Cum arată experiența într-un diner american din Timișoara?

de

Sabina Nisioi

Ce-ar putea defini mai bine diner-ul american, dacă nu burgerii, mac & cheese-ul și milkshake-urile care mai de care mai colorate?! Descoperă bunătățile de la Sandy’s Diner chiar de la proprietara localului din Timișoara!

 

Sandy's Diner, Timisoara

Grease, Seinfeld, Pulp Fiction, Riverdale.

De mai bine de 50 de ani, conceptul de American diner marchează filme și seriale celebre. Pe lângă poveștile care te țin cu sufletul la gură, mai salivezi și la milkshake-urile și burgerii apetisanți. Ce-ai zice dacă ai afla că și în România există astfel de dinere?

Cum a explorat conceptul o tânără antreprenoare din Timișoara? Ce face ca Sandy’s Diner să fie autentic, și totodată unic? 

La început, lumea confunda „diner” cu „dinner” și credeau că e un local strict pentru cină

Sandi se gândise de mult timp la un loc al ei, unde să servească mâncare americană într-un decor pe măsură, dar ideea a prins contur de abia în decembrie 2019, prin proiectul Start Up Banat. 

„Am pornit la drum alături de mama mea. Am vrut să explorăm ceva diferit: diner-ul american. Ne așteptam ca oamenii să nu fie familiarizați cu asta și ne-am lovit foarte des de persoane care confundau „diner” (local de dimensiuni mici, accesibil pentru toată lumea) cu „dinner” (cină). Treptat, ne-am educat publicul și acum suntem foarte mândre de ce am reușit să obținem!

– Sandi Popescu, proprietar 

Sandy’s Diner e în Timișoara, în zona Unirii, pe strada Florimund Mercy, 3. E deschis zilnic, de la 10 la 23, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică, atunci când programul începe la ora 12

Localul e format din:

  • Parter, unde e barul și sunt 10 locuri
  • Etaj, unde pot încăpea 30 de persoane, ba chiar 40, dacă sunt și copii (asta pentru că banchetele pot acomoda 2 adulți sau 3 copii) 
  • Curtea interioară sau Sandy’s Garden

Tot designul a fost gândit de ea.

„Având un buget foarte restrâns la început, m-am inspirat din dinerele americane celebre. Am „furat” și combinat idei pentru tot ce există acum în Sandy’s Diner: de la coloristică, până la tablouri, afișe și alte elemente de decor. Am căutat fel și fel de tutoriale pentru DIY-uri (do it yourself) ca să fac pe cont propriu cât mai multe piese de mobilier.”

– Sandi Popescu, proprietar 
Design Sandy's Diner, Timisoara

E clar. Dacă erai în căutarea unui local instagramabil în Timișoara, Sandy’s Diner trebuie să fie pe lista ta. 

„Suntem prezenți pe toate rețelele de socializare și susținem cadrele instagramabile cu evenimentele sau mâncarea noastră. Cu toate acestea, susținem și intimitatea și ne respectăm clienții, așa că suntem destul de stricți când vine vorba de fotografierea excesivă.”

– Sandi Popescu, proprietar 

Sandy’s Diner nu e un fast food, ci un local în stil american care pregătește totul în casă

„După 4 ani de la deschidere, încă ne lovim de clienți care asociază conceptul de „American diner” cu „fast food” și care au impresia că servim mâncare semipreparată și sosuri cumpărate la borcan. Adevărul e că noi facem totul de la 0, în bucătăria noastră.”

– Sandi Popescu, proprietar 

Copiii și adolescenții rezonează cel mai mult cu locația și bunătățile de la Sandy’s. Bănuiala noastră e că și serialul Riverdale a avut un cuvând de zis.

Sandi și mama ei sunt mai mereu pe acolo și își cunosc clientela. De cele mai multe ori, e suficient să întrebe „Ca de obicei?” și deja știu ce trebuie să ducă la masă. 

„Când se iese de la ore se vine la Sandy’s, în pauza mare se fuge la Sandy’s la o cafea, înainte de un majorat sau de o petrecere se trece pe la Sandy’s. Clienților fideli le oferim băuturi din partea casei, iar mama, care e „șefa deserturilor” le dă cele mai bune brioșe.”

– Sandi Popescu, proprietar 

Locația e și pet-friendly. Sandi a adoptat un Labrador de la adăpost, pe care o să-l vezi mai mereu la barul de la parter sau în grădină.

Mac & Cheese la doar 21 de lei și 9 sortimente de burgeri

Burgeri Sandy's Diner, Timisoara

Meniul e variat: burgeri, coaste, pui crispy, Buffalo wings, salate, cheesecake sau snack-uri (nachos, cartofi dulci prăjiți). 

Totuși, am vrut să aflăm care sunt top 3 preparate de la Sandy’s:

  1. Pe locul 1 sunt burgerii. Poți alege dintre 9 sortiment – cu pui, vită sau vegetarieni. Prețurile încep de la 32 lei și pot ajunge până la 43 lei.* 
  2. Pe locul 2 e hot dog-ul, care începe de la 18 lei și poate ajunge la 26 lei.
  3. Al treilea cel mai iubit preparat e Mac & Cheese. O porție e 21 lei.

* Prețurile sunt conform meniului din luna august, 2023.

Seri de film și evenimente în Sandy’s Garden

Sandy's garden, Timisoara

Sandi organizează evenimente private (aniversări, zile de naștere), atât timp cât numărul invitaților nu depășește 30-40 de persoane. Există opțiuni de platouri pentru cei mici. Acestea conțin un mediu-burger (un burger mai mic), un hot dog și o porție de cartofi prăjiți, cu 3 sosuri la alegere. 

Vara, la Sandy’s Diner, se fac seri de film în grădină. Grease, Pretty Woman, Dirty Dancing sunt doar câteva dintre titlurile care au rulat până acum. 

Există și seri sau săptămâni tematice, când se lansează un nou preparat pentru o perioadă determinată. Ultima oară au avut Fish & Chips-ul și a fost foarte bine primit!

Trăiește experiența unui diner american la Sandy’s! Rezervă-ți o masă în avans cu Bookingham și spune-ne cum ți s-a părut!

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area