Meet & Meat: Intră în restaurantul lui Dani Oțil și al lui Damian Marian!

de

Sabina Nisioi

The Grill din București explorează bucătăria sud-americană, cu influențe italiene și internaționale. La meniul zilei, vedetă e gastronomia românească. Și nimic n-ar fi posibil fără… grătarul pe cărbune și cuptorul pe lemne. Află mai multe chiar de la Ruslan, managerul restaurantului!

The Grill, București

Sloganul The Grill e „Meet and meat”, pentru că cel mai bine e când te-ntâlnești cu cineva drag și mănânci o friptură fantastică. De întâlnire te ocupi tu și de friptură, Marcian Vodnar, chef The Grill și profesor în gastronomie moleculară și biotehnologii alimentare. 

Am vrut să aflăm cu ce sunt diferiți față de alte restaurante cu steak din București și, pe lângă „elementul X”, am descoperit și care-s cele mai iubite preparate!

Doar 5% dintre restaurantele din București au grătar pe cărbune și cuptor pe lemne. The Grill e unul dintre ele

Restaurantul a fost deschis în 2016, din dragoste pentru mâncare. Damian Marian, zis Demi, a venit cu know-how-ul privind implicațiile deschiderii unui business în HoReCa, pe când Dani Oțil a adus experiența în televiziune și publicitate, dar și pasiunea pentru ce-i gustos.

Deși The Grill e în zona de nord a Bucureștiului, renumită pentru restaurantele de lux, localul e business-casual și își păstrează prețurile accesibile pentru cei care-i trec pragul. Îi găsești pe Aron Cotruș 20, de luni până sâmbătă, între 9:00 și 23:00, iar duminica, începând cu ora 10:00, până la 23:00.

Localul are în jur de 90 de locuri în interior și încă atât pe terasă, în sezonul cald. The Grill e și pet-friendly, și kid-friendly. Copiii au propriul meniu, format din paste bolognese și șnițel de curcan cu piure de cartofi. 

The Grill, București
via The Grill - Facebook page

Designul e modern, cu elemente conservatoare din lemn și creații de-ale artiștilor autohtoni. Însă vedeta de la The Grill e – de departe – grătarul pe cărbune.

„Am fost printre primele restaurante din București care au avut grătar pe cărbune. Și acum, cel mult 5% au așa ceva în bucătărie. Tot ce gătim pe grătar – vită, pește, legume, fructe de mare – iese semnificativ mai gustos, iar asta se reflectă în cererea clienților și în vizitele lor repetate.”

Chef Marcian Vodnar a creat un meniu inspirat din bucătăria sud-americană, cu influențe italiene și internaționale

Meniu The Grill, București
via The Grill - Instagram page

Grătarul pe cărbune și cuptorul pe lemne permit pregătirea mâncărurilor din toată lumea. Fripturi, burgeri, pește, pizza, paste, burgeri, fructe de mare și legume – de toate găsești în meniul de la The Grill. 

Cele mai comandate preparate sunt:

  • Pulpa de rață confit, cu sos de trufe și piure de cartofi 
  • Cocoșelul de munte, copt la foc de lemn, cu verdețuri și cartofi
  • Burgerul „The Grill”, cu vită Black Angus și cartofi pai

 

Specialitățile tradițional românești sunt explorate la meniul zilei. Chef Marcian Vodnar creează în fiecare zi un meniu format din 2-3 opțiuni de supe/ciorbe și 3-4 opțiuni de fel principal, toate reinterpretări ale rețetelor ca la mama acasă.  

„Pe lângă meniul internațional, clienții noștri caută tradiționalul, pentru că e gustos, iar noi îl facem și arătos!”

Pentru gust și calitate, The Grill apelează la producătorii autohtoni. Din Baia Mare aduc mai bine de jumătate dintre tipurile de carne, dar și ouă și lactate

La capitolul deserturi, restaurantul are un laborator intern de cofetărie și acolo se fac zilnic, proaspete, toate cornulețele, biscuiții, torturile și prăjiturile pe care le găsești în meniu.

Clienții fideli beneficiază de reduceri și toată lumea primește ocazional, mici gustări din partea casei

„60-70% dintre clienții noștri sunt clienți fideli. Ei au reducere la meniul de mâncare și bar, excepție făcând meniul zilei.”

În afară de asta, The Grill oferă din partea casei biscuiți, cornulețe cu gem, cu rahat turcesc și alte prăjituri noi, pentru a obține feedback din partea clienților. 

Experiența n-ar fi una completă fără evenimente

Evenimente The Grill, București
via The Grill - Facebook page

„De când începe sezonul cald, organizăm în fiecare joi evenimente tematice, cu muzică live și mâncăruri specifice, sau degustări de vin. Am avut seară cubaneză, grecească, turcească, lăutărească și multe altele, și nu e eveniment la care să n-avem mesele pline.”

În ceea ce privește evenimentele private, restaurantul organizează atât evenimente cu exclusivitate (care presupun închiderea restaurantului), cât și evenimente fără exclusivitate (între 10 și 40 de persoane; Ex. zile de naștere, evenimente corporate etc.). 

 

Do you want to „meet & meat”? Rezervă-ți masa în avans cu Bookingham sau planifică-ți următorul eveniment la ei!

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area