Selecție internațională din cele mai bune cărnuri, condimente și produse, la București

de

Sabina Nisioi

VACAMUUU are deja un renume, iar noi am vrut să aflăm cum l-a obținut! Așa că am vorbit cu Daniel Dinuț, unul dintre cei mai vechi membri din echipa localului. Află povestea unuia dintre primele steakhouse-uri din București, dar și care-s cele mai bune farfurii pe care le poți mânca doar la ei!

VACAMUUU, București - Steakhouse

Numele restaurantului bucureștean ne-a făcut să zâmbim și acesta a fost și primul lucru pe care am vrut să-l aflăm de la VACAMUUU: cine a venit cu ideea?

„Numele s-a născut din imaginația unui copil. Acum, copilul nu mai e un copil de mult. Și asta pentru că VACAMUUU are mai bine de 11 ani de când și-a deschis ușile.”

– Daniel Dinuț, barman

Cum se împacă o băcănie și un restaurant?

Povestea VACAMUUU a început într-o băcănie micuță în care se vindeau produse de carmangerie. Când proprietarii au văzut că există cerere și interes din partea publicului, au deschis și un restaurant în care vedeta să fie – bine-nțeles – steak-ul de vită. Cu timpul, VACAMUUU și-a făcut un renume, bazat pe calitatea produselor din băcănie și a mâncărurilor și serviciilor din restaurant. Iubitorii de friptură știu că aici se vine – ca să se răsfețe în oraș, sau ca să-și ia ceva bun, să-și gătească acasă.

Faptul că e în centrul Bucureștiului – pe Calea Floreasca 111 – și are o capacitate de 160 de persoane, face ca VACAMUUU să fie locul perfect și pentru evenimente private. Restaurantul găzduiește tot felul – de la aniversări și petreceri corporate, până la nunți și botezuri. 

Cine iubește VACAMUUU?

Steakhouse-ul e deschis tuturor celor care vor o friptură de calitate. Nu există un public anume. Uneori sunt mulți localnici, alteori sunt mulți turiști, uneori restaurantul e plin de familii, iar alteori, la mese au loc întâlniri de afaceri. Daniel ne-a spus că depinde foarte mult de perioada anului. 

„În ultima perioadă, am avut foarte mulți turiști. Și am fost plăcut surprinși să aflăm că majoritatea sunt din Israel și apreciază enorm calitatea cărnii noastre și felul în care o pregătim.”

– Daniel Dinuț, barman

VACAMUUU e deschis și pentru cei care vor să lucreze din oraș, localul având prizele și mesele bine coordonate.

Și dacă numele localului a fost dat de o fetiță, bineînțeles că VACAMUUU e și kid-friendly. În meniu se găsesc și preparate delicioase, dedicate celor mici: baby schnitzel și burger sau cheeseburger, servit cu chips-uri de cartofi.

Clienții fideli se bucură de reduceri, promoții sau oferte, care pot consta în băuturi sau deserturi din partea casei. 

Bunătățile din galantare

VACAMUUU a fost unul dintre primele restaurante din București care s-a promovat ca fiind un steakhouse, iar asta ne-a trimis instant cu gândul la galantare pline de carne de vită. Ei bine… nu ne-am înșelat. 

VACAMUUU, București - Steakhouse
via VACAMUUU

Cele mai iubite preparate de la VACAMUU sunt:

  1. Vita japoneză
  2. Steak-urile de vită din SUA
  3. Steak-urile de vită din Uruguay

Pe lângă acestea, la mare căutare mai sunt și farfuriile turcești: Adana, Urfa și Beyti Kebab

Toate produsele de carmangerie sunt importate din SUA, Japonia, Olanda și Polonia, pentru că restaurantul dorește să păstreze standardele cele mai înalte de calitate. 

VACAMUUU, București - Steakhouse
via VACAMUUU

„La noi, clientul poate să mearga la vitrină, să-și alegă singur bucata de carne pe care o vrea, să ne spună cum dorește să fie gătită și cu ce garnitură vrea s-o servească. Sigur, ospătarii noștri sunt antrenați pe parte de pairing, deci oricând oaspeții au nevoie de un sfat, noi suntem încântați să-i ajutăm.”

– Daniel Dinuț, barman

P.S. În ciuda numelui, VACAMUUU acceptă animale de companie doar pe terasă. Se fac mici excepții în interior, în cazul celor de talie mică sau dacă mesele sunt retrase, deci ia asta în calcul dacă vrei să ieși la restaurant cu patrupedul. 

P.P.S. Ai toate șansele să te întâlnești cu vedete la ei. Am auzit că Dorian Popa și Adelina Pestrițu sunt doar câteva dintre numele care le-au trecut pragul.

Dacă localul te-a cucerit, sau dacă noi am reușit să te facem măcar puțin curioși cu articolul, fă-ți o rezervare la VACAMUU cu Bookingham.

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area