Ajvar, brânzeturi picante și pleșcăviță. Intră în cea mai mare bucătărie sârbească din România

de

Sabina Nisioi

Pleșcăviță, mici sârbești sau clătite cu miere și nucă – doar câteva dintre cele mai iubite preparate de la Taverna Sârbului. Află de la Lorența Bejenariu, economista locației din Drobeta-Turnu Severin, cum lanțul de restaurante continuă să aibă un succes atât de mare chiar și după 23 de ani de la deschidere.

Când auzi „Taverna Sârbului”, te gândești  „… care dintre ele?”. 

Asta pentru că vorbim despre unul dintre cele mai populare lanțuri de restaurante din țară. Specificul sârbesc și experiența de peste 20 de ani pe piața din România ne-au făcut să vrem să aflăm mai multe despre ei. Așa că am vorbit cu Lorența Bejenariu, economist, și Lavinia Netoiu, administrator Taverna Sârbului, din Drobeta-Turnu Severin. 

Află în ce orașe din țară îi găsești și ce e musai să-ți comanzi de la ei!

Prima Tavernă a Sârbului s-a deschis în 2000, la Sinaia, dar acum îi găsești și în București, Drobeta-Turnu Severin și Timișoara

Dragan Caranovic a venit în România la puțin timp după revoluție și a vrut să-și deschidă un restaurant. A început cu o pizzerie – Julia – în subsolul unui bloc din București. Locația neîncăpătoare l-a făcut să-și dorească să schimbe ceva. Așa a apărut prima „Taverna sârbului”, la Sinaia, în anul 2000. Restaurantul era cu mult mai spațios, mâncarea era altceva, așa că vizitele n-au întârziat să apară. Lucrurile au mers din ce în ce mai bine și, 4 ani mai târziu, s-a deschis o locație și în București

În 2009, s-a inaugurat și o „Taverna Sârbului” în Drobeta Turnu Severin, iar acum, societatea administrează încă un restaurant – în Timișoara

Pleșcăvița e carne de vită tocată, condimentată și pusă pe grătar. Poți alege porție mică sau mare

Meniu Taverna Sârbului

Dacă n-ai încercat niciodată mâncare sârbească… nu există loc mai bun s-o faci. Și odată ce ai dat de gustul brânzeturilor picante, a șliboviței, a micilor sârbești și a pleșcăviței… nu mai e cale de-ntoarcere. 

Meniul de la Taverna Sârbului cuprinde peste 130 de preparate, iar porțiile sunt tare generoase. La capitolul aperitive, o să găsești mezeluri de porc și vită, ajvar (un soi de zacuscă), piftie și tot felul de brânzeturi (picante, cu ardei sau proaspăt frecate).

„Platourile sunt printre cele mai comandate preparate de la noi. „Viață sănătoasă” e un mix grill care conține 5 tipuri de carne și cartofi prăjiți, iar „Platoul pescarului” conține somn , crap și știucă, servit cu garnitură și murături. Pentru pește, colaborăm cu producători locali. Deci tot datorită lor ne iese și cea mai bună ciorbă de pește.”

– Lorența Bejenariu, economist Taverna Sârbului, Drobeta-Turnu Severin   
Meniu Taverna sârbului

Alte mâncăruri renumite la Taverna Sârbului sunt:

  • Saramura de crap
  • Pleșcăviţa
  • Purcelul de lapte
  • Șniţelul Karadjordje
  • Lipia sârbească
  • Clătite gratinate cu nucă și miere

„Ne-am adaptat cerințelor publicului și am introdus și burgeri în meniu. Burgerul sârbesc și burgerul gurmandului sunt de-a dreptul delicioși. Pe partea de delivery, am introdus și pizza, și paste, dar în restaurant încercăm să păstrăm specificul sârbesc.”

– Lorența Bejenariu, economist Taverna Sârbului, Drobeta-Turnu Severin   

La „Business lunch”, ai 8 combinații de mâncăruri tradițional sârbești

Taverna sârbului - oferte

De luni până vineri, între orele 12:00 – 17:00, poți alege din 8 combinații de business lunch. Câteva opțiuni sunt:

  • Pleșcăviță cu salată de varză și cartofi prăjiți, lipie și plăcintă de brânză
  • Supă cremă de pui și cartofi natur cu șalău orly
  • Supa crema de legume și fasole cu varză murată și lipie
  • Cartofi prăjiți cu mici sârbești și ajvar cu lipie

Clienții care îi vizitează des primesc chiar și carduri de fidelizare, prin care beneficiază de reduceri. Și dacă vrei să-ți sărbătorești ziua de naștere în oricare dintre locațiile Taverna Sârbului, trebuie să știi că șampania și desertul sunt asigurate! 

La Taverna Sârbului e mai mereu plin, indiferent de locație. Deci rezervă în avans, cu Bookingham.

 

P.S. Taverna Sârbului din Drobeta-Turnu Severin le pune la dispoziție clienților gratuit stații de încărcare electrică. 

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area