Câte calorii are un ou și ce nutrienți conține?

de

Bookingham
Câte calorii are un ou?

Un ou de dimensiuni medii (aproximativ 50 grame) conține aproximativ 70-80 de calorii.

Un ou de dimensiuni medii are următorii nutrienți și valori nutriționale:

  • Calorii: 78
  • Proteine: 6,3 grame
  • Grăsimi: 5,3 grame
  • Grăsimi saturate: 1,6 grame
  • Colesterol: 186 miligrame
  • Carbohidrați: 0,6 grame
  • Zaharuri: 0,6 grame
  • Sodiu: 62 miligrame

Ouăle sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamina D, vitamina B12, seleniu și colină, dar conține și nutrienți și compuși benefici pentru sănătate, cum ar fi luteina și zeaxantina.

Care sunt cele mai populare ouă pentru alimentație?

Cele mai populare ouă pentru alimentație sunt ouăle de găină. Există, de asemenea, ouă de rață, de curcan sau de prepeliță, dar acestea sunt mai puțin comune și sunt mai greu de găsit în comerț. Oamenii aleg, de obicei, ouăle în funcție de preferințele lor personale, preț și disponibilitate.

Ouăle de rață (aproximativ 70 grame) au în jur de 130-150 de calorii. Acestea conțin aproximativ 9 grame de proteine, 10 grame de grăsimi și o cantitate semnificativă de colesterol – 619 miligrame.

Ouăle de curcan (aproximativ 100 grame) au aproximativ 120-140 de calorii. Acestea conțin aproximativ 13 grame de proteine și 8-10 grame de grăsimi, în funcție de dimensiunea ouălor.

Ouăle de prepeliță (aproximativ 10 grame) au aproximativ 14-16 de calorii. Acestea conțin aproximativ 1,2 grame de proteine și 0,9 grame de grăsimi.

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area