Buongiorno Cucina Fiorentina: Despre magia bucatelor italienești, în 2023

de

Restaurant italian Buongiorno Cucina Fiorentina

Cu toții știm că atunci când vine vorba de arta culinară, bătălia la nivel mondial se dă între bucătăria italienească și cea franțuzească. Cu toate acestea, pizza, pastele, risotto-ul, dar și alegerile pentru desert, sunt mult mai des întâlnite în bucătăriile gastronomilor amatori. Pentru că și noi iubim cultura italienească, am povestit cu unul dintre cele mai iubite restaurante din Cluj despre magia din bucătăria lor, și nu numai! Și asta pentru că… nu putem spune “italian” și să nu ne zboare gândul la Buongiorno – Cucina Fiorentina.

Cum a luat naștere Buongiorno – Cucina Fiorentina

Restaurant Buongiorno Cucina Fiorentina Cluj
Sursa: Buongiorno Cucina Fiorentina

Mâncarea italienească, nu doar că e prima artă culinară din lume, dar e recunoscută și pentru principiile în jurul cărora gravitează – familie, tradiție și intimitate. Se spune că aceste preparate n-au niciun gust și nu pot fi savurate corespunzător, dacă nu ești alături de familie sau prieteni dragi. De aceea, vorbim despre Buongiorno – Cucina Fiorentina.

Restaurantul și-a deschis ușile în luna noiembrie a anului 2019, odată cu venirea lui chef Antonio în România. Pasiunea, experiența și efervescența și-au spus cuvântul și atunci când a luat naștere meniul lor. Ingredientele atent alese și devotamentul bucătarilor sunt cele care creează magia în bucătărie. Și mai e ceva… acea răbdare înțelegătoare, pe care o au familiile care își reînnoiesc mereu relațiile dintre generații. Același e sentimentul care te încearcă atunci când mănânci la Buongiorno – preparatele par a fi nemuritoare.

Despre meniu și atmosferă

A venit momentul să povestim mai multe despre deliciile culinare pe care le vei găsi în meniu. Iată care sunt cele mai iubite preparate: pappardelle cu carne de mistreț, spaghete carbonara, gnochi cu gorgonzola și rucola, și coccoli. Orice alegi din meniu e complementat perfect de un pahar de vin. Gama e extrem de variată, iar dacă nu ești sigur de alegerea ta, ospătarul cu siguranță îți va oferi o sugestie. Poate vrei să încerci vinul italienesc, franțuzesc, sau de ce nu, clasicul vin românesc. Noi îți recomandăm să încerci Brunello Di Montalcino, unul dintre cele mai renumite vinuri italienești, excelent în compania preparatelor din carne. Vei rămâne surprins de aromele și gusturile unice, acompaniate pe fundal de acordurile muzicii italienești și râsetele celor dragi.

Mâncare cu specific italienesc:
Sursa: Buongiorno Cucina Fiorentina

Buongiorno – Cucina Fiorentina se gândește mereu la oaspeții săi. De aceea, organizează seri tematice cu meniuri specifice, stand-up comedy, degustări de vin și chiar concerte de muzică live. Au și o terasă care e minunată vara, când vrei să stai la soare, cu o cafea și un tiramisu. Totuși, te poți bucura și de toamnă, dacă te acoperi cu o pătură groasă și îți comanzi un ceai fierbinte.

Locul de joacă destinat copiilor

Restaurant cu loc de joaca pentru copii, Cluj
Sursa: Buongiorno Cucina Fiorentina

Nu sunt foarte multe restaurante cu loc de joacă pentru copii în Cluj, dar Buorngiorno se află printre ele. Nici nu e de mirare, date fiind valorile după care se ghidează – familie, tradiție și intimitate. Astfel, localul intim și prietenos e perfect pentru familiile cu pitici. Având un loc de joacă special amenajat pentru copii, adulții se pot bucura în liniște de o cină cu specific italienesc.

Oferte pentru întreaga familie

Încă nu te-am convins să le faci o vizită? Atunci ce zici de oferta lor cu 10% reducere pentru orice preparat din meniu, în intervalul orar 12:00-16:00? Da, exact cum ai auzit: orice preparat! Recomandarea chef-ului este bistecca alla fiorentina, un preparat specific zonei Florenței, care merge de minune împreună cu un pahar de vin roșu, italian. Tot o alegere excelentă sunt și preparatele cu fructe de mare, respectiv tagliattelele cu creveți, roșii cherry și busuioc, alături de un pahar de vin alb. Cei mici pot încerca o porție de penne cu sos toscan de carne, și un suc natural, obținut din fructe de la producători locali.

Tagliattelele cu creveți, roșii cherry și busuioc
Sursa: Buongiorno Cucina Fiorentina

Acestea fiind spuse, Buongiorno te așteaptă cu masa pusă și un pahar de vorbă, pentru a adăposti cu discreție și a hrăni cu bucurie poveștile de familie

P.S.: Iar pentru rezervare, nu trebuie să suni. O faci online, cu Bookingham!

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Autentificare
Business Area