Povestea primului gastropub steampunk din București

de

Sabina Nisioi

Află totul despre cel mai vechi local steampunk din capitală. Diana și Marius Prunaru ne spun povestea Distrikt 42: de la designul eclectic și piesele unice, până la specificul gastronomic.

Distrikt 42, București

Distrikt 42 e primul gastropub cu design steampunk din București, iar noi am fost norocoși să vorbim cu Diana și Marius Prunaru, ca să aflăm mai multe despre povestea lor.

Poposești în lumea lui Jules Verne

Clădirea care găzduiește Distrik 42 a fost ridicată la finalul anilor 1800, pe când în subsolul clădirii se reparau motoare de elicoptere. Construcția veche a permis crearea unei lumi „departe de realitate”, ruptă din poveștile lui Jules Verne. Fantezia e încurajată de stilul industrial și eclectic, ce cuprinde piese unice de decor.

În acest sens, Diana și Marius au lucrat cu Nod Makerspace și Mișa Diaconu, pentru a realiza elemente inedite, statice sau dinamice: statuete din metal, aparate făcute din piese de ceas, motoare, vitezometre, corăbii cu aripi, biciclete zburătoare, motociclete și aeronave gigantice. Auzind toate astea, nu ne miră ce ne-au spus:

„Suntem în continuare îndrăgostiți de Distrikt 42.” 

Diana și Marius Prunaru

Distrikt 42

via Distrikt 42

Pentru iubitorii de mâncare bună și design inedit

Localnici, turiști, studenți, artiști sau… IT-iști, oricine apreciază designul steampunk și mâncarea gustoasă e binevenit. 

Și dacă tot am pomenit de povești și Jules Verne, localul îi cucerește și pe copii. Cu atât mai mult cu cât există o mulțime de mâncăruri sănătoase în meniu, deci părinții au de unde alege. La nevoie, bucătăria se adaptează pretențiilor celor mici, ajustând pe ici pe colo preparatele astfel încât rezultatul final să fie pe gustul lor.

Distrikt 42 îi primește cu mare drag și pe cei care vor să lucreze din oraș. Au prize peste tot prin restaurant, ba chiar mai mult, în trecut au găzduit sesiuni de lucru de la 9 la 5 cu diverse companii de IT sau din HoReCa. Deci dacă te-ai săturat să lucrezi de acasă, Distrikt 42 e o idee bună ca să mai schimbi aerul.  

E pentru tine și dacă ai un eveniment special la orizont. Distrikt 42 organizează tot felul de petreceri – de la zile de naștere, până la nunți, botezuri și evenimente corporate. Etajul are o disponibilitate de 120 locuri + ring de dans. 

Localul e și pet-friendly, dar numai pe terasă. Deci dacă vrei să le faci o vizită și ești însoțit de animalul de companie, ține cont de asta.

Bunătăți locale și internaționale

Burger București - Distrikt 42

Meniul de la Distrikt 42 cuprinde cele mai bune farfurii din bucătăria internațională.

„Schimbăm meniul cam o dată la 6-8 luni, dar mereu păstrăm farfuriile care merg cel mai bine. Dac-ar fi să facem un top, am spune că la mare căutare sunt:  

  1. Burger Distrikt 42
  2. Quesadilla 
  3. Tagliatelle Carbonara
  4. Fish & Chips 
  5. Mititeii cu muștar – aceștia prind mai ales la turiști.

Când adăugăm preparate noi în meniu, ne bazăm mult pe ingredientele de sezon, dar și pe sfaturile bucătarului și pe feedback-ul clienților.”

– Diana și Marius Prunaru

2023 se anunță plin de promoții la gastrobarul steampunk din Centru Vechi. Diana și Marius ne-au zis că vor avea tot felul de oferte, de luni până vineri. De exemplu:

  • La un burger, primești o bere din partea casei.
  • La un piept de rață, ai un pahar de vin din partea lor.

Oferte restaurante București - Distrik 42

via Distrikt 42

Deci fii cu ochii pe ei și rezervă-ți o masă la Distrikt 42 ca să profiți de promoții și nu numai!

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area