Intră în taqueria autentică din Cluj-Napoca! 6 tipuri de tacos pregătiți ca-n Morelia

de

Sabina Nisioi

Patricia și Daniel au deschis taqueria din Cluj în 2021 și, de atunci, localul e mai mereu plin. Află cum e surprinsă esența mexicană în gusturile de la Bodega del Taco!

Bodega del Taco, Cluj

Cu Bodega del Taco ne dorim de multă vreme să stăm la taclale, doar că e atât de aglomerat, încât numai în primăvara aceasta am reușit să-i includem în seria noastră de interviuri

Poate ai mai mâncat tacos făcuți după rețete autentice de către chefi români, dar aici, la Bodega del Taco, Daniel îți pune-n farfurie gustul autentic de la el de acasă – din Morelia, Mexic. 

Designul surprinde esența Mexicului: culoare și bucurie

Daniel și Patricia și-au deschis localul de pe strada Ploiești nr. 12 în 2021, dar povestea lor începe cu mult înainte. 

„L-am cunoscut pe Daniel în Carolina de Sud, unde ne-am și căsătorit. Imediat după nuntă ne-am mutat în Morelia, orașul lui natal, și acolo am locuit timp de 8 ani. În 2020, eu am revenit în Cluj pentru întâlnirea cu foștii colegi de liceu și am rămas foarte impresionată de cât de frumos a evoluat orașul. Acela a fost momentul în care am decis să ne întoarcem în România și să creăm Bodega del Taco.”

Bodega del Taco, Cluj
via Bodega del Taco

Restaurantul mexican și-a deschis ușile în 2022 și a avut succes din prima clipă. Chiar și acum, după 2 ani, ai nevoie de o rezervare în avans dacă vrei să mănânci la ei. Asta pentru că localul e micuț – sunt doar 4 mese în interior – și doar Daniel cu Patricia se ocupă de el, deci și orele de funcționare sunt restrânse: miercuri – sâmbătă, 12:00 – 15:00 și 17:00 – 20:00. 

Partea bună e că poți aștepta să-ți iei la pachet sau să se elibereze o masă (asta dacă nu există o rezervare următoare). N-o să-i găsești pe aplicațiile de food delivery pentru că transportul ar putea afecta calitatea preparatelor până ajung la tine, iar experiența e una autentică doar la ei în local. 

„Ca să arate a taquerie mexicană, am apelat la Bogdan Gotia și Ioana Ciurea de la Prototip Studio. Ne-am dorit ca designul să inspire „o bucățică din Mexic unde te simți ca acasă”. E un loc plin de bucurie, culoare și muzică.”

Și chiar așa e! Bodega del Taco e loc de întâlnire pentru comunitatea latină din Cluj, dar e foarte frecventată și de localnici, turiști români și internaționali. Au meniu în română, engleză și spaniolă, și au în plan să creeze un meniu special pentru persoanele nevăzătoare

Ai de ales între 6 sortimente de tacos și quesadilla, cu ingrediente aduse din Mexic

Meniu Bodega del Taco, Cluj
via the Open Button

Taqueria mexicană are un meniu scurt, cu tacos și quesadilla. Poți opta pentru: bistec (vită), chorizo (porc), mix bistec + chorizo, al pastor (porc), cochinita pibil (porc) sau tinga de pollo (pui). Sunt zile în care rămân fără un anumit sortiment din cauza cererii mari, dar și zile în care adaugă unul nou față de ce e în meniu.  

La baza tuturor produselor de la Bodega del Taco stă materia primă importată din Mexic. 

P.S. Am menționat că tortilele sunt făcute tot de ei?

 

Bodega del Taco surprinde esența Mexicului: veselie, culoare, evenimente cu mariachi și, nu în ultimul rând, gustul autentic! Rezervă-ți o masă și fă-le o vizită! 

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area