Restaurante Predeal: Unde se mănâncă cel mai bine, în 2023?

de

Traseele montane și sporturile de iarnă necesită multă energie. Energie pe care ți-o iei din farfurie. Descoperă cele mai bune restaurante din Predeal.

Restaurante Predeal

 • 8 pârtii de ski
 • Trasee montane pentru turism și ATV-uri
 • Peste 5 000 de locuri de cazare
 • Zeci de restaurante care explorează gastronomia locală şi internaţionalã

Predeal e una dintre cele mai populare stațiuni turistice din România. Orașul se aglomerează cel mai tare în lunile de iarnă, datorită sporturilor de sezon, dar asta nu înseamnă cu nu apar vizitatori și în perioadele mai călduroase din an. Atracțiile turistice și cele mai bune restaurante din Predeal sunt lucrurile care te fac să te îndrăgostești și să revii în stațiunea brașoveană.  

Top restaurante Predeal, recomandate de localnici

Top restaurante Predeal - Ceaunul de Munte

 

via Ceaunul de Munte

Pentru asta, am mers la sigur și am apelat la cei care chiar știu ce vorbesc (*și ce mănâncă). Cine ar fi fost mai potriviți, dacă nu localnicii, care sunt familiarizați cu restaurantele din zonă; când și cum a apărut fiecare, ce specific au și cum s-au dezvoltat de-a lungul timpului. Știm că la un simplu search pe Google, dai peste o mulțime de restaurante Predeal. E posibil să-ți fie poftă de o mâncare tradițional românească, de un vin fiert, de un mic dejun copios, de un biftec tartar prin România, sau de niște paste. Noi am făcut un top al restaurantelor din Predeal în care le cuprindem pe toate. Tu trebuie doar să știi ce vrei, să-ți alegi localul și să-ți rezervi o masă în avans. În perioadele aglomerate, e foarte greu să găsești locuri libere dacă dai skip ultimului pas. Iar acum, cele mai bune restaurante din Predeal sunt:

 1. Suru Hotel & Restaurant
 2. Restaurant Dragului
 3. The Brothers 
 4. La Fontanella
 5. Hanul Domnitorilor
 6. Restaurant Noir
 7. Ceaunul de Munte
 8. Restaurant Miorița
 9. Restaurant Robinson
 10. Cabana Susai
 11. Ancora
 12. The Rulers Inn
 13. Vatra Regală
 14. Cabana Vânătorilor Restaurant
 15. Restaurant Bella 

Unde mănânci cel mai bun mic dejun Predeal?

Mic dejun Predeal

Se zice că micul dejun e cea mai importantă masă a zilei. Și suntem siguri că e adevărat mai ales când se anunță o zi plină de sporturi de iarnă. Înainte să fugi la teleski sau telescaun, încarcă-ți bateriile cu un mic dejun. Restaurantele din Brașov și Sinaia sunt renumite pentru micuri dejun generoase; de regulă, sărate. Ouă, bacon, pâine de casă, legume – un combo de nutrienți și vitamine care să te păstreze în formă pentru restul zilei. Uite unde nu dai greș cu prima masă a zilei: 

 1. Trei Brazi
 2. Restaurant Dragului
 3. Restaurant Bella
 4. Suru Hotel & Restaurant
 5. Hanul Domnitorilor

Care sunt cele mai populare cafenele Predeal?

Cafenele Predeal - Noir

 

via Restaurant Noir

Dacă ești în concediu, cafeaua bună e un must. Și, dacă nu ești în concediu… cafeaua buna tot un must e. Partea bună e că, în Predeal, ai câteva opțiuni care îmbină tipuri de cafea de calitate cu un design instagramabil, pentru ca tu să te bucuri de o experiență completă. *P.S. Poate vrei să dai un ochi și la secțiunea deserturilor, dacă tot ești acolo. 

 1. Cabana Susai
 2. Restaurant Noir
 3. The Rulers Inn
 4. Restaurant Bella
 5. Restaurant Dragului

Mâncare tradițională în Predeal

Mancare traditionala Predeal - Ceaunul de Munte

 

via Ceaunul de Munte

Am putea să ne mințim și să spunem că ne e pofta de o salată, sau am putea recunoaște că nimic nu se compară cu o ciorbă de fasole în pâine. După o zi întreagă pe pârtia de ski, o mâncare ca la mama acasă merge ca unsă. Același lucru e valabil și după drumețiile prin pădurile din împrejurimi, pe timpul verii. În restaurante Predeal, specificul românesc ocupă un loc special. Ciorbe fierbinți cu pâine proaspătă și ardei iute, sarmale, ciuperci cu smântână și mămăligă, și papanașii cu gem sunt printre cele mai râvnite mâncăruri când vine vorba de preparatele tradiționale.

 1. Hanul Domnitorilor
 2. Vatra Regală
 3. Cabana Vânătorilor
 4. Ceaunul de Munte
 5. Ancora

Pizza Predeal

Pizza Predeal - Ceaunul de munte

 

via Ceaunul de Munte

Pauza de prânz? Cina? O pizza e binevenită în orice moment al zilei. Mai ales dacă vorbim despre blatul napoletan autentic pe care îl găsești în pizzeriile din Predeal. Fiind un oraș turistic, restaurantele au o varietate de combinații – de la clasica Margherita, până la opțiuni pentru vegani și vegetarieni. Aici avem top 3 restaurante din Predeal când vine vorba de pizza, conform localnicilor: 

 1. Hanul Domnitorilor 
 2. The Brothers
 3. Ceaunul de Munte

Paste Predeal

Paste Predeal

Și pentru că după o zi activă, niște carbohidrați pică la fix, îți vorbim și despre localurile unde găsești cele mai bune paste. Poți opta pentru clasicele arrabiata sau carbonara, sau poți încerca pastele din legume, cu legume. Oricum ar fi, nu uita să ceri extra-parmezan! Aici găsești cele mai bune paste Predeal:

 1. La Fontanella
 2. Suru Hotel & Restaurant
 3. Restaurant Noir

Descoperă alte restaurante bune din România

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Autentificare
Business Area