Restaurante Sinaia: Care sunt cele mai bune, în 2024?

de

Sabina Nisioi

Pâine pe vatră cu salată de vinete, berbecuț la ceaun și papanași cu dulceață de fragi. Află unde se mănâncă bine în Sinaia, conform spuselor localnicilor.

Restaurante Sinaia

Sinaia e poveste prin istoria pe care o poartă. Castelul Știrbey-Florescu, Catelele Peleș și Pelișor, Castelul Foișor, Casa lui Nicolae Iorga și a lui George Enescu, muzeele și centrele culturale, drumul regal, dar și traseele turistice care te poartă de la cota 2000 la Lacul Bolboci, fac ca Sinaia să fie una dintre atracțiile principale din țară, atât pentru ochii românilor, cât și pentru cei străini. „Orașul regal” sau „Perla Carpaților” a fost, de-a lungul secolelor, punct de intersecție pentru gastronomia care s-a perindat prin Transilvania. 

Unde se mănâncă bine în Sinaia?

Top restaurante Sinaia

 

via Snow Restaurant

Poate fi destul de greu să alegi un restaurant în Sinaia. Lista de pe TripAdvisor e interminabilă și la fel sunt și sugestiile de pe Google. Vrei doar o cafea bună sau un mic dejun rapid, sau vrei un adevărat festin cu platouri tradiționale, pizza, paste, sau biftec tartar. Oricum ar fi, noi am vorbit cu localnicii și am venit cu un top restaurante Sinaia, indiferent de poftele tale. 

 1. Bistro La Teleferic
 2. La Roq
 3. Forest
 4. WooD
 5. Foișorul cu Flori
 6. Kuib
 7. Snow
 8. Licorna WineBar & Restaurant
 9. Nargila Grill & Bar
 10. La Strada

Care sunt cele mai bune cafenele Sinaia?

Cafenele Sinaia - La Cafenea

 

via La Cafenea – Sinaia

9 din 10 oameni spun că n-ar putea trăi fără cafea. Al 10-lea minte. Partea bună e că în orașul de pe Valea Prahovei, ai de unde să-ți iei doza de cofeină. Cafenelele din Sinaia pe care ți le recomandăm îmbină calitatea tipurilor de cafea cu designul oacheș, deci oriunde-ai ajunge, story-ul pentru social media e asigurat.

 1. La Cafenea
 2. Foișorul cu Flori
 3. Forest
 4. La Roq
 5. Cucina Sofia

Unde găsești cel mai bun mic dejun Sinaia?

Mic dejun Sinaia - Nargila Grill & Bar

 

via Nargila Grill & Bar Sinaia

Shakshuka? Ouă ochiuri? Musli cu fructe și iaurt? Care e your go-to breakfast? Noi ne-am gândit la toate variantele și am venit cu top 5 restaurante în care găsești un mic-dejun Sinaia delicios. Chiar dacă urmează o zi plină de sporturi de iarnă sau trasee turistice de vară, un lucru e sigur: ai nevoie de energie, deci încarcă-ți bateriile de la prima oră.

 1. Kuib
 2. Carol Gastro Bierhaus
 3. La Cafenea
 4. Foișorul cu Flori
 5. Nargila Grill & Bar

Preparate tradiționale: Unde se mănâncă bine în Sinaia? 

Mancare traditionala Sinaia - Taverna Sârbului

 

via Taverna Sârbului Sinaia

Ăsta e punctul forte al restaurantelor din Sinaia. Mâncarea tradițională e la mare căutare și când vorbim de românii noștri, și când vorbim de cei care vin în vizită din alte țări. Platourile cu mezeluri, salată de vinete și zacuscă, pâinea proaspătă, afinata, ciorbele aburinde, sarmalele, dar și papanașii cu dulceață, și clătitele cu brânză și smântână la cuptor ne amintesc tuturor de gusturile copilăriei și sunt foarte populare în restaurante Sinaia. Iată 10 localuri unde nu dai greș dacă ți-e poftă de ceva tradițional:

 1. Kuib
 2. Bruma GastroBar
 3. Snow
 4. Bistro La Teleferic
 5. Cascade Restaurant
 6. WooD
 7. Tirol
 8. Forest Restaurant
 9. Taverna Sârbului
 10. Cabana Schiori

Unde e cea mai bună pizza Sinaia?

Pizza Sinaia - La Strada

 

via La Strada Sinaia

Pizza de La Strada e ce trebuie. Sau de la oricare dintre restaurantele Sinaia de mai jos. Localurile vin și cu alternative pentru vegetarieni și vegani, dar localnicii ne spun că cele mai bune sunt clasicele – Margherita, Quattro Formaggi și Diavola.

 1. Kuib
 2. La Strada
 3. Cucina Sofia
 4. Restaurant Carpați
 5. Nargila Grill & Bar

Care sunt cele mai bun restaurante cu paste Sinaia?

Paste Sinaia - Nargila Grill & Bar

 

via Nargila Grill & Bar

Prânz, cină, AM, PM – pastele sunt o idee bună la orice oră. Mai ales o porție de paste Predeal la unul dintre localurile de mai jos. Restaurantele de pe Valea Prahovei sunt bine puse la punct și când vine vorba de gastronomia italienească. Rețetele autentice și produsele de calitate fac ca dish-urile să fie un adevărat răsfăț pentru clienți. Confort food – pentru corp și suflet.

 1. Bruma GastroBar
 2. Bistro La Teleferic
 3. Cucina Sofia
 4. Restaurant Carpați
 5. Nargila Grill & Bar

Unde găsești cei mai buni burgeri Sinaia?

Burgeri Sinaia - Snow

 

via Snow Restaurant

Ni s-a spus că cei mai buni burgeri Sinaia conțin carne de vită, desigur. Dar există opțiuni fantastice și pentru cei care preferă puiul sau curcanul, iar bucătarii pot deveni extrem de creativi când vine vorba de alternativele pentru vegani și vegetarieni. Top 5 restaurante Sinaia unde mănânci un burger bun:

 1. Snow
 2. Qube
 3. Irish House
 4. Umami Sense
 5. Nargila Grill & Bar  

Descoperă alte restaurante bune din România

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area