Restaurante Poiana Brașov: Unde se mănâncă cel mai bine, în 2024?

de

Sabina Nisioi

Una dintre cele mai populare stațiuni turistice din România are nevoie de mâncăruri pe măsură. Descoperă topul restaurantelor din Poiana Brașov.

Top restaurante Poiana Brașov

Cele 12 pârtii de ski atrag anual mii de turiști. Iar anul ăsta, între 14 și 17 martie, mai e și Masif Festival!

Nu e nevoie să fii localnic ca să știi că Poiana Brașov e una dintre stațiunile cele mai populare din România pentru sporturi de iarnă. E suficient să te uiți la știri, de cum dă prima zăpadă, și o să vezi cum Poiana – alături de Sinaia și Predeal – se inundă de turiști dornici de mișcare. 

Restaurantele Poiana Brașov, dar și industria ospitalieră în general, s-au dezvoltat tot mai mult în ultimii ani pentru a-și satisface clienții și pentru a-i face să revină și în sezonul următor. Dar există câteva, care sunt cele mai bune. Cel puțin asta ne spun localnicii.

Top restaurante Poiana Brașov

Restaurante Poiana Brașov - Altitude

 

via Restaurant Altitude

La un simplu search pe Google, te lovești de o mulțime de restaurante Poiana Brașov. E interesant cum foarte multe dintre ele apar și când cauți „restaurante Predeal”, „restaurante Brașov” sau „restaurante Sinaia”. Fiind zone relativ apropiate, e de înțeles, dar totuși, nu merită să mergi 8 km până la Casa Hircher din Brașov, ca să mănânci. Există opțiuni excelente și în Poiană, dacă vrei un dish tradițional, o pizza vegetariană, sau un biftec tartar bun. 

Unde se mănâncă bine în Poiana Brașov, conform localnicilor?

 1. Stâna Turistică Sergiana
 2. Coliba Haiducilor
 3. Restaurant Vânătorul
 4. Restaurant Șura Dacilor
 5. Noir Poiana Brașov
 6. Yager Chalet
 7. Restaurant Miorița
 8. Restaurant Veranda
 9. Restaurant Altitude
 10. Grill & Steak House

Care sunt cele mai bune cafenele Poiana Brașov?

Cafenele Poiana Brașov - Noir

 

via Restaurant Noir Poiana Brașov

Cafenele – „per se” – nu sunt. În schimb, restaurantele din Poiana Brașov înțeleg cât de important e shot-ul de energie pentru oaspeți, încă de la primele ore ale zilei, așa că pun accent pe cafeaua de calitate. Localurile renumite pentru originile bune de cafea, dar și pentru design și atmosferă, sunt:

 1. Restaurant Noir Poiana Brașov
 2. Yager Chalet
 3. Black & White Pub
 4. Bistro Vânătorul
 5. Restaurant Altitude

Unde mănânci cel mai bun mic dejun Poiana Brașov?

Mic dejun Poiana Brașov - Stâna Turistică Sergiana

 

via Stâna Turistică Sergiana

Orez cu lapte și dulceață de afine sau pâine pe vatră cu salată proaspătă de vinete?  Papara, omleta țărănească, scrobul cu brânză de burduf și mezelurile producătorilor locali sunt alte opțiuni de mic dejun prin stațiune. Dulce sau sărat, descoperă top restaurante Poiana Brașov care oferă micul dejun perfect, pentru o zi activă. 

 1. Restaurant Vânătorul
 2. Stâna Turistică Sergiana
 3. Coliba Haiducilor
 4. Roxys Garden
 5. Grill & Steak House

În ce restaurante Poiana Brașov găsești mâncare tradițională?

Mâncare tradițională Poiana Brașov - Șura Dacilor

 

via Restaurant Șura Dacilor

Majoritatea oaspeților caută mâncarea ca la mama acasă, iar asta e numai bine, pentru că restaurantele din Poiana Brașov sunt specializate pe bucătăria tradițională. Slănina prăjită cu ceapă verde și roșii, platourile cu zacuscă de casă, pastramă și brânză de burduf, berbecuțul la ceaun, pălinca de prune, plăcinta cu mere sau papanașii cu smântână și dulceață, cuceresc pe oricine. Localnicii ne-au spus unde se mănâncă bine în Poiana Brașov preparate tradiționale: 

 1. Restaurant Șura Dacilor
 2. Stâna Turistică Sergiana
 3. Coliba Haiducilor
 4. Restaurant Vânătorul
 5. Restaurant Miorița
 6. Restaurant Veranda
 7. Restaurant Altitude
 8. Roxys Garden
 9. Black & White Pub
 10. Grill & Steak House

Unde mănânci cea mai bună pizza Poiana Brașov?

Pizza Poiana Brașov

Pentru cei care vor tot ceva tradițional, dar nu neapărat românesc, ci… italienesc, există și pizza în Poiana Brașov. Restaurantele propun și combinațiile clasice de brânzeturi cu roșii, dar și topping-urile de carne și ciuperci. Au opțiuni și cei care preferă pizza „cu de toate”, dar și vegetarienii, care se orientează spre pizza Poiana Brașov cu anghinare, vinete, broccoli, pesto, spanac sau nuci. 

 1. Yager Chalet
 2. Restaurant Veranda
 3. Capra Neagră Rustic
 4. Restaurant Ambiance
 5. Grill & Steak House

Care sunt cele mai bune restaurante cu paste Poiana Brașov?

Paste Poiana Brașov - Noir

 

via Restaurant Noir Poiana Brașov

Se mănâncă și paste în Poiana Brașov! Și încă ce paste! Porții generoase, în fel și fel de combinații – usturoi și ulei de măsline, busuioc și roșii, pesto, carne de vită, pancetta, brânzeturi, dar cea mai importantă, ploaia de parmezan. Pastele în Poiana Brașov sunt o idee bună și pentru prânz, și pentru cină, și pentru cei mici, și pentru cei mari. Uite unde se mănâncă bine în Poiana Brașov, niște paste autentice: 

 1. Restaurant Noir Poiana Brașov
 2. Restaurant Miorița
 3. Black & White Pub
 4. Restaurant Altitude
 5. Roxys Garden

Descoperă alte restaurante din România…

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area