Mâncărurile din copilăria lui chef Hadad, aduse într-un restaurant din București

de

Sabina Nisioi

Aromele din Israel, Tunisia și Maroc se întâlnesc la MACE, restaurantul lui chef Hadad, din București. Descoperă mai multe despre mâncărurile din meniu, „armele secrete” din bucătărie și evenimentele pe care le organizează, chiar de la Iulia Crețu – PR manager MACE.

Mace by Joseph Hadad, București

„Chef Hadad și-a dorit o reîntoarcere acasă – la gusturile de unde a început totul pentru el. Așa a apărut MACE, un restaurant care surprinde aromele Israelului, cu puternice influențe tunisiene și marocane.” 

– Iulia Crețu, manager PR

MACE nu e primul restaurant al lui chef Hadad. Totuși, e primul care aduce în prim plan gusturile copilăriei sale. MACE e despre condimentele și mâncărurile din Israel, Tunisia și Maroc, deci dacă vrei să te bucuri de o experiență unică în România, sau dacă ești deja fan al acestor bucătării și ești curios sa afli cum le pune în evidență chef Hadad, trebuie să-ți pui pe listă restaurantul bucureștean. 

„Mace” înseamnă coaja sâmburelui de nucșoară, în ebraică

Și nici că se putea găsi un nume mai potrivit pentru un local care explorează condimentele și preparatele Orientului Mijlociu. Nucșoara, sumacul, șofranul, coriandrul, anasonul, scorțișoară, curcuma, chimionul și turmericul sunt doar câteva dintre condimentele care dau un twist mâncărurilor din meniul MACE. 

Astfel, chef Hadad aduce piața din Israel la rang de casual dining, într-un restaurant din București. MACE are mâncăruri autentice, care respectă rețetele clasice și care sunt menite să se împartă. Pentru a profita la maximum de gusturile ingredientelor, echipa apelează la producătorii locali. Deci legumele, fructele și plantele aromatice sunt, de cele mai multe ori, trufandale și produse aflate în plin sezon. 

Mace, București - Meniu

Creveții la frigăruie, salata Ghila, salata marocană cu morcovi, salata Souk, labneh, baba ganoush, tabouleh și tahina cu ulei de pătrunjel sunt doar câteva dintre preparatele reprezentative de la MACE.

Cigarette marocane umplute cu legume crocante, vită, harissa și pastă de susan sunt cel mai comandat preparat

„Deși schimbăm meniul de 2-3 ori pe an, chef Hadad n-o să renunțe niciodată la cigarettele marocane. Sunt de-a dreptul impresionante pentru cei care le gustă prima oară, dar mai ales pentru turiștii israelieni care ne vizitează și care, cu ocazia asta, își amintesc de gusturile copilăriei.”

– Iulia Crețu, manager PR

Când vine vorba de dulce, uită-te în meniu după Knafeh on a Skewer. E un desert pe bază de mozzarella de bivoliță, cataif, sirop de trandafir, cimbru și fistic iranian și multă scorțișoară. 

Un alt preparat renumit la MACE e disponibil doar pe delivery. Cutia MACE Express conține 4 „pite” diferite:  

  1. Frena Kebab din ceafă de vită cu legume proaspete, murături, ceapă cu sumac și sos de iaurt cu harissa dulce și ceapă.
  2. Sabich cu vânătă Ghila, ouă maro coapte, roșii proaspete, murături și sos Amba cu mango și tahina.
  3. Shaorma cu pulpe de pui dezosate, ceapă cu Ras El Hanout, legume proaspete, murături și sos de tahini verde.
  4. Frena falafel din linte cu legume proaspete, varză murată și sos de tahini.

Cuptorul marocan de la MACE are 3 metri și 56.000 de piese de mozaic atașate manual

MACE by Joseph Hadad, Bucuresti - Cuptorul marocan

„Chef Hadad a dorit ca MACE să inspire acasă. Pentru asta, am apelat la Grosu Art Studio. Arhitectul Victor Grosu a dezvoltat întregul concept astfel încât să ne reprezinte cel mai bine. Am mers pe un design interior modern, care să emane efervescența marocană.”

– Iulia Crețu, manager PR

Cel mai impresionant element de la MACE e cuptorul marocan, așezat chiar în centrul restaurantului. Șamota în formă de ou are mai bine de 3 metri și e decorată cu 56.000 de piese de mozaic. Fiecare bucățică a fost pusă manual și a luat mai bine de 3 săptămâni. Acolo se fac cele două tipuri de pâine, care completează de minune salatele pe care ți le-am enumerat mai sus. Deci nu uita să comanzi Kubaneh za’atar sau Frena! 

Și Josperul e esențial în pregătirea mâncărurilor de la MACE. Grătarul de 2 metri lungime e pe cărbuni naturali, iar vita din kebap e un deliciu datorită lui. Ca să-ți alegi frigăruile, nu trebuie decât să te uiți în vitrina imensă, făcută pe comandă tocmai în Budapesta. Și nu-ți face griji dacă ieși cu familia! Meniul nu are doar preparate din Tunisia, Israel și Maroc, ci și mâncăruri din bucătăria internațională, întocmai ca să-i satisfacă și pe copii, dar și pe cei care nu sunt neapărat adepții mâncărurilor orientale. Găsești și burgeri, și cartofi prăjiți sau paste, plus deserturi la care salivează toată lumea. 

Sunt pe strada Benjamin Franklin nr. 16, chiar în spatele Ateneului Român, și ai nevoie de o rezervare în avans. Asigură-ți masa cu Bookingham.

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area