În ce bistro premium găsești cele mai bune ouă turcești?

de

Sabina Nisioi

În zilele în care omleta se transformă în scrambled eggs, e semn că trebuie să mergi la Fratellini Bistro. Află cum arată calitatea și bunul gust, în localul de mic dejun și brunch al grupului Fratelli. Îți dezvăluie totul Carmen Gheorghiță, marketing manager Fratelli Grup.

Fratellini, Bucuresti

De peste 18 ani, grupul Fratelli își suprinde oaspeții cu servicii premium și locații de top. Primul business a fost Fratelli Espresso Bar, deschis în 2005. Acesta a fost urmat de cluburile Fratelli din București, Constanța, Mamaia, Timișoara și Iași, și de localurile din București: Fratellini, Biutiful Downtown, Biutiful by the Lake și Uanderful. Vara, îi găsești și în Mamaia Nord, cu Biutiful by the Sea.

Astăzi vorbim despre Fratellini Bistro, una dintre cele mai exclusiviste locații de mic dejun și brunch din capitală. Află mai multe chiar de la Carmen Gheorghiță, marketing manager Fratelli Grup. 

Mihai Popescu, singurul designer român premiat la „Restaurant & Bar Awards” în Londra

Fratellini, Bucuresti

„Am deschis Fratellini în 2013 și l-am poziționat de la bun început drept un bistro dedicat micului dejun. Pe atunci, nu era foarte explorat acest concept în România, așa că noi am fost printre primii din București care ne-am orientat spre această nișă. Ne-am asumat că românii încă nu au cultura brunch-ului și nici nu sunt obișnuiți să ia micul dejun în oraș, dar am luat asta ca o provocare.”  

– Carmen Gheorghiță, marketing manager Fratelli Grup

Fratellini e pe Calea Floreasca, 240B, și e deschis zilnic, de la 9 la 22. Pe lângă mic dejun și brunch, localul a devenit cunoscut și pentru meniul de prânz, și pentru after hour.

„În timpul săptămânii, cel mai mult ne vizitează audiența business. Asta și pentru că suntem la parterul unei clădiri de birouri. În weekend, avem foarte multe familii. Putem adapta meniul nostru în anumite cazuri și pentru cei mici.”

– Carmen Gheorghiță, marketing manager Fratelli Grup

Locația are 80 de locuri în interior și 80 de locuri pe terasă. Designul a fost gândit de Mihai Popescu, unul dintre cei 5 asociați din Fratelli Grup. Tot el deține și Twins Design, un studio de design interior, prin care s-a ocupat de imaginea tuturor locațiilor Fratelli. În fiecare an, acestea primesc „un refresh”, deci dacă ești în căutarea unui restaurant instagramabil în București, știi unde să mergi! 

În 2015, Biutiful by The Lake a fost premiat în cadrul „Restaurant & Bar Design Awards”, în Londra, singura competiție dedicată exclusiv designului de restaurante și baruri.

Un bistro franțuzesc cu elemente din bucătăria internațională și cu propria cafea de specialitate

Mic dejun in Bucuresti - Fratellini

La bază, meniul e franțuzesc. O să găsești clasicele croissante cu vanilie, Croque Madame și Croque Monsieur, dar și faimoasa „baguette”, care vine în completarea tuturor preparatelor pe bază de ou. 

Meniul e variat și conține și farfurii din bucătăria internațională – pancakes, ouă Benedict, salată grecească sau ouă turcești. Ba mai mult, există și opțiuni pentru vegani și vegetarieni: budincă de chia vegană, cu iaurt de cocos și maracuja, tartar vegetarian cu sfeclă roșie, avocado și nuci, sau salată de năut cu spanac avocado și semințe de dovleac.

„Adaptăm constant meniul, în funcție de sezon și de feedback-ul clienților. Chiar acum o săptămână [iulie, 2023], am lansat noi preparate. Vara, e despre farfurii mai light și mai fresh.”

– Carmen Gheorghiță, marketing manager Fratelli Grup

Carmen ne-a spus că e greu să facă un top, pentru că toate preparatele merg foarte bine, DAR printre cele mai iubite mâncăruri de la Fratellini, sunt:

  • Ouăle poșate turcești, cu iaurt, chorizo și unt picant
  • Sunny Side Up – Ouă ochiuri, cartofi prăjiți, bacon și brânză cheddar
  • Toate salatele – Mai ales pe timpul verii 
  • Buddha Bowl – Hummus, spanac, linte, orez brun, mix de semințe, rodie și roșii cherry

De luni până vineri, Fratellini propune un business lunch, în funcție de ce găsește chef Adrian proaspăt la piață.

Și cum niciun loc de mic dejun și brunch n-ar fi complet fără o cafea bună, Fratellini are propria cafea de specialitate. E vorba de un blend premium, 100% arabica, și se găsește în toate locațiile Fratelli.

Cafea de specialitate Fratellini

Toate evenimentele sunt găzduite de Fratelli Catering

Se pot organiza și evenimente private la Fratellini, dar de asta se ocupă Fratelli Catering: o altă divizie din grupul Fratelli.

„Fratellini are o capacitate de 160 de persoane (80 de locuri în interior și 80 de locuri pe terasă), deci recomandăm organizarea evenimentelor de maximum 100 de persoane. Pot fi zile de naștere, botezuri sau conferințe. Pentru evenimente cu un public mai mare, cum ar fi lansări de produs, Fratelli Catering recomandă una dintre sălile noastre mai mari – Biutiful Downtown, Uanderful sau Fratelli Studios. De asemenea, putem merge oriunde ne cere clientul și îi punem la dispoziție serviciile noastre de catering.”

– Carmen Gheorghiță, marketing manager Fratelli Grup

Eveniment la Fratellini, Bucuresti

Fratellini mizează foarte mult pe experiența ta în local. Calitatea – în toate aspectele – e cea mai importantă, și asta le-a adus în timp, o apreciere naturală a oamenilor care consumă servicii premium. 

Trebuie să știi că mai mereu e aglomerat la ei, mai ales dacă ai chef de un brunch în weekend. Deci daca vrei să nu pleci dezamăgit, rezervă-ți o masă în avans și spune-ne cât de încântat ai fost de experiență!

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area