O gamă largă de gusturi și arome culinare în Sibiu

de

Sabina Nisioi

Restaurant Fain nu se cheamă așa degeaba. Localul din Sibiu are tot pachetul: fine cuisine, vinuri, cocktail-uri și beri artizanale, dar și o „grădină secretă”, renumită pentru petrecerile sale. Am vorbit cu Andrei Toma, managerul restaurantului, pentru a afla totul despre una dintre cele mai populare locații din Sibiu, în 2023.

 

Fain, Sibiu

„Povestea Fain a început în 2021. Până acum, a fost o perioadă de acomodare, dar tot ce-i mai bun de abia acum urmează. Vrem să ajungem în top 3 restaurante din România.”

-Andrei Toma, manager 

Fain e unul dintre cele mai mari restaurante din orașul transilvănean și e chiar în Centrul Vechi – pe Nicolae Bălcescu 11. Am fost curioși să aflăm povestea localului care a reușit să crească atât de mult într-o perioadă atât de tulbure pentru HoReCa, așa că am vorbit cu Andrei Toma, managerul restaurantului Fain. 

Standarde înalte, la Sibiu

Fain, Sibiu

via Fain

Povestea Fain a început din dorința de a deschide un restaurant la standarde înalte în Sibiu. Fain avea să promită tot pachetul: fine cuisine, pub, evenimente și petreceri private. Locația are o capacitate de 500 de locuri și se întinde pe un parter și două etaje. 

  • La parter găsești pubul, cu 2 baruri și toate drink-urile din lume – de la cafea și ceai, până la cocktailuri, bere artizana și vin
  • La primul etaj e restaurantul, a cărui bucătărie e deschisă, deci oaspeții pot urmări cum le sunt preparate mâncărurile. Tot aici sunt și niște ferestre imense ce oferă o priveliște fabuloasă asupra bulevardului sibian
  • Etajul al doilea e numit „Secret Garden”. E o zonă cu multă vegetație, unde se organizează petreceri, evenimente corporate, nunți, botezuri sau zile de naștere. Andrei ne-a spus că, de departe, grădina îi atrage cel mai tare pe clienții Fain. 

Localul a lucrat cu cei de la LP Hospitality ca să creeze ambianțe diferite pe cele 3 etaje, deci dacă ești în căutarea unui restaurant instagramabil în Sibiu, cu Fain, nu dai greș. 

Restaurantul are de toate, pentru toți

Ce e fain e că oricine-și găsește locul la ei. 

  • În pub vin de regulă adulțilocalnici sau turiști, care vor să stea la o poveste și o bere artizanală. 
  • Primul etaj e vizat de cupluri, familii, dar mai ales de turiști, atât pentru priveliște, cât și pentru bucătăria deschisă. 
  • Etajul al doilea, cunoscut și sub numele de „Secret garden”, e cel mai căutat de tineri, pentru muzică și atmosferă.
  • Cu animalele de companie, poți merge pe terasă. Deci ia asta în calcul dacă plănuiești să le faci o vizită. Cățeii primesc apă și gustări din partea casei.

Meniu internațional în colaborare cu producători locali

Chef Samuel Le Torriellec a pus cap la cap un meniu internațional – de la preparate din bucătăria tradițional românească, până la farfurii italienești, franțuzești sau asiatice. 

„Vrem ca totul să fie proaspăt, așa că suntem într-o continuă completare a meniului. Pentru asta, lucrăm cu producători locali pentru partea de legume, fructe și carne de miel, și modificăm meniul o dată la 5-6 luni. Totuși, păstrăm ce merge bine.”

– Andrei Toma, manager

Cele mai iubite mâncăruri de la ei, sunt: 

  1. Adana Kebab – frigăruie din carne tocată de miel și vită, servită cu ceapă și roșii la grill, și cu sos de iaurt
  2. Paste cu creveți, usturoi și ardei iute – creveții fiind trași în vin și ulei de măsline
  3. Antricot de vită, gătit pe Robata Grill – un cuptor cu rocă vulcanică

Fain, Sibiu - Paste cu creveti

via Fain

Dacă nu te tentează niciuna dintre farfuriile iconice, fugi la ei oricum pentru că din luna martie, au meniu nou!

„Cel mai important pentru noi e să oferim servicii de calitate. Oamenii văd asta. Văd și că punem suflet în ceea ce facem, iar asta e cea mai bună metodă de a-i face să revină la noi și cea mai mare mulțumire când vedem că se întâmplă. 

– Andrei Toma, manager

Andrei ne-a spus că vara au și promoții pentru clienții fideli, deci ai grijă să fii cu ochii pe ei!

Fain, Sibiu - echipă

via Fain

P.S. Nu e suficient numai să-i urmărești pe social media. Trebuie să-ți faci și o rezervare ca să profiți de ofertele și bunătățile lor; asta pentru că localul e mai mereu plin. Deci dacă vrei să ai o masă, fii sigur că o rezervi din timp. Asigură-ți locul la Fain Sibiu, cu Bookingham!

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area