Cele Mai Bune Cafenele din Cluj, în 2023

de

Cafea Cluj

Sunt tare puține task-uri ce nu pot bifate cu ajutorul unui extra shot de espresso… Atât timp cât te încadrezi în limita recomandată de specialiști și nu bei mai mult de 400mg cafeină/zi, ar trebui să fii în regulă!

Poate ibricul de acasă nu te mai atrage, poate vrei să bei o cafea de specialitate în Cluj și să încerci noi arome, sau poate lucrezi remote și vrei să mergi într-o locație diferită azi. Oricum ar fi, cu Bookingham descoperi cele mai bune cafenele din Cluj.

Ce cafenele din centru Cluj merită o vizită?

Piața Unirii, Bulevardul Eroilor, Strada Universității și Piața Muzeului sunt pline de localuri ce servesc cafea. Totuși, în top cafenele centru Cluj, se numără: Roots Urban Tastery, Bujole, Tucano Coffee și Olivo

Unde găsești cafenele de specialitate în Cluj?

În ultimii ani, s-a observat un interes crescut pentru cafeaua de specialitate în Cluj, așa că businessurile n-au încetat să apară. Narcoffee, Brewtiful și Emozia Coffee Manifesto sunt în apropierea Teatrului. Let’s Coffee e perfect dacă vrei să dai o tură prin Parcul Central după ce bei o cafea de specialitate Cluj. În cartierul Zorilor, poți ajunge la Bârlogul de Cafea sau la Hot Pipes. Dacă vrei să mergi direct la sursa unei cafele de specialitate Cluj, încearcă prăjitoria YUME. Sunt pe strada Emil Petrovici. Cea mai bună cafenea Meron Cluj e pe Horea. Acolo e și prăjitoria lor și tot acolo se organizează evenimente de coffee cupping. 

În ce alte locații bune găsești cafea în Cluj?

Nu numai în centru poți bea o cafea Cluj bună. Pe cei de la Roots îi găsești și într-o locație de lânga Iulius Mall, pe strada Alexandru Vaida Voievod. În Hașdeu, sunt cei de la Cuppa Coffee, Victor (care dețin și Eggcetera, în cazul în care te gândeai să combini o cafea bună cu un breakfast/brunch și mai bun!), iar în Piața Cipariu îi găsești pe cei de la Tamper Coffee și Emozia Coffee Manifesto. Alte locații bune de cafea în Cluj sunt Hot Pipes și Ted’s Coffee.

Ce cafenele instagramabile sunt în Cluj? 

Dacă ești în căutarea unor cafenele Cluj care să fie și instagramabile, ai picat la fix. Koffer și Doamna T sunt exact ce ai nevoie dacă vrei să călătorești în timp. Cafeaua e îndulcită cu petale de trandafiri, cărțile inundă rafturile bibliotecilor, iar lumina e perfectă pentru poze. Nici cu Joben, Olivo, Ibric Coffee Shop sau orice locație Meron Cluj, nu poți da greș.

De unde îți iei o cafea to go în Cluj-Napoca?

Uneori, ești prea grăbit ca s-o savurezi într-o cafenea Cluj, iar alteori, pur și simplu vrei s-o iei la pachet și să bați tot orașul în lung și-n lat. Oricum ar fi, sunt multe cafenele Cluj care au cafea to go bună. Let’s Coffee, Ibric Coffee Shop, Captain Bean, 5 To Go și Ted’s Coffee sunt în zona centrală. Dacă ești pe Victor Babeș, te poți opri la Victor, la Cuppa Coffee Shop sau la YUME. În Iulius Mall, îi găsești pe cei de la Brewtiful, cu o locație to go.

În ce cafenele din Cluj e fain să lucrezi?

Lucrezi de acasă, dar vecinul renovează? Sau poate ai de scris un eseu pentru facultate și nu-ți găsești inspirația la bibliotecă? Stai liniștit! Sunt suficiente cafenele în Cluj, unde poți lucra în liniște. YUME are o locație numai bună pentru asta. Pe lângă prăjitoria de pe Emil Petrovici, îi găsești și într-o cafenea Cluj, de pe Victor Babeș. Tot în zonă, sunt și cei de la Cuppa Coffee. Locația Meron Cluj de pe Napoca e cea mai potrivită dacă vrei să lucrezi, dar poți face asta numai de luni până vineri. Același lucru e valabil și pentru Roots. În centru, poți merge și la Ted’s Coffee, Rhedey Cafe, Skipper’s sau Atelier Cafe. Dacă ești prin Iulius Mall, Starbucks și Gloria Jean’s Coffees sunt alte opțiuni bune. 

Ultima descoperire e Gook, din cartierul Andrei Mureșanu. La bază, e o brutărie artizanală, dar au și cafea de specialitate, focaccia proaspătă și banana bread & cookies. Au câteva măsuțe în local și o grădină superbă, indiferent de anotimp. Later edit: Între timp, cei de la Gook dau voie cu laptopul numai 30′, pe motiv că e vânzoleală mare și mese puține.

Rezervă-ți masa în avans cu Bookingham. Dă-ne un follow pe Instagram și Facebook și fii la curent cu cele mai faine localuri din orașul tău. 

#Discover #Book #Benefit

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Autentificare
Business Area