Loc de poveste la marginea Iașiului

de

Sabina Nisioi

La Castel e renumit pentru locație, bunătățuri, dar mai ales pentru evenimentele care se organizează la ei. Descoperă mai multe de la Dana Buzilă, manager de restaurant.

La Castel, Iași

Când vine vorba de mâncare bună și evenimente cu fast, La Castel, Iași e una dintre cele mai populare locații din zona Moldovei. Asta pentru că au: restaurant cu meniu à la carte, hotel, sală pentru evenimente și o grădină minunată cu terasă.

Am vrut să aflăm mai multe despre atuurile și provocările unei locații atât de complexe, așa că am povestit cu Dana Buzilă, manager La Castel.

Una dintre cele mai frumoase grădini ale Iașiului

Povestea La Castel a început în iunie 2011, ca o afacere de familie. 

„Ne-am deschis restaurantul chiar la „borna pe hotar a Iașiului” și, dată fiind distanța față de centru, nu ne-am așteptat la o cerere atât de mare din partea oaspeților. Dar mereu am fost deschiși și prietenoși, și asta credem că a fost și continuă să fie plusvaloarea noastră.”

– Dana Buzilă, manager La Castel

Locația e formată dintr-un hotel cu 22 de camere și 4 apartamente, un restaurant cu 60 de locuri și o sală separată, pentru micul dejun. Atuul lor principal e grădina.

„Credem cu tărie că avem una dintre cele mai frumoase grădini din Iași. Avem clienți care vin doar pentru asta: să se deconecteze de la griji, să scape de orașul aglomerat, să stea în natură, să se bucure de liniște și de o mâncare bună. De asemenea, grădina e la mare căutare și pentru evenimentele private.”

– Dana Buzilă, manager La Castel

Vedeta meniului: Ceafa de porc

La Castel, Iași - Mancare

via La Castel

La Castel a început cu o bucătărie axată pe specificul bavarez. Cu timpul, s-a dezvoltat și a devenit internațională. Pentru materia primă, restaurantul lucrează cu diverși producători locali, în special pe partea de legume și carne de pui și porc. 

Printre cele mai populare preparate din meniu se numără:

  1. Ceafa de porc frăgezită, cu sos de hribi și cartofi copți 
  2. Varza cu pulpă de rață, servită cu ardei iute
  3. Mușchiul de vită cu foie gras
  4. Șnițelul bavarez
  5. Plăcintele sărate moldovenești

Restaurantul oferă și alternative pentru lacto-vegetarieni și un meniu pentru cei mici.

Evenimente care găzduiesc până la 1650 persoane

La Castel, Iași - Evenimente

via La Castel

La Castel e unul dintre cele mai ofertante restaurante din Iași la capitolul evenimente. Organizează atât evenimente private, cât și evenimente corporate.

În prezent, lucrează cu 7 săli de evenimente, care pot găzdui până la 1650 oaspeți pe zi. 

„Clienții sunt întrebați în avans de preferințele alimentare (dacă sunt carnivori, lacto-vegetarieni etc.) sau dacă au anumite intoleranțe. Pentru copiii de până în 6 ani, putem face meniuri la cererea părintelui. Pentru cei cu vârste între 6 și 12 ani, putem să le personalizăm și să micșorăm porțiile.”

– Dana Buzilă, manager La Castel

Carduri de reducere pentru clienții fideli

„Oaspeții care ne trec pragul restaurantului sunt foarte variați. În timpul săptămânii de exemplu, avem mai mult oameni de afaceri, care sunt și cazați la noi. În weekend în schimb, avem mai multe familii și evenimente private ce reunesc și publicul tânăr, și pe cel adult.”

– Dana Buzilă, manager La Castel

La Castel oferă carduri de fidelitate pentru cei care îi vizitează frecvent, și discount-uri pentru cei care vor să-și organizeze la ei evenimentele speciale.

La Castel merită o vizită. Dacă nu pentru ceafa de porc, măcar pentru o plăcintă sărată și o plimbare prin grădina lor!

Cu Bookingham, descoperi cele mai frumoase localuri din țară. 

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area