Restaurante romantice: Care sunt cele mai frumoase din România?

de

Sabina Nisioi

Valentine’s Day, Dragobete, aniversarea relației sau, pur și simplu, o seară în care vrei să mănânci ceva bun în oraș cu persoana iubită. Care sunt cele mai frumoase restaurante romantice din țară?

Restaurante romantice: Unde să ieși de Valentine’s Day?

Există două tipuri de oameni:

 1. Cei care își dau ochii peste cap când aud de Valentine’s Day, pe motiv că nu e nevoie de o zi anume pentru a sărbători dragostea; cei din categoria asta ne spun că o fac în fiecare zi.

 1. Cei care își dau ochii peste cap când aud de Valentine’s Day, pe motiv că e o sărbătoare preluată de la americani; cei din categoria asta preferă Dragobetele.

Ce au în comun cele două? Ambele iubesc o mâncare bună. Acum, că se ivește să ieși în oraș de Valentine’s Day, de Dragobete, cu ocazia aniversării relației voastre sau la un date în orice altă zi a săptămânii… nu mai contează. Contează doar să știi unde să mergi când cauți un restaurant romantic. Din fericire, sunt suficiente localuri în România care se gândesc la oaspeții îndrăgostiți și creează atmosfera perfectă pentru astfel de momente. Descoperă cele mai frumoase restaurante romantice din România și rezervă-ți masa în avans cu Bookingham.   

Ce restaurante romantice sunt în București?

Restaurante romantice București - Kaiamo

via Grosu Art Studio

La capitolul restaurante, București e cel mai ofertant oraș din țară. Capitala are sute de locuri, potrivite pentru orice ocazie. Vrei o cafea de specialitate, un brunch sau un mic dejun în București, cauți cel mai bun restaurant chinezesc din România sau, pur și simplu, ai nevoie de un local instagramabil în București – orice-ar fi, ai de unde alege. Același lucru se aplică și în cazul restaurantelor romantice. În funcție de atmosfera pe care o cauți, capitala îți pune la dispoziție o mulțime de locuri pentru întâlnirea perfectă. Printre cele mai populare alegeri de restaurante romantice din București, sunt cele renumite pentru view. Top 5 sunt:

 1. 18 Lounge
 2. NOR – Sky Casual Restaurant
 3. Aria TNB
 4. Linea – Closer the Moon
 5. Amethyst Sky Bar

Alte localuri frecventate de îndrăgostiți sunt cele care au un aer intim, un design elegant, mâncare bună și muzică live. Sigur, criteriile diferă de la un cuplu la altul; tu ai grijă doar să te asiguri că restaurantul pe care îl alegi are o selecție bună de vinuri. Câteva sugestii ar fi:

 1. NOUA
 2. Soro Lume
 3. Noeme
 4. Biutiful Downtown
 5. Cișmigiu – Bistro La Etaj
 6. Erbario
 7. Restaurant Caupona
 8. Kaiamo
 9. TUYA
 10. Casa di David
 11. Ciao Niki
 12. L’Atelier Relais & Chateaux 
 13. Mozzafiato Ristorante & Bar
 14. Tasting Room by Ethic Wine
 15. L’Evoque 360

Ce restaurante romantice sunt în Cluj?

Restaurante romantice Cluj - Baracca

via Baracca

Tot mai multe restaurante din Cluj s-au îndreptat, în ultimii ani, spre a-i oferi clientului o experiență completă. Inovația în bucătărie, calitatea ingredientelor, atenția la detalii și serviciile oferite de personal au devenit brusc esențiale, fără să fie acceptate doar jumătăți de măsură. Acestea ar fi și cele mai bune opțiuni de restaurante romantice din Cluj. Top 15:

 1. VIA 
 2. Casa Boema
 3. Baracca
 4. Restaurant Nativ
 5. Ciao New York
 6. Manger
 7. Restaurant Pastel
 8. Cimbru Author Cuisine
 9. Kupaj
 10. Napoli Centrale
 11. Bruto
 12. Restaurant Livada
 13. Social People Pub
 14. Klausen Burger
 15. Da Pino

Ce opțiuni de restaurante romantice ai în Timișoara?

Restaurante romantice Timisoara - Homemade

via Homemade

Timișoara a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii pentru anul 2023. Astfel, dezvoltarea devine cuvânt cheie inclusiv când vine vorba de cafenele, pub-uri și restaurante în Timișoara. Orașul are și acum o mulțime de localuri dintre care poți alege, indiferent de ocazie, dar localnicii ne spun că cele mai potrivite restaurante romantice sunt:

 1. Homemade
 2. Locanda del Corso
 3. Vinto
 4. Restaurant Merlot
 5. Restaurant Sabres
 6. Cafeneaua Verde
 7. Restaurant Tinecz
 8. PASO Local Cuisine

Ce restaurante romantice ai în Brașov?

Restaurante romantice Brașov - La Ceaun

via La Ceaun

Orașul transilvănean are o mulțime de localuri potrivite pentru a sărbători dragostea. În funcție de poftele tale, restaurantele din Brașov satisfac o plajă largă de gusturi – de la tradițional românesc, până la bucătăria italiană, japoneză, americană sau fusion. Top restaurante romantice Brașov sunt:

 1. Dei Frati
 2. Casa Hirscher
 3. La Ceaun
 4. Monark Restaurant
 5. Ograda
 6. Barrique Garden
 7. Sub Tâmpa
 8. Home Cocktail Bar
 9. Mediterra
 10. Bistro de l’Arte

Care sunt restaurantele romantice din Sibiu?

Restaurante romantice Sibiu - Consommé

via Wikimapia

Dac-ar fi să alegem un oraș romantic, probabil ar fi Sibiul. Pe lângă străduțele înguste, centrul vechi și arhitectura gotică, orașul abundă în localuri micuțe și intime, în care îndrăgostiții se pot bucura de liniște și mâncăruri bune. Restaurantele din Sibiu care se aglomerează mai ales de Valentine’s Day și Dragobete sunt:

 1. Consommé Bistro
 2. Kulinarium
 3. Fain Restaurant
 4. Max – The Original
 5. Kombinat Gastro-Brewery 
 6. Benjamin Steakhouse

Ce restaurante romantice sunt în Iași?

Restaurante romantice Iași - Andalu GastroBar

via Andalu GastroBar

Nici restaurantele din Iași nu se lasă mai prejos când vine vorba de crearea cadrului perfect pentru o întâlnire de Valentine’s Day sau Dragobete. Top 10 restaurante romantice din Iași sunt:

 1. Veranda 
 2. Toujours 
 3. Krud 
 4. Panoramic Restaurant 
 5. Restaurant Oscar
 6. Miraval
 7. Andalu Gastrobar 
 8. Trai Restaurant
 9. La Castel
 10. Little Texas

Tu în ce restaurante mergi pentru întâlniri romantice? Dacă preferatul tău nu e pe lista noastră, spune-ne și noi îl adăugăm. Dă-ne un follow pe Instagram și Facebook și fii la curent cu cele mai cool localuri din orașul tău. Rezervă cu Bookingham următoarea ieșire în oraș. #Discover #Book #Benefit

Descoperă și alte restaurante din România…

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area