Cele mai scumpe restaurante din România în 2024

de

Sabina Nisioi

Top 15 cele mai scumpe restaurante din România în 2024. Unde le găsești, care e intervalul de prețuri, dar și care e recomandarea chef-ilor?

Cele mai scumpe restaurante din România în 2024

Cele mai scumpe restaurante din România vin cu experiența completă: meniu, servicii, design, atmosferă. Toate – excelente. Prețurile reflectă calitatea și eforturile localurilor de a-ți oferi produse premium: cele mai bune ingrediente, în farfurii creative sau autentice. Majoritatea restaurantelor de top din țară au meniu de degustare, iar noi pe acela ți-l recomandăm, ca să înțelegi cu adevărat direcția chef-ului, dar au și meniu à la carte.

Pentru a face lista celor mai scumpe restaurante din România, ne-am îndreptat atenția, în principiu, spre restaurantele de fine dining din marile orașe, dar și spre cele instagramabile sau foarte populare. Pentru asta, ne-am uitat pe Bookingham și am apelat și la localnici din București, Cluj-Napoca și Oradea. Dintr-o listă de 45 din localuri, am comparat meniurile și am rămas cu top 15 cele mai scumpe restaurante din România. 

*Mențiune: Prețurile menționate în articol sunt conform meniurilor din aprilie 2024. Ordinea este aleatorie.

Deci, unde mergi dacă vrei să-ți impresionezi date-ul sau partenerii de afaceri?

Blank Restaurant, București

via Blank Restaurant

Restaurantul Blank condus de chef Flaviu Mureșan e în interiorul hotelului Marmorosch și e considerat una dintre principalele instituții gastronomice din România. 

La ei, fine dining-ul are origini franțuzești și internaționale. Prețul pentru un starter e în zona de 65 – 130 RON, iar cel al unui fel principal poate ajunge până la 330 RON. Îl găsești pe strada Doamnei nr. 4. Rezervă-ți masa în avans cu Bookingham.

Casa di David, București

via Casa di David

Casa di David e unul dintre cele mai scumpe restaurante din România, poziționându-se astfel de mulți ani în București. 

Startele sunt în zona de 65 – 150 RON, iar supele încep de la 73 RON. Un fel principal poate ajunge până la 300 RON. Pentru grupurile mai mari de 10 persoane, se percepe o taxă de serviciu de 10%. Localul e pe Șoseaua Nordului 7-9

Epicurian, București

via Haute Culture Magazine

Epicurian e cel mai nou restaurant din cadrul Le Bistrot Français. Pe strada Episcopiei nr. 3, chef Daniel Pălici îți va prezenta propria abordare pentru „creative cuisine”. De el e posibil să fi auzit din interviul nostru cu Grai sau poate i-ai făcut o vizită în fostul restaurant. Grai s-a închis între timp. 

IT Cucina, București

via IT Cucina

Salvatore La Ragione e Michelin Chef la IT Cucina. Restaurantul de pe Șoseaua Nordului nr. 1 e renumit pentru felul în care explorează fine dining-ul și gastronomia italiană. Recomandarea noastră? Tartar de ton (85 RON), vita Kobe japoneză (300 RON) și lava cake (40 RON).  

L’Atelier Relaix & Chateaux, București

via L’Atelier Relaix & Chateaux

L’Atelier Relaix & Chateaux face parte din Hotel Epoque și e pe Intrarea Aurora 17C. Restaurantul promovează ingredientele locale ca fiind baza meniului lor. Mai apoi, se adaugă influențe din bucătăria românească, experiențele chefilor, și amintiri și idei apărute în urma călătoriilor gastronomice. Rezervă-ți masa cu Bookingham.

TUYA, București

via TUYA

Gusturile mediteraneene bune le găsești la TUYA. Printre specialitățile lor, se numără: stridii Gillardeau (42 RON/bucata), salată de homar cu avocado, sparanghel și tobiko (83 RON), și carpaccio de biban (95 RON). Îi găsești pe Șoseaua Nordului nr. 1.

La Brasserie, București

via La Brasserie

Un alt local scump din București e La Brasserie, pe Nordului 7-9. Restaurantul aflat pe malul lacului Herăstrău are preparate din bucătăria internațională, iar printre preferate sunt foie gras-ul (98 RON), ocean beef fillet (170 RON) hamburgerul casei (140 RON). 

