Royal Bistro e în top localuri noi din România care merită o vizită și… un interviu dedicat! Ne-au atras mac & cheese-ul reinterpretat și rooftop-ul, așa că am povestit cu Anuța Font – owner și manager – ca să aflăm ce alte atracții mai sunt în restaurantul bistrițean!
Localul a fost gândit ca un bistro inițial, dar a ajuns să cuprindă 42 de preparate de mic dejun, fel principal și deserturi de casă
Royal Bistro e pe strada General Grigore Bălan 34. Ca reper, îți poți lua clădirea cu magazinul Profi. Restaurantul e la etajul al 3-lea. De luni până vineri e deschis între orele 7:30 și 00:00, iar sâmbăta și duminica, între 10:00 și 00:00. Bucătăria funcționează în fiecare zi de la 7:30, iar ultima comandă se dă la 22:30.
„Am plecat de la o cafenea în primă fază; am venit cu o viziune nouă, cu un alt fel de local unde oamenii să bea o cafea bună, într-un cadru intim, relaxat și luxury. Apoi, ne-am gândit să facem și câteva mâncăruri de mic dejun. Treptat, am ajuns la un meniu format din 42 de preparate. Anul acesta [*momentul redactării articolului este februarie 2024], ne propunem să ne transformăm din bistro, în restaurant.”
- Anuța Font, owner și manager
Restaurantul are 50 de locuri în interior și 50 de locuri pe terasă. Iarna, terasa e încălzită, iar vara, se deschide complet.
„Am vrut să emanăm lux, eleganță și relaxare. Designerul Dragoș Iepure s-a ocupat de asta și ne-a sugerat tonuri de verde, maro, bejuri, auriu și multe plante, menite să te liniștească și să te conecteze cu natura. De asemenea, punem foarte mare accent pe intimitatea clienților noștri, așa că am aranjat mesele astfel încât localul să fie cât mai aerisit.”
- Anuța Font, owner și manager
Chef Andrei Bulz a obținut locul al doilea la UniChef Cup 2023, competiție organizată de Unilever Food Solutions
Echipa de la Royal Bistro a fost motorul creșterii până în prezent și nu se oprește prea curând. Chef Andrei Bulz are o experiență de peste 10 ani în bucătărie și premii la diverse competiții. Ultima realizare a fost locul 2 la UniChef Cup 2023, concurs organizat de Unilever Food Solutions.
„Chef-ul nostru e un tânăr foarte ambițios și creativ. Îi dăm mână liberă și îl susținem în tot ceea ce face, iar aprecierile clienților spun tot. Pe parte de deserturi mai ales… nu credem că există în oraș cineva mai bun!”
- Anuța Font, owner și manager
Pentru Royal Bistro contează foarte mult comunicarea dintre client și ospătar, motiv pentru care, în momentul de față, un barman și trei ospătari sunt înscriși la Terra Academy, un curs de acreditare pentru angajații din HoReCa.
„E foarte important ca oamenii noștri să știe cum să-i vorbească oaspetelui, ce să-i recomande și cum să-l servească. Vrem ca experiența la noi să fie atât de frumoasă încât clientul să revină cu drag.”
- Anuța Font, owner și manager
Coastele de porc sunt pregătite timp de 72 de ore până să-ți fie servite alături de cartofi copți și sos aioli
Bucătăria de la Royal Bistro e internațională. Găsești și paste, și burgeri, și fructe de mare. Au opțiuni și veganii, și vegetarienii: salată vegană cu quinoa, sau salată de roșii cu ricotta și pepene galben.
„Ne propunem să venim mereu cu ceva nou și de aceea colaborăm cu producători locali – pentru ingrediente aflate în plin sezon. Scopul e să creăm farfurii cât mai gustoase, proaspete, fără să facem rabat de la calitate.”
- Anuța Font, owner și manager
Cele mai comandate preparate de la Royal Bistro sunt:
- Tarta de mere cu sos de caramel și înghețată artizanală de vanilie – semnătura lor
- Pastele Mac & Cheese – reinterpretate, cu mascarpone, obrăjori de vită și ciuperci
- Puiul à la Kiev – umplut cu unt și ierburi aromatice, și servit cu piure cremos de cartofi și mix de salată
- Coastele de porc sous vide, cu sos aioli și cartofi copți – procesul de marinare și gătire a coastelor durează 72 de ore
Și cei mici au mâncăruri pe placul lor: paste – arrabiata, bolognese, carbonara – sau crispy de pui cu cartofi prăjiți. Și cât își așteaptă bunătățile, au carioci și cărți de colorat.
Urmează evenimente pe rooftop: seri tematice, muzică live și cooking shows
„Anul trecut am organizat un beef cooking show în colaborare cu Turma – ferma care ne aprovizionează pe parte de carne de vită. Au fost prezente aproximativ 80 de persoane și evenimentul a fost un succes!”
- Anuța Font, owner și manager
Royal Bistro are în plan și experiențe cu crame din România, seri tematice, muzică live și evenimente pentru ocazii speciale (Valentine’s Day, Dragobete, 8 Martie).
Dacă ai devenit suficient de curios cât să le faci o vizită, rezervă-ți masa în avans, cu Bookingham!