Băcănia de poveste din Cluj-Napoca

de

Sabina Nisioi

De mai bine de 3 ani, Cucina Turea din Cluj-Napoca își livrează produsele în toată România. Băcănia are peste 800 de produse – italienești sau create sub brandul lor – și peste 100 de etichete de vinuri. Află mai multe din interviul cu Rareș Ștefan Turea, chef și proprietar.

Cucina Turea - Cluj Napoca

Se fac 17 ani de când Rareș Ștefan Turea a decis să deschidă o fabrică de paste în Cluj-Napoca. Din fabrică, în băcănie, și din băcănie, în… bucătărie. Cum a devenit Cucina Turea una dintre locațiile preferate ale iubitorilor de italienesc? Află totul chiar de la proprietarul și bucătarul Rareș Turea.

Peste 800 de produse în băcănie 

Cucina Turea, Cluj - Paste de casa
via Cucina Turea

Rareș Turea e în domeniul HoReCa încă din anii ‘90. După ce a lucrat ca ajutor de ospătar și barman, a plecat în Italia, unde s-a specializat în gastronomie alături de chef Ermanno Bernardi. Acolo, a lucrat în Milano Maritima ca barman și ospătar la Pacifico și Pineta Glam Club, iar mai apoi în Catolica, pe Lungo Mare, la clubul de golf din Bolonia al faimosului influencer DJ Gianluca Vacchi. A lucrat și la castele renumite din Italia, cu echipa Catering Bologna 2000 di Tognetti, condusă de chef Ermano Bernardi. De la Nonna Rosina, mama lui chef Ermano, a învățat să facă minunatul aluat de paste. Revenit în România, și-a deschis propria fabrică, în anul 2006. N-a durat mult și a apărut și cererea. 

În prezent, Cucina Turea își livrează produsele în toată România: peste 100 de vinuri italienești și peste 800 de etichete de proveniență italiană sau produse sub brandul Cucina Turea. Nu e de mirare că… 

„În 2023, vom deschide prima franciză Cucina Turea în București.

– Rareș Ștefan Turea, chef și proprietar

Vedetele meniului: Vita și pastele Carbonara 

Cucina Turea - Vita
via Cucina Turea

Dacă ajungi la Cucina Turea, trebuie să încerci măcar una dintre vedetele din meniul lor:

  1. Linguine carbonara, guanciale e pecorino 
  2. Vită Wagyu JAPAN A4, gătită la cuptor cu jar

„Cei care preferă să-și gătească acasă, pot face asta, cu ingrediente de calitate, la prețuri accesibile. Nu trebuie să meargă în supermarketuri să cumpere en gros. De la noi pot cumpăra puțin și bun.” 

– Rareș Ștefan Turea, chef și proprietar

Clienții Turea nu intră într-un restaurant, ci într-o poveste 

Nu există „un public țintă”. La Turea, e binevenit oricine – toți iubitorii de mâncare italiană bună și toți curioșii care vor să încerce și altceva. Oaspeții care vin la restaurant primesc gustări din partea casei și, uneori, cei care vin la cumpărături sunt răsplătiți cu o cafea. 

Și copiii sunt primiți cu mare drag în restaurantul clujean

„Avem în meniu și preparate pe care le pot mânca cei mici – paste integrale, paste fără gluten, rețete vegane sau vegetariene – și suntem dispuși să ne adaptăm dorințelor și gusturilor copiilor care ne trec pragul.”

– Rareș Ștefan Turea, chef și proprietar

Evenimente private

Cucina Turea, Cluj - Produse

Restaurantul are o capacitate de 26 de persoane și găzduiește și evenimente private, desigur, în limita locurilor disponibile.

„Unul dintre evenimentele memorabile de la Cucina Turea a fost o cină la care am servit 13 feluri de mâncare. Au fost prezenți cei mai buni 10 bucătari din Cluj-Napoca.”

– Rareș Ștefan Turea, chef și proprietar

Locația de pe strada Ioan Rațiu 3 e mai mereu plină, deci ai grijă să-ți faci o rezervare din timp dacă vrei să le faci o vizită. 

P.S. Pe lângă Carbonara și Wagyu, nici tiramisu făcut în casă nu e de neglijat! 

Rezervă cu Bookingham.

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area