„Bucuria zilei” în farfuriile unui restaurant din Brașov

de

Valentina Năpar ne povestește despre unul dintre cele mai iubite restaurante italienești din țară – Dei Frati, din Brașov.

Dei Frati, Brasov

Dacă îți plac esențele tari ținute în sticluțe mici, sigur o să-ți placă la Dei Frati, din Brașov.  

Restaurantul s-a deschis în vara anului 2015

Dacă Dei Frati s-a deschis în vara anului 2015, lucrurile au început să prindă contur cu mult înainte. Vlad și Alexandru Năpar au lucrat în Italia 10, respectiv 13 ani, și acolo au învățat cum se face ca să fie autentic și bun. Pe 6 august 2015, s-a deschis Dei Frati, iar impulsul a fost unul – puțin spus – aparte.

„Într-o seară, după muncă, am văzut cum un restaurant își înlocuia vesela. Aveau de gând s-o arunce pe cea veche, deși era într-o stare bună. Ne-am uitat unii la alții și ne-am gândit că ar fi un început bun pentru propriul restaurant.” 

– Valentina Năpar
via Dei Frati

Nimeni n-ar fi dat șanse localului care s-a deschis pe străduța din Brașov. Asta pentru că era o zonă prin care de abia dacă trecea cineva. Totuși, n-a durat mult până restaurantul a devenit neîncăpător pentru oaspeții care nu încetau sa vină… și să revină. Restaurantul are 30 de locuri în interior, iar vara, are și câteva măsuțe pe terasă. Ni s-a spus că asta face parte din farmecul lor – faptul că e un local micuț și intim.

Cea mai importantă valoare e familia

Dei Frati este un restaurant de familie, iar de asta îți dai seama din nume. „Casa fraților” – și la propriu, și la figurat – n-a rămas doar a fraților. Alături de ei sunt și soțiile lor care, la fel ca Alexandru și Vlad, au lucrat ani de zile în HoReCa, în Italia. 

via Dei Frati

„Noi suntem primii clienți ai restaurantului nostru.”

Valentina Năpar

Împreună, pun în practică absolut tot ce au învățat în Italia; de la ce ingrediente să folosească și cum să le combine în farfurie, până la comunicarea cu angajații și clienții. 

Rețete unice

Dei Frati - Tagliatelle cu spanac
via Dei Frati
  • Tagliatelle cu spanac, făcute în casă, cu dovlecei, creveți și roșii cherry
  • Paste de casă, cu gorgonzola și pere
  • Spaghette cu fructe de mare, sos de vin și peperoncino
  • Risotto cu hribi și trufe, servit într-un coșuleț de parmezan

Dacă ai înghițit în sec citind preparatele de mai sus, atunci da, ar trebui să ajungi la Dei Frati. Și ar trebui și să-ți comanzi unul dintre dish-urile de mai sus, pentru că am aflat că ele sunt printre cele mai iubite de clienții fideli. Până anul trecut, restaurantul avea un meniu de vară și unul de iarnă. În 2022, au creat un singur meniu – cu toate preparatele care i-au consacrat – și în care adaugă constant „bucuria zilei” – farfurii noi, cu ingrediente de sezon. În ceea ce privește materia primă și furnizorii, există o brutărie, carmangerii și fermieri locali implicați în povestea Dei Frati, dar pe cel mai mare segment, restaurantul colaborează cu firme italienești. 

Dei Frati nu are un public țintă, definit de vârstă, gen ori poziționare geografică. Dei Frati e pentru toți cei care iubesc mâncarea italiană și sunt în căutarea unei experiențe autentice. 

Dei Frati, Brasov - paste de casa
via Dei Frati

Localul e și pentru turiști, și pentru localnici, și pentru persoane care vor să se bucure de o masă de unii singuri, dar și pentru familii. Cei mici au diverse jucării și cărți de colorat care să-i țină ocupați până le vine mâncarea, iar vara pot folosi creta de desenat pe terasă. Bucătăria e și ea kid-friendly. Ingredientele folosite sunt de calitate, iar farfuriile se pot adapta astfel încât să fie pe placul celor mici. 

Dei Frati e și pet-friendly, dar din cauză că localul e destul de micuț, e de preferat să rămâi cu animalul de companie pe terasă. Din același motiv, restaurantul nu organizează evenimente. Preferă să fie deschiși à la carte, pentru oaspeții de zi cu zi. Dei Frati le oferă clienților fideli discount-uri la bonul final, băuturi sau deserturi din partea casei.

Dacă vrei să mănânci la Dei Frati, ai nevoie fie de foarte mult noroc, fie de o rezervare în avans. Asta pentru că restaurantul e destul de micuț și mai mereu plin. Noi am merge la sigur și am face rezervarea cu Bookingham. Promitem că merită!

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Autentificare
Business Area