Rezervarea în avans e obligatorie dacă nu vrei să ai surprize neplăcute.

Isoletta, București

via Isoletta

Pe lângă faptul că e unul dintre cele mai instagramabile restaurante din București, Isoletta e și unul dintre cele mai scumpe. Localul e pe malul lacului Herăstru, pe Șoseaua Nordului 7-9. Specificul e mediteranean, iar recomandarea noastră e captura zilei. 

Poesia, București

via Poesia

Printre rețetele vedetă de la Poesia, se numără: homarul și scoicile Saint Jacques, cu sos de unt și lămâie, preparat premiat la Gala Premiilor Restocracy (85 RON); salata de caracatiță cu cartofi și lime (98 RON); risotto-ul nero di sepia cu langustine (95 RON) și foie gras-ul pe pat de mere caramelizate, prune, sos de Cognac și portocale (150 RON). 

Restaurantul de pe bulevardul Aviatorilor nr. 76 duce bucătăria mediteraneană la alt nivel, iar prețurile sunt pe măsură. Rezervă-ți masa în avans.

Kané, București

via Kane

Chef Cătălin Bejenariu pornește de la ingrediente aflate în plin sezon, experimentează și face magie. Meniul de degustare format din 10 preparate, cu vinuri și deserturi, costă 650 RON. Cel format din 13 preparate, ajunge la 750 RON. 

Încearcă bucătăria creativă de la Kané pentru o altfel de experiență culinară. Îi găsești pe strada Dianei nr. 9.

Benjamin Steakhouse, Sibiu

via Benjamin Steakhouse

La Benjamin Steakhouse vei găsi cut-uri americane, japoneze și australiene, maturate și atent pregătite pe grillul Josper. Un filet mignon Black Angus de 250g e în jur de 250 RON, pe când un Wagyu japonez ajunge până la 318 RON. Benjamin’s Surf and Turf e 380 RON. Meniul are și opțiuni vegetariene.

Îi găsești pe strada Alexandru Dimitrie Xenopol nr. 1.

Adi Steak House, Cluj-Napoca

via Adi Steak House

Adi Steak House e un alt restaurant de top din România, iar asta se reflectă și în prețuri. Restaurantul e și unul dintre primele și cele mai populare steakhouse-uri din Cluj, având cut-uri din America, Argentina, Japonia și Australia. Carnea începe de la 56 RON/100g și poate ajunge până la 235 RON (dacă vorbim despre Wagyu Japonia). 

Localul e pe strada Andrei Mureșanu nr. 5 și se recomandă rezervarea în avans.

Baracca, Cluj-Napoca

via Baracca

Baracca e unul dintre primele restaurante de fine dining din Cluj-Napoca. Se bazează pe ingrediente locale și multă creativitate în bucătărie. Meniul de degustare costă 420 RON, iar dacă dorești și asociere cu vin, vorbim despre 179 RON extra. 

Restaurantul are și meniu à la carte și îi găsești pe strada Ion Rațiu nr. 10-12.

Hikari, Cluj-Napoca

via Hikari

Hikari e unul dintre cele mai bune restaurante asiatice din Cluj. Preparatele moderne și elegante se bazează pe o tehnică tradițională care scoate în evidență elementele esențiale ale bucătăriei japoneze. Felurile principale încep de la 22 RON (supa Miso), dar ajung până la 600 RON (Wagyu Prime Beef Striploin).

Restaurantul e pe Aleea Stadionului nr. 1, în cadrul hotelului Radisson.

One Soul, Brașov

via One Soul

Chef Szilárd Lőrincz îmbină bucătăria modernă cu instinctul și spiritul creativ. Caracatița la grătar cu sos Meunière și hummus acrișor din năut (144 RON), mușchiul de cerb cu ciuperci (145 RON), piureul de cartofi gătit timp de 24 de ore (29 RON) și cartofii prăjiți în straturi (29 RON), trebuie să fie pe lista ta când ajungi la ei. La desert? Crème Brûlée, bine-nțeles (32 RON).

One Soul e în centrul vechi al Brașovului, pe strada Apollonia Hirscher nr. 12.

 

Dacă știi alte restaurante foarte scumpe din România, dă-ne de veste pe Facebook sau Instagram. Și dacă te tentează vreunul din lista de mai sus, fă-ți rezervarea cu Bookingham și spune-ne dacă a meritat experiența!

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area