Locuri de parcare în Cluj, 2024. Unde parchezi în funcție de unde vrei să ajungi?

de

Sabina Nisioi
Locuri de parcare în Cluj

Cât timp pierzi la volan? Alergi de acasă la birou, de la birou la întâlniri de afaceri prin oraș, de la serviciu la grădiniță după cei mici, de la grădiniță la cumpărături, și seara… poate faci o vizită unui restaurant din Cluj. Știm și noi ce înseamnă să suporți traficul aglomerat, în special când vorbim de zilele săptămânii. Și totuși, e ceva mult mai enervant decât timpul pierdut la semafor… N-ai ghicit? Este vorba de timpul pierdut căutând un loc de parcare.

De câte ori n-ai întârziat la un meeting la Manger sau la Casa Boema din cauză că nu ai găsit un loc de parcare în centrul Clujului? Rămâi cu noi pentru a afla totul despre parkingurile din oraș – unde le găsești, ce tarife au, dar și ce snack poți să iei prin preajmă.

Conform Primăriei Cluj-Napoca, locurile de parcare din oraș sunt împărțite în două zone tarifare:

Zona 1

Zona 2

Ce locuri de parcare sunt în zona Universității?

Cluj Napoca, zona Universității
Sursa: clujtravel.com

Parking Piața Unirii

Asta e parcarea centrală din Cluj, pe care nu ai cum s-o ratezi. Fiind situată în zona 1, tarifele de parcare încep de la 3.5 lei/30`, 7 lei/1h, 10.5 lei/1h30`, 14 lei/2h, 28 lei/3h, și pot ajunge până la 154 lei/12h. Parcarea beneficiază și de stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Dacă ești în trecere prin centru, nu ezita să bei o cafea bună la Bujole, Roots sau Olivo. Dacă ai ceva mai mult timp la dispoziție, savurează o pizza delicioasă la Storia sau un burger la Garlic Bites & Tales. Pentru o întâlnire de afaceri în centru, 25th Downtown Flavors, Toulouse sau Baracca will do the trick!

Parcare Mihail Kogălniceanu

Cine stă în Cluj și n-a auzit de Da Pino? Acolo vei găsi cele mai bune paste! Promitem! Rezervă-ți o masă cu Bookingham și mergi să te convingi de unul singur.

În apropierea restaurantului cu specific italian, ai parcarea Mihail Kogălniceanu. Pentru o jumătate de oră, taxa e de 4 lei, pentru 1 oră, trebuie să plătești 8 lei, iar pentru 2 ore, 16 lei.

Parcare Piața Muzeului

De câte ori n-ai ieșit în weekend în oraș și n-ai știut unde să-ți lași mașina? Parking-ul din Piața Muzeului e una dintre variante. După ce achiți o taxă de parcare de 4 lei/30`, 8 lei/1h sau 16 lei/2h, te poți răsfăța cu un steak la Nativ sau Muura Steakhouse, poți degusta ultimul cheesecake de la Marty, sau poți bea o ciocolată fierbinte la Klausen Pub.

Ce parking-uri ai în apropierea Teatrului?

Teatru, Cluj-Napoca
Sursa: bunadimineata.ro

Parcare Iuliu Maniu

Când ți-e pofta de un latte cu fistic la Olivo, de un platou cu brânzeturi, nuci și struguri de la Enigma Cafe, sau de un Mille Feuille de la Casa Boema, rezervă o masă cu Bookingham! Mai apoi îți lași mașina în parcarea de pe Iuliu Maniu, și îți iei porția de răsfăț.

Tarifele parcării sunt de 4 lei/30`, 8 lei/1h și 16 lei/2h.

Parcare Baba Novac

Iar pentru zilele alea în care ai nevoie de o a doua cafea încă dinainte să ajungi la birou, găsești una bună la Doo It, Brewtiful Cafe sau Espresso Studio. Dar pentru asta, trebuie să îți lași mașina în parcarea Baba Novac. Acolo, taxele de parking sunt de 4 lei pentru 30`, 8 lei/1h și 16 lei/2h.

Parcare Piața Cipariu

Dacă ajungi duminica prin Cipariu, trebuie să știi că parcarea e gratuită. În restul zilelor, tarifele sunt de 1 leu/30` și 2 lei/1h. Ce-ai zice dacă în weekend, îți lași mașina în parking Cipariu, mergi la o piesă de teatru și mai apoi treci pe la Adi Steakhouse pentru ceva bun-bun?

Unde parchezi în zona Casei de Cultură a Studenților?

Casa de Cultură a Studenților, Cluj-Napoca
Sursa: visitcluj.ro

Parking Moților

E chiar în inima Clujului. Tarifele de parcare sunt de: 3.5 lei/30`, 7 lei/1h, 10.5 lei/ 1h30`, 14 lei/2h, 24.5 lei/3h și 83 lei/12h. De asemenea, aici găsești și stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Când îți termini treaba la primărie sau la bancă, fugi la un prânz copios la Fabrica de Bere! Promitem că ai de unde să alegi! Pentru un cheat meal indian, alege Indigo, iar pentru niște sushi autentic, rezervă-ți o masă la Tokyo Japanese Restaurant.

Parcare Avram Iancu

Dacă ai o fereastră, îți recomandăm să mergi la Ciao New York. Atmosfera e cozy, mâncărurile sunt delicioase și poți alege dintr-o gamă largă de băuturi non-alcoolice.

Mașina o poți lăsa în parcarea Avram Iancu unde tarifele sunt de 4 lei/30`, 8 lei/1h și 16 lei/2h.

