În ce restaurant din România găsești un cinema?

de

Sabina Nisioi

Un restaurant cu 90 de locuri și un meniu internațional, și o sală de cinema cu 35 de locuri și peste 100 de filme. Dacă încă nu te-am convins să mergi la DasKino, îl lăsăm pe managerul restaurantului, Costache Cosmin Constantin, s-o facă. Spoiler alert: au un borș de găină fantastic și copiii se pot juca pe un PS5.

DasKino, Constanta

„Vara aceasta (2023), DasKino sărbătorește 5 ani de când își surprinde oaspeții cu produse de calitate și atenție la detalii. Ne-am dat seama că mersul la restaurant nu mai e doar despre mâncare și băutură. E despre o experiență completă, care începe în momentul în care oaspetele își face o rezervare la noi și se încheie numai după ce iese din restaurant. Iar noi facem tot ce ține de noi pentru a oferi pachetul complet, la maximum de calitate.”

– Costache Cosmin Constantin, manager restaurant 

„Das Kino” înseamnă „cinematograf” în germană. 

Restaurantul constănțean care și-a ales acest nume, n-a făcut-o doar pentru că „e interesant” sau „dă bine”. A făcut-o pentru că, într-adevăr le oferă oaspeților un minicinematograf. Vorbim despre o sală de 35 de locuri și de peste 100 de filme! 

Am vorbit cu managerul localului, Costache Cosmin, pentru a afla și mai multe despre cum DasKino e unic nu doar printre restaurantele din Constanța, ci și printre cele din România.

Raiul copiilor: Un mini-cinema și un loc de joacă dotat cu PS4, PS5, tablete interactive și pinball

DasKino, Constanta - Loc de joaca pentru copii

Familiile care au pitici trebuie să ajungă la DasKino. Restaurantul constănțean nu numai că are un loc de joacă pentru copii, dar are ultimele gadget-uri și activități, de care cei mici se pot bucura în timp ce își așteaptă mâncarea sau în timp ce adulții iau masa: Playstation 4, Playstation 5, tablete interactive, o zonă de pinball, cărți de colorat, jucării de pluș și multe altele, potrivite pentru copii de toate vârstele. Cinematograful de la DasKino are peste 100 de filme în format BlueRay, majoritatea animații pentru cei mici.    

Dacă tot vorbim de copii, trebuie să spunem mai multe și despre meniul dedicat lor:

 1. Mickey Mouse e de departe cel mai iubit de micii clienți de la DasKino. E un șnițel de pui servit cu ketchup și cartofi prăjiți. 
 2. Dumbo e un miniburger servit lângă cartofi prăjiți.
 3. Pinocchio reprezintă penele cu sos de roșii și busuioc. 
 4. Penele cu sos alb poartă numele de Snow White.
 5. Finding Dory e porția delicioasă de fish & chips.

Cel mai bun borș de găină e făcut chiar de un bucătar chef din… Italia

Ingredientele locale au un cuvânt important de spus în bucătăria de la DasKino. Bucătarul chef și managerul restaurantului gândesc meniul în funcție de produsele aflate în plin sezon, dar apelează și la furnizori din afară pentru restul ingredientelor de calitate de care au nevoie.

„Avem un meniu de bază, dar adăugăm și farfurii în funcție de sezon. De exemplu, ciolanul de berbecuț e în meniul de toamnă și iarnă. Vara, mizăm mult pe legume fresh, pe care ni le luăm din piață. Pentru borșul de găină, apelăm la un producător din Constanța care le taie și ni le aduce proaspete. Urmărim îndeaproape farfuriile care merg și cele care nu, și ajustăm meniul pe baza feedback-ului oferit de clienți.” 

– Costache Cosmin Constantin, manager restaurant 

Ce trebuie să-ți comanzi dacă ajungi la DasKino?

Burger DasKino, Constanta

 1. Buddy’s Favorite Angus Burger – Burgerul DasKino, făcut cap-coadă de ei, de la chiflă, carne și sos, până la murături și cartofi
 2. Borș de găină
 3. Butter chicken, preparat în stil indian, servit cu pâine Naan
 4. Osso buco – Rasol de vită cu risotto, șofran și hrean
 5. Pulpa de rață confiată, cu varză roșie caramelizată, cartofi cu sos bechamel și sos de smântână cu piper verde
 6. Bulgoci – Mușchi de vită sote, cu orez și salată de alge

Și dacă vrei și ceva dulce, pune pe listă înghețata artizanală, adusă tocmai din Italia, lava cake-ul și tiramisu-ul.

Încearcă preparate noi din partea casei și spune-ți părerea 

În clipa în care te așezi la masă, ești întâmpinat de un ospătar care îți aduce meniul și o sticlă de apă filtrată, cu fructe proaspete. Carafa se reumple de câte ori e nevoie. 

„Face parte din ADN-ul nostru să oferim ceva din partea casei.” 

– Costache Cosmin Constantin, manager restaurant 

În afară de asta, clienții mai primesc alune la bere și deserturi. Dacă apare un preparat nou în meniu, DasKino îl oferă gratuit câtorva clienți, pentru a strânge primele impresii.

Restaurantul pune mult accent și pe atmosferă, organizând evenimente constant, de vineri până duminică. Muzica e variată – instrumentală sau interpretată de artiști locali. DasKino organizează și petreceri de Crăciun, de Paște, de Ziua Recunoștinței sau de Halloween. Mereu altceva, astfel încât tu să nu te plictisești.

Toate au loc într-un cadru modern, ce respectă tematica cinematografică. Printre preparatele de mic dejun, poți alege între „Mr. Bean”, „Angelina” și „Jim Carrey”, iar pe pereți o vei vedea pe Marilyn Monroe. Totuși, unicitatea designului interior e dată de picturile lui Alex Baciu. Restaurantul se mândrește că e gazda lucrărilor artistului contemporan.

DasKino, Constanta

La DasKino se recomandă să-ți faci rezervare din timp. 

„Deși avem 90 de locuri în interior și 40 pe terasă, e foarte greu să prinzi loc la noi dacă nu ai rezervare. Motivul e spațiul de joacă foarte râvnit. Chiar weekendul trecut (mai, 2023), am fost nevoiți să refuzăm 10 mese.”

– Costache Cosmin Constantin, manager restaurant 

Nu-ți încerca norocul. Mergi la sigur și rezervă-ți masa cu Bookingham. 

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area