieși prin oraș, să bei o cafea fierbinte sau să mănânci un burger bun, folosește platforma ta de rezervări online, Bookingham.

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area