Ești turist în cluj? Iată ce localuri nu trebuie să ratezi în 2024

de

Sabina Nisioi

Din moment ce ai ajuns aici, înseamnă că ești turist în Cluj, așa că noi îți urăm bun venit! Fie că ești pentru prima oară pe meleaguri ardelenești sau ai mai fost, noi avem grijă să te ținem la curent cu tot ce-i mai fain în Cluj! Sigur, ai la dispoziție și Tripadvisor, dar acolo opțiunile sunt nesfârșite și mai rău te-ncurci, așa că mai bine mergi pe mâna noastră – clujeni get-beget!

Deși 2020 a fost un an greu pentru HoReCa și multe localuri s-au închis – unele temporar, altele permanent, din păcate – Clujul mustește de restaurante și terase inedite pe care nu ai voie să le ratezi dacă ești în vizită sau în trecere. De aceea, am făcut o listă cu cele mai interesante localuri, în funcție de poftele tale. Poate vrei să bei o cafea bună, să ieși la brunch cu prietenii din liceu sau să iei cina cu persoana iubită într-un local fancy – oricare ar fi dorința ta, unul dintre cele opt localuri de mai jos sigur ți-o îndeplinește!

Mai mult decât atât, asupra oricărui restaurant te decizi, îți poți face o rezervare simplu și rapid aici sau descărcând aplicația Bookingham din Google Play sau Apple Store!

1. Via

Am pomenit mai sus de o cină cu persoana iubită într-un local fancy. Ei bine, la Via Restaurant ne refeream. Arhitectura sa barocă se încadrează minunat în zona istorică a orașului Cluj-Napoca, pe strada Inocențiu Micu Klein 6. Farmecul nu se încheie aici. Puteți opta pentru un cadru intim, oferit de cele 2 săli de la parter, sau pentru pivnița cu boltă, dacă vă doriți să îi vedeți pe cei care vă pregătesc bucatele. Ospitalitatea și calitatea și diversitatea sunt cuvinte cheie pentru Via, astfel încât oricare ar fi alegerea dumneavoastră culinară, suntem siguri că veți fi impresionați.

Puteți face o rezervare chiar acum pentru a beneficia de masa dorită când le treceți pragul.

2. Restaurant Rod

Cine iubește și lasă, Aseară ți-am luat basma, Trandafir de la Moldova, Ciuleandra, Să-mi cânți, cobzar. Nu, nu-ți enumerăm piese românești vechi, ci doar câteva preparate din meniul celor de la Restaurant Rod. După cum ți-ai dat seama, acesta e unul dintre localurile clujene cu cele mai autentice nume pentru bunătățile pe care ți le pun în farfurie. Combinație dntre originile românești și gusturile internaționale vor stârni un curcubeu pe cerul gurii!

Nu mai sta pe gânduri! Fă-ți o rezervare folosind aplicația Bookingham și fă-le o vizită pe Calea Turzii 160.

3. Klausen Burger

Probabil că ai văzut peste tot celebrele poze din localul care pare deasupra Clujului. Ei bine, este Roof Top-ul celor de la Klausen Burger, iar dacă ești turist în Cluj, it`s a must to go there! Priveliștea e superbă, indiferent de anotimp, zi sau noapte și nu încetează să-i surprindă nici pe cei care frecventează locul destul de des, nici nu mai vorbim de cei care ajung acolo pentru prima oară. Mâncarea e un deliciu, dar atuul lor principal este altul: Klausen Burger există pentru a-ți oferi NUMA’ BERE CRAFT. Blondă, brună, roșie sau nefiltrată, bere lor va completa perfect ziua unui turist după câțiva kilometri buni de explorare a Clujului.

Fii sigur că îți faci rezervare înainte. Localul e mai mereu aglomerat, așadar intră aici pentru a fi sigur că prinzi masă!

4. Bujole

via Bujole

Bujole emană acea relaxare specific franțuzească. Situat chiar în inima Clujului, localul te cucerește instant cu muzica în surdină și designul inedit. Sugestia noastră e să le treci pragul dimineața: cafeaua aromată, micul-dejun sau brunch-ul delicios sigur îți vor rămâne în minte o bună perioadă de timp.

Din păcate, localul este închis temporar din cauza situației actuale, însă suntem siguri că de îndată ce își vor redeschide ușile, experiențele oferite clienților vor fi la fel, sau chiar mai frumoase!

5. Jaxx American Restaurant

via Jaxx

Poza vorbește de la sine. Maniera în care cei de la Jaxx au abordat tematica rock este clar una inedită, iar ca turist, trebuie să vezi asta cu ochii tăi. Localul este unul foarte spațios, pet-friendly și are probabil cei mai buni burgeri pe care îi poți găsi în Cluj-Napoca. Și ca să nu vă facem poftă, nici nu mai pomenim de nachosii cu cheddar și jalapenos, mac`n`cheese-ul sau coastele de porc cu glazură de miere.

Dar ce putem face, e să îți vindem un pont: rezervarea o poți face folosind aplicația Bookingham din Google Play sau Apple Store sau intrând aici!

6. Da Pino

Situat pe strada Universității 8, n-ai cum să-l ratezi! E acel local cu mici măsuțe pe trotuar, o bătrânică mereu zâmbitoare și ospitalieră și o băcănie pe măsură. Da Pino e răspunsul pentru tine dacă ești turist în Cluj și iubești gastronomia italiană. Poți savura preparatele lor – noi recomandăm pastele și carnea de vită – alături de care poți alege dintr-o selecție largă de vinuri premium.

Singura problemă este că mai mereu e aglomerat, așadar dacă te gândești să le faci o vizită, fii sigur că îți faci o rezervare în avans!

7. Samsara Foodhouse

Faptul că Samsara Foodhouse găzduiește un măslin gigantic în interior, ne trimite ușor cu gândul la stilul pe care l-au adoptat: clean, green, vegetarian, vegan și sănătos. Samsara este unul dintre acele localuri care conving chiar și iubitorii înrăiți de carne, deoarece diversitatea și unicitatea combinațiilor sale dovedesc că în bucătăria lor e magie. Nu mai menționăm deserturile vegane și băuturile sănătoase, care te vor face să le spui tuturor prietenilor tăi de existența acestui loc și te va face să regreți că n-ai și tu o Samsara în orașul tău.

Pentru când se va redeschide și pentru când vei reveni în Cluj, trebuie să știi că trebuie să îți faci o rezervare în avans. Poți face asta folosind aplicația Bookingham sau intrând aici – simplu și rapid.

8. The Soviet

Dacă te afli în Cluj cu tovarășii, The Soviet este localul comunist pe care trebuie să îl bifezi! Pereții încărcați de tablouri, rafturile pline de cărți și televizoare dinainte de `90, atmosfera relaxată și cocktailurile cu denumiri interesante promit o seară memorabilă! Iar pentru cei pasionați, puteți comanda narghilea cu diferite arome, pe terasă!

Îi găsiți chiar în Piața Muzeului, pe str. Franklin Delano Roosevelt 2, iar pentru o rezervare simplă și sigură, folosiți Bookingham. #traiascapoporul!

Concluzii

Clujul e un oraș superb, care are multe de oferit turiștilor săi. Aceste 8 localuri sunt doar câteva dintre cele mai inedite, în care puteți avea o experiență memorabilă indiferent de momentul zilei, de anotimp, sau de alegerea culinară pe care o faceți. Nu uitați că vă puteți face o rezervare în oricare dintre localurile mai sus menționate – cu excepția celor închise temporar – utilizând aplicația Bookingham din Google Play sau Apple Store!

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area