Mâncare de post în Cluj, 2024. În ce restaurante să mergi?

de

Sabina Nisioi
Supă cremă de post

Cluj-Napoca a ieșit pe primul loc în topul orașelor vegane și vegetariene. Asta înseamnă că multe restaurante clujene oferă alternative pentru cei care nu consumă carne, lactate și alte produse de origine animală, și din moment ce mâncarea de post înseamnă exact asta, e în regulă să spunem că ai ce să mănânci dacă ieși în oraș în Cluj și postești.

Mai mult decât atât, unele localuri vin cu meniul zilei Cluj și preparate speciale chiar în perioada celor două posturi mari din an – de Paști și de Crăciun – iar altele improvizează ceva pe moment, dacă într-adevăr nu au nimic de post în meniu. Ce e fain aici e că poți să postești mâncând din fel și fel de bucătării internaționale – libaneză, indiană, italiană, japoneză – și poți face asta mâncând la restaurante cu prețuri accesibile. Descoperă unde găsești mâncare de post Cluj!

Ce restaurante din centru au mâncare de post Cluj?

Mancare de post Cluj -  Marty
via Marty

Restaurantele care au preparate de post sunt: Maimuța plângătoare, Olivo și Zen Vegan Bistro (bulevardul Eroilor), Marty (ambele locații – și cea din Piața Unirii, și cea din Piața Muzeului), Visuin și Makeba (în zona Universității și Potaissa). Dacă ți-e poftă de mâncare asiatică, Zaki Oriental Restaurant e în Piața Muzeului, cu cele mai bune aperitive Cluj de post.

Unde altundeva găsești mâncare de post Cluj?

Mancare de post Cluj -  Naz
via Restaurant Naz

Și dacă tot i-am pomenit pe cei de la Zaki și am ieșit din bucătăria românească, vorbim și despre Indigo și Gandhi, alte două restaurante cu mâncare de post Cluj delicioasă. Relativ aproape de centru, îi găsești pe cei de la Samsara, care sunt renumiți pentru biftecul tartar vegan, și Casa Boema, care e cunoscută drept unul dintre cele mai instagramabile localuri din Cluj. Bruto, Restaurant Naz, Casa Goia și Amaranth Vegan Cuisine sunt alte restaurante de unde îți poți comanda mâncare de post Cluj.

Unde poți mânca o pizza de post în Cluj?

Pizza de post Cluj

Când vine vorba de pizza în Cluj, opțiunile (bune!) sunt infinite. Partea bună e că ai opțiuni și când postești. Iată câteva localuri în care-ți poți face pofta: Samsara, Hai Hui, VegEatUp, Marty, Pizza Da Giulia, Euphoria Biergarten, Pizza Acrobatica, Cut and Crust.

Ce restaurante au burgeri de post în Cluj?

Burgeri de post Cluj

E nevoie de creativitate (*și multe legume) ca să faci un burger de post bun, iar chefii restaurantelor din oraș nu duc lipsă nici de una, nici de alta. Deși noi îți recomandăm un burger Cluj clasic, cu steak de vită, există alternative și pentru perioadele de post: MEAT UP, BUNT Bistro, Nutriento, Natuu, VegEatUp, Zen Vegan Bistro, Cool Burger și Samsara.

Unde găsești paste de post în Cluj?

Mancare de post Cluj - Samsara
via Samsara

Cele mai bune paste din Cluj sunt, bine-nțeles, cele cu foarte mult parmezan, DAR să zicem că facem o excepție. În perioada postului, există opțiuni de paste din legume, sosuri roșii în loc de sosuri pe bază de lactate, și ciuperci, vinete sau dovlecei, în loc de carne. La Samsara, Mint Bistro și Marty găsești niște combinații tare bune.

Ce restaurante livrează mâncare de post Cluj?

Mancare de post Cluj - Indigo
via Indigo

Majoritatea restaurantelor menționate mai sus sunt disponibile și pe delivery. Îți poți comanda mâncare de post Cluj de la: Bruto, Marty, Maimuța plângătoare, Indigo, Cut and Crust, Samsara, dar și de la câteva localuri în regim catering: Apetit catering, Blidu’ cu gust, Zebra catering.

Fii cu ochii pe Instagramul și Facebook-ul nostru, pentru că acolo te ținem la curent cu localurile și bunătățile din orașul tău! Rezervă cu Bookingham.

#Discover #Book #Benefit

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area