În ce localuri din Cluj poți lucra în 2023?

de

Sabina Nisioi

Există o consumația minimă acceptată dacă lucrezi din oraș? Cât timp ai putea ocupa o masă? În ce zile ale săptămânii poți face asta?

Află care sunt politicile cafenelelor și restaurantelor din Cluj, când vine vorba de clienții care lucrează din oraș.

Locuri din Cluj de unde poți lucra

Codul bunelor maniere la restaurant nu spune nimic despre lucratul din oraș. Care ar fi consumația minimă acceptată? Cât timp ai putea ocupa o masă? În ce zile ale săptămânii e în regulă să faci asta?

La începutul anului 2023, Știri de Cluj a publicat un articol conform căruia cafenelele din oraș „s-au săturat de clienții care își fac birouri în localuri” și, drept urmare, „nu mai permit folosirea laptopurilor”. Am vrut să aflăm mai multe despre politica localurilor când vine vorba de clienții care lucrează din oraș, așa că am contactat câteva cafenele din Cluj. Află în ce locuri poți merge cu laptopul, dar și care sunt condițiile ca să lucrezi fără nicio problemă.

Localuri ce permit lucratul de la ei, fără să impună vreo condiție

Shto Cluj
via Shto

Soviet și Shto sunt două localuri accesibile din Cluj, care le permit clienților să lucreze nestingheriți. Mai mult decât atât, ambele au în permanență oferte la cafea, suc și croissanți, iar Shto are, în fiecare marți, oferte la drinks. Atelier Café și Klausen Burger sunt alte localuri din centrul Clujului în care poți lucra cu laptopul. Și Apropo Bistro, din cartierul Zorilor, îi primește pe cei care muncesc din oraș. Pe lângă asta, e și unul dintre restaurantele din Cluj cu meniul zilei, deci dacă te prinde ora prânzului acolo, ești asigurat. 

Localuri ce permit lucratul de la ei, dar într-un interval orar anume, și percep un minimum de consumație 

Bujolé, Rhedey Café și Café Bulgakov sunt trei localuri din centru care le permit clienților să lucreze de la ei, atât timp cât consumația e pe măsură. Bulgakov e unul dintre cele mai bune restaurante tradiționale din Cluj-Napoca, iar la Rhedey găsești unele dintre cele mai bune deserturi din Cluj.  

Jaxx American Restaurant are o disponibilitate redusă când vine vorba de clienții care vor să lucreze de la ei. Au doar 2 mese cu prize în apropiere și ni s-a transmis că sunt mici (de numai 2 persoane). Dacă nu prinzi un loc să lucrezi, oprește-te măcar pentru unul dintre cei mai bun burgeri din Cluj. 

Tucano, cafeneaua de pe bulevardul Eroilor, permite folosirea laptopurile în local numai de luni până vineri, în funcție de disponibilitatea meselor. Și lanțul de restaurante Marty are aceeași politică: exclus laptopuri în weekend. Mai mult decât atât, clienții care lucrează nu pot ocupa o masă mai mult de 2h. Și, Meron și Roots sunt alte cafenele care nu permit folosirea laptopurilor sâmbăta și duminica. Dar merită să ajungi la ei măcar pentru un mic dejun în Cluj.

Localuri ce permit și încurajează lucratul din oraș

Bruto e unul dintre restaurantele care promovează lucratul la ei, mai ales datorită poziționării sale în zona de birouri The Office. Localul e cunoscut și pentru dish-urile inedite – burgerul de bizon sau zebră – dar și pentru serile cu muzică live în Cluj. Un alt loc în care poți lucra liniștit e The Guild Hall; și cafenea, și cowork space, și board games, ca să te poți relaxa puțin după ce-ți termini programul.

Terase din Cluj de unde poți lucra vara

Zazen Garden
via Zazen

E mult prea cald afară, iar proprietarul întârzie să-ți pună aer condiționat? Îți spunem noi top 5 terase din Cluj, de unde e minunat să lucrezi vara: 

Alte localuri de unde se poate lucra în Cluj-Napoca

Gook - Brutărie artizanală Cluj
via Gook – Brutărie artizanală
 • Starbucks – un clasic
 • Gloria Jeans – dacă ești prin Iulius Mall, dar te-ai plictisit de Starbucks
 • YOLKA – vibe hipsteresc, chiar în centrul Clujului
 • Urania Cafe – liniștit, cu băuturi calde foarte bune
 • Brewtiful – una dintre cele mai bune cafenele din Cluj
 • YUME – locația de pe Victor Babeș, nu prăjitoria de pe Emil Petrovici. Poate fi destul de aglomerat pentru că e UMF-ul în zonă
 • Victor – idem Yume
 • Klausen Pubhouse – atmosferă nice și prețuri rezonabile
 • Gook – la bază e brutărie artizanală, deci pâinea și focaccia sunt minunate, dar au și câteva măsuțe unde se poate lucra. Cafeaua e de la Pressco. Later edit: La Gook, nu mai poți sta pe laptop mai mult de 30 de minute, pe motiv că localul e micuț, iar comunitatea devine din ce în ce mai mare.
 • Koffer – e și unul dintre cele mai instagramabile localuri din Cluj
 • Toulouse – unul dintre cele mai populare localuri din centru datorită designului interior 
 • Ceramic Cafe – în timp ce îți bei cafeaua, poți să și lucrezi, dar și să-ți… pictezi propria cană

Tu pe unde mergi când vrei să lucrezi din oraș? Dacă știi vreun local care nu e pe lista noastră, sau dacă ai descoperit vreunul recent, scrie-ne. Scrie-ne și dacă ai avut experiențe neplăcute când ai vrut să lucrezi dintr-un loc anume. Suntem curioși de atitudinea cafenelelor și restaurantelor din Cluj când vine vorba de asta, dar și de feedback-ul tău.

Rezervă cu Bookingham ori de câte ori ieși în oraș.

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area