Bucătăria românească reinterpretată, în inima Sibiului 

de

Sabina Nisioi

Lapte de pasăre, plăcintă cu brânză de vaci și papanași fierți cu gem de afine.

Dacă așa nu te-am convins să mergi la Kulinarium, o lăsăm pe Simona s-o facă, pentru că managerul sigur știe mult mai bine ce să-ți spună! Descoperă ce înseamnă tradiționalul românesc reinterpretat într-un restaurant din centrul Sibiului.

Restaurante Sibiu - Kulinarium

Kulinarium ne-a atras prin ospitalitate, calitate și simplitate. Am vrut să aflăm mai multe despre povestea restaurantului sibian, așa că am povestit cu Simona, manager Kulinarium. Descoperă și tu de ce merită să-i vizitezi cel puțin o dată.

Kulinarium și-a deschis ușile în 2014

Kulinarium s-a deschis în primăvara anului 2014 și, de aproape 10 ani deja, se numără printre cele mai iubite restaurante din Sibiu. Îi găsești în centrul orașului, în Piața Mică, la numărul 12. Localul e relativ mic, având aproximativ 50 de locuri. Designul interior e numai meritul proprietarilor. Am aflat că le place mult să călătorească și, din locurile în care merg, aduc tot felul de obiecte ce reușesc să capete sens în Kulinarium.

Pe cât e de mic Kulinarium în sezonul rece, fiind doar cele două încăperi la interior, pe atât e de spațios pe vara. Asta pentru că atunci, Kulinarium își deschide și terasa. Acolo, se adună toți iubitorii de gusturi bune: localnici, care știu deja „cu ce se mănâncă”, dar și turiști, care au citit recenziile bune și sunt curioși să încerce faimosul lapte de pasăre. 

Mâncare în tigăi de fontă și dulciuri din copilărie

Restaurante Sibiu - Papanasi Kulinarium

Dacă tot am pomenit desertul care le amintește multora de copilărie – laptele de pasăre – o să prezentăm și celelalte preparate foarte îndrăgite de la Kulinarium:

  • Tigaia Kulinarium, care conține medalion de porc, rulou de pui în bacon, cârnat, garnitură de cartofi ţărăneşti şi sos de ciuperci
  • Papanaşii fierţi cu smântână şi dulceaţă de afine

Specificul e tradițional românesc reinterpretat. La Kulinarium, găsești de toate; platouri și aperitive, supe cremă și ciorbe, feluri principale pe bază de carne și alternative pentru vegetarieni, deserturi gustoase, dar și băuturi pe măsură. 

„Am fost printre primii din Sibiu care am început să servim mâncarea în tigăi de fontă. Asta a prins extraordinar la oaspeți. Tot noi am fost printre primii care am introdus în meniu și papanașii fierți, și laptele de pasăre.

– Simona, manager restaurant

Restaurante Sibiu - Tigaia Kulinarium

via Kulinarium

Un restaurant kid-friendly și pet-friendly

Indiferent că ești de-al locului, sau pur și simplu te nimerești prin Sibiu într-o după-masă și vrei să mănânci o masă bună, la Kulinarium ești așteptat cu mare drag. Localul e și kid-friendly, oferind un meniu pentru cei mici. Numele preparatelor sunt și ele… pe măsură.

  • I don`t know: Piept de pui la grătar și cartof copt cu unt 
  • I don`t care: Paste cu brânză 
  • I’m not hungry: Penne cu piept de pui și smântână lichidă

Dacă niciuna dintre opțiunile de mai sus nu-i încântă, copiii pot alege și un preparat din meniul adulților, pentru că restaurantul e de acord să înjumătățească porția.

La Kulinarium, sunt binevenite și animalele de companie, pe terasă. În interior, sunt acceptate doar cele de talie mică, din respect pentru restul clienților.

Se organizează și evenimente – zile de naștere, botezuri sau cununii civile – pentru care pregătesc un meniu format din 3 feluri de mâncare și băuturi.

Dacă ți-am făcut poftă cu faimoasa lor tigaie sau cu papanașii cu gem de afine, îți recomandăm să-ți faci din timp o rezervare la Kulinarium. Asta pentru că sunt slabe șanse să găsești o masă liberă altfel. 

Cu Bookingham, descoperi cele mai frumoase localuri din orașul tău!

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area