Peste 60 de preparate nepaleze și indiene în centrul Bucureștiului

de

Sabina Nisioi

ISHA e pe pe Vasile Lascăr 81, în București, și explorează bucătăria nepaleză și indiană. Molai Kofta și dumpling-urile Mo:Mo trebuie să fie pe lista ta când îi vizitezi prima oară. Evenimentele „All you can eat” sunt o altă ocazie bună să le faci o vizită. Află totul despre localul de lângă parcul Grădina Icoanei chiar de la Andrei Dragoș, owner și manager.

Isha Restaurant, București

ISHA explorează bucătăria indiană și nepaleză într-o locație deschisă la începutul lui 2023, pe Vasile Lascăr 81, în București. 

„Restaurante indiene mai sunt în București, dar pe cele nepaleze, le numeri pe degetele de la o mână. Noi am vrut să venim cu ceva diferit – să le dăm oamenilor ocazia să încerce alte arome și texturi, care vin dintr-o cultură necunoscută lor. Am făcut asta pornind la drum cu un personal 100% nepalez, pentru a asigura autenticitatea meniului.”

– Andrei Dragoș, manager restaurant

Localul e lângă parcul Grădina Icoanei și are o capacitate de 100 de locuri

ISHA e deschis zilnic, între orele 12:00 și 22:00. Restaurantul are 70 de locuri în interior și 30 de locuri pe terasa deschisă.

Locația e centrală, dar într-o zonă mai retrasă a Bucureștiului. Strada Vasile Lascăr e într-un cartier de case rezidențiale și e în apropierea parcului Grădina Icoanei.

„Credem că zona retrasă ne dă un aer boem și exact asta încercăm să transmitem la Isha. Noi îmbinăm culturile indiene și nepaleze cu spiritualitatea. Numele restaurantului face referire și la conceptul de yoga, dar și la zeitatea non-gender Isha. De aici, și deschiderea noastră față de comunitatea LGBT+, cea de yoghini și cea de vegetarieni.” 

– Andrei Dragoș, manager restaurant

Designul e aparte pentru că Andrei, managerul localului, vine din zona cinematografică, așa că a apelat la sfaturilor câtorva scenografi. ISHA e un mix de culori vibrante, plante agățătoare și motive indiene, cu muzică din diferite zone ale Asiei pe fundal. 

Brânza din majoritatea preparatelor de la ISHA se numește „paneer”, e specific nepaleză și e făcută de unul dintre angajații restaurantului

Meniul conține peste 60 de preparate din India și Nepal. Chiar la momentul scrierii articolului [septembrie, 2023], ISHA e în proces de rescriere a meniului, pentru a-ți oferi mai multe detalii și poze despre mâncăruri.

„Interesul pentru bucătăria nepaleză și indiană a crescut semnificativ în ultimele luni. Credem că e datorită personalului din Asia, care început să populeze tot mai mult HoReCa de la noi și care îi face pe români mai curioși de bucătăria și culturile asiatice. Oaspeții sunt mai deschiși la a încerca noi gusturi și exact asta facem noi la ISHA: le oferim rețete autentice din Nepal și India.”

– Andrei Dragoș, manager restaurant

Cele mai populare mâncăruri de la ISHA sunt:

 1. Dumplinguri Mo:Mo – găluște specifice nepaleze, umplute cu legume, carne de porc sau pui. Sunt disponibile în 4 variante:

  • Sub formă de supă (fierte în suc de roșii)
  • Gătite la aburi 
  • Prăjite 
  • Cu chilli (în sos infuzat cu condimente nepaleze)

Vin cu sosuri: chutney de roșii, susan, arahide și soia.

 1. Butter chicken – un clasic; pui cu smântână, unt, sos și condimente indiene.

 1. Orez biryani cu creveţi – Biryani e unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din Asia și cel mai comandat preparat din lume. Pe lângă varianta cu creveți, poate fi servit și cu pui, miel sau legume (pentru vegetarieni).

 1. Molai Kofta – de departe, cel mai interesant e preparatul indian format din crochete moi de cartof şi brânză, servite în sos de unt, smântână, mălai și condimente. 

Meniul e prietenos și cu cei mici, fiind și mâncăruri mai puțin picante – Chowmein și Butter chicken sunt printre preferatele lor. 

Animalele de companie sunt binevenite și pe terasă, și în interior, ba chiar primesc și un bol de apă de la ISHA.

Masala Papadoms nu lipsesc de la nicio masă și sunt din partea casei

„Primul lucru pe care îl primesc clienții noștri după ce se așază la masă, sunt masala papadoms – niște lipii crocante și picante, din făină de orez. Una simplă și una cu legume.”

– Andrei Dragoș, manager restaurant

În afară de antreul din partea casei, la ISHA se mai oferă uneori gratis și ceai indian – negru, servit cu lapte. 

Grupurile cu peste 50 de membri, care vor să devină clienți fideli, primesc carduri personalizate prin care beneficiază de reduceri la nota finală. 

De asemenea, de luni până vineri, între orele 12:00 – 15:00, primești un discount la masa de prânz dacă menționezi codul „ISHA HAPPY HOUR”.

Isha Restaurant București

Cu doar 89 lei, poți încerca o mulțime de preparate nepaleze și indiene la evenimentele „All you can eat”

„Organizăm un eveniment de tipul „all you can eat” de două ori pe lună pentru că vrem să le dăm șansa clienților să guste din cât mai multe preparate pe care, în mod normal, nu și le-ar comanda. Gătim o mulțime de antreuri și feluri principale și îi avem în vedere și pe copiii sau persoanele care nu mănâncă picant.”

– Andrei Dragoș, manager restaurant

Prețul unui bilet e de 89 lei/persoană [conform meniului din septembrie, 2023], dar ia în calcul că evenimentul durează 6 ore și poți mânca pe săturate o mulțime de preparate nepaleze și indiene. În acest context, suma nu e deloc mare.

ISHA își propune să organizeze și evenimente cu muzica live pe viitor, în interiorul localului. Așa că fii cu ochii pe ei și rezervă-ți o masă în avans, cu Bookingham.

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area