Parcare Clinicilor

Fie lucrezi la unul dintre spitalele din zonă, fie vrei să iei masa la Livada, fie vrei să te bucuri de o revedere cu prietenii la Solas sau Living Pub, parcarea de pe strada Clinicilor e perfectă pentru tine. Tarifele sunt următoarele: 4 lei/30`, 8 lei/1h și 16 lei/2h.

Ce locuri de parcare ai în Piața Mihai Viteazul?

Piața Mihai Viteazul, Cluj-Napoca
Sursa: cluj.com

Parking Multiplex Leul

Piața Mihai Viteazu e o altă zonă extrem de populată din Cluj, de aceea și numărul locurilor de parcare este pe măsură. Pentru 30 de minute de staționare în Parking Multiplex Leul, trebuie să achiți o taxă de 3.5 lei, iar pentru 1h, 7 lei. Poți opta și pentru un abonament de parcare pe lună, care costă 600 lei.

Dacă te plimbi pe acolo în jurul orei prânzului, pizza de la Napoli Centrale e întotdeauna o opțiune. Casa Maramureșeana și Casa Țărăncuței te așteaptă, dacă ești adeptul preparatelor tradiționale. Seara, poți merge la Secret Garden. Au niște combinații unice de cocktail-uri fără alcool.

Parcare Piața Mihai Viteazul

Fiind 89 de locuri disponibile, tarifele pentru un loc de parcare încep de la 3.5 lei/30`, 7 lei/1h, 10.5 lei/1h30`, 14 lei/2h, 28 lei/3h, și prețul ajunge până la 154 lei/12h.

Dacă lucrezi prin apropiere sau te nimerești pe acolo în timpul pauzei de masă, A Camponeza e locul potrivit pentru un steak gătit perfect. La Klausen Burger și People Pub, poți merge cu prietenii sau colegii de muncă la sfârșitul zilei, iar Ghandi e în apropiere, în cazul în care ți-e poftă de ceva asiatic.

Ce locuri de parcare găsești lângă Parcul Central?

Parcul Central, Cluj-Napoca
Sursa: zcj.ro (Ziua de Cluj)

Parking Cluj Arena

Parkingul Cluj Arena percepe un tarif de 2 lei/1h pentru locurile de parcare disponibile. Totuși, dacă lucrezi în apropiere sau frecventezi zona, poți economisi semnificativ făcându-ți un abonament nelimitat, care costă 60 lei/lună.

Și… după ce îți termini plimbarea prin parc, vezi meciul la 4 Champions!

Parking Sala Polivalentă

Tarifele parkingului de la Sala Polivalentă depind de momentul în care îți parchezi mașina. Ziua, în intervalul 8:01 – 23:25, taxa este de 1 leu/1h, iar noaptea, taxa e de 1 leu pentru întreaga perioadă cuprinsă între orele 00:00 – 8:00.

Parcare Parcul Central

O altă parcare extrem de ofertantă e cea de lângă Parcul Central. Ești la câțiva pași de bunătățile vegane și vegetariene de la Samsara, de mâncărurile tradiționale de la Roata, de dish-urile fine de la CHIOS, sau de burgerii de la Jaxx.

Pentru 1h de staționare în parcarea de lângă Parcul Central Cluj, tariful este de 3 lei, pentru 2h, 6 lei, iar pentru 4 ore, 12 lei.

Unde parchezi când mergi la cumpărături sau film, la Iulius Mall?

Iulius Mall, Cluj-Napoca
Sursa: portalcj.ro

Parcarea Iulius Mall este formată din două zone acoperite și șase zone aflate în exterior. Dacă ești client Iulius Mall, primele două ore ai parcare gratuită, asta fiind valabil doar la un singur acces pe zi. După cele două ore, tariful este de 3 lei/h, pe timp de zi, respectiv de 1 leu/h, pe timp de noapte.

Dacă ai venit la film, nu uita că Cinema City îți oferă o oră gratuită de parcare/zi, iar pentru asta, tot ce trebuie să faci este să mergi cu biletul de film la Info Point Iulius Mall. Mai mult, dacă ești posesorul unei mașini cu motor exclusiv electric, poți beneficia de 12 ore gratuite de parcare/zi.

Cum plătești parcările publice?

1. Cu tichete de parcare răzuibile

Acestea pot fi procurate din rețeaua comercială sau de la persoane autorizate și sunt destinate parcărilor de scurtă durată. În funcție de perioada de staționare, tichetele au culori diferite pentru zona 1 (verde-30`, mov-1h, albastru-2h) și zona 2 (portocaliu-1h, gri-2h, galben-4h).

2. Cu tichete eliberate de aparatele de taxare automată

Acestea se găsesc în parcările din Cluj închise cu barieră, iar plata se face exclusiv la casele automate.

3. Cu cipcardul

Este eliberat la ghișeul Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor, iar plata se realizează după ce cipcardul e încărcat cu valoarea dorită de utilizator.

4. Prin SMS

În maximum 5 minute de la oprire, utilizatorul trebuie să achite contravaloarea timpului de parcare prin trimiterea unui mesaj text la numărul 7420, disponibil în Vodafone, Orange, Telekom Mobile România și Digi Mobil.

Pentru Zona 1, cerințele sunt următoarele:

  • 30` ->  4 lei –> 403 nr. mașină
  • 1h -> 8 lei –> 404 nr. mașină
  • 2h -> 16 lei –> 405 nr. mașină

Pentru Zona 2, tarifele sunt mai mici:

  • 1h -> 3 lei –> 407 nr. mașină
  • 2h -> 6 lei –> 408 nr. mașină
  • 4h -> 12 lei –> 409 nr. mașină

Beneficiarul va primi ulterior un mesaj de confirmare, ce cuprinde costul staţionării, zona tarifară, ora şi minutul la care expiră timpul de parcare.

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area