Ce localuri accesibile sunt în Cluj în 2024?

de

Sabina Nisioi
Restaurante prin Cluj

În momentul în care scriem acest articol – octombrie 2022 – rata inflației în România a depășit 15%. Automat, să vorbim despre „restaurante ieftine Cluj” a devenit mult mai greu. Ce însemna „accesibil” acum un an-doi, acum a devenit… „aproape imposibil”. Totuși, am făcut o analiză a restaurantelor din Cluj-Napoca și am reușit să găsim localuri cu mâncare bună, la prețuri decente. 

Deci pentru studenții care vor să mai facă weekendul ăsta și altceva în afară de a mânca o singură masă în oraș, sau pentru adulții care mai au multe zile până la salariu, dar nu au timp sau chef de gătit, am pregătit o listă cu cele mai accesibile restaurante din Cluj-Napoca

Ce restaurante accesibile Cluj găsești în centru?

În centrul Clujului, ai cele mai multe opțiuni. Una dintre preferatele noastre e Gandhi. Restaurantul de pe Ferdinand 38 are o ofertă minunată de luni până vineri, între orele 11:00 – 15:00. Un fel principal (la alegere), cu 21 lei, sau un starter și un fel principal (la alegere), cu 30 lei. Dacă îți place specificul indian, e musai să le încerci supele, kebabul sau pachețelele de primăvară. 

Tot prin zonă e și Irish & Music Pub. O’Chick-ul e celebra lipie cu legume, cartofi și carne de pui, și se zice că a făcut fericiți mulți studenți la viața ei. Meniul e variat și poți să te saturi cu 30 lei. 

În Piața Muzeului, îi găsești pe cei de la Klausen Pubhouse. Și pe ei îi punem în categoria restaurantelor accesibile din Cluj pentru că au feluri principale cu prețuri cuprinse între 25 și 40 de lei, porțiile sunt mari și mâncarea e foarte bună. 

Pe Inocențiu Micu Klein, poți merge la Makeba și Bulgakov Café. Makeba, la fel, are paste, burgeri și salate cu prețuri între  25 și 35 lei, iar Bulgakov are supa zilei, cu 17 lei. Pe lângă asta, găsești și feluri principale cu specific unguresc, cu prețuri între 20 și 35 lei. 

Pe Sindicatelor 1, e Maimuța plângătoare. În meniul lor găsești supe și ciorbe începând de la 18 lei, iar la main, ai multe opțiuni între 20 și 35 lei. 

Unde altundeva mai găsești localuri accesibile Cluj?

În cartierul Andrei Mureșanu, Bistro Engels e un restaurant accesibil Cluj. Ai feluri principale cu prețuri cuprinse între 25 și 40 lei, iar gramajele sunt mari. 

Pe Calea Turzii 42, găsești Shanghai Restaurant. Au ciorbe de la 9,9 lei și meniuri formate din garnituri și carne, la prețuri cuprinse între 19 și 31 de lei. Dacă vrei să optezi pentru un fel principal mai aparte, nici acestea nu sunt extrem de scumpe. Majoritatea costă 35 lei.

În cartierul Zorilor, despre Gentlemen`s Bistro & Sports Bar și Mates Pub se poate spune că sunt două localuri accesibile. Primul e cunoscut și ca sports bar în Cluj, iar al doilea e renumit pentru varietatea de paste și pizza, la prețuri cuprinse între 25 și 35 lei.

În apropierea Parcului Central, e Colin’s. Acolo găsești de la salate și burgeri, până la pizza și deserturi Cluj, cu prețuri între 20 și 35 lei. Burgeri la un preț și mai accesibil de atât sunt la Motor Rock Bistro, pe strada Strâmbă, 23. 

Un alt restaurant cu mâncare bună și prețuri bune e Old House, din cartierul Mărăști. La ei, un mic dejun sau o ciorbă e în jur de 15-20 lei, iar dulciurile variază între 13 și 20 lei. Dacă ți-e poftă de un gyros bun, dar n-ai vrea să-ți donezi un rinichi pentru asta, Thessaly Greek Taverna e în aceeași zonă, iar gryosul de porc sau pui e 34 lei. Îți promitem noi: o să te saturi! 

Ce restaurante accesibile Cluj ai pe delivery?

E mai simplu să ieși mai ieftin atunci când îți comanzi acasă. Nu e aceeași experiență ca la restaurant, dar asta depinde de ce contează pentru tine. Dacă vrei să economisești bani, descarcă-ți mai multe aplicații de livrare mâncare, activează-ți notificările și urmărește promoțiile. 

Tamper Coffee e unul dintre localurile accesibile din Cluj, ce livrează micuri dejun la prețuri foarte bune (14-20 lei). La ei găsești iaurturi cu granola și fructe, sandvișuri, salate, quesadilla și wraps. 

Souper e o alternativă sănătoasă dacă ești în căutarea unui restaurant accesibil Cluj pe delivery. Zilnic, au combinații diferite de supe, la numai 12 lei. Mai au și paste sau salate, la prețuri cuprinse între 20 și 25 lei. VegEatUp e un local dedicat veganilor și vegetarienilor, cu pizza, burgeri și tot felul de cartofi prăjiți cu sosuri, la prețuri cuprinse între 20 și 35 lei. Asta nu înseamnă că nu se pot îndrăgosti și carnivorii de mâncărurile lor. Dă o comandă și spune-ne după!

Pe cei de la Austrian Taste și Big Belly îi recomandăm pentru zilele în care vrei să-ți faci poftele. Meniurile sunt la prețuri ce variază între 20 și 30 lei. Grande Pizza e mereu o opțiune de restaurant accesibil Cluj pe delivery, au o multitudine de preparate în meniu, iar porțiile sunt mari. 

Ce restaurante accesibile Cluj au opțiuni vegane și vegetariene?

Dacă ești vegan sau vegetarian, sau pur și simplu cauți ceva mai light și accesibil totodată, recomandările noastre ar fi: Shanghai Restaurant și Indigo – aici găsești supă de linte la numai 9 lei, și feluri principale cu 20-30 lei. Alte restaurante accesibile Cluj pentru vegani și vegetarieni sunt și VegEatUp, cu dish-uri între 20 și 35 lei, și BUNT Bistro, de unde poți alege între wrap-uri cu avocado, chiftelute de năut, chili non-carne, burger cu ciuperci si fasole, risotto cu ciuperci, toate, la prețuri care nu depășesc 35 lei.

Tu unde mergi când vrei să mănânci în oraș, fără să cheltui prea mult? 

Asigură-te că beneficiezi de o masă chiar și în momentele aglomerate, făcându-ți o rezervare cu Bookingham. Asta nu costă nimic. 😁 Dă-ne un follow și pe Instagram și Facebook, pentru că acolo te ținem la curent cu cele mai bune localuri din orașul tău!

#Discover #Book #Benefit

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area