Târguri de Crăciun 2022. Unde le găsești pe cele mai frumoase din România?

de

Targ de Craciun
 1. Târgul de Crăciun din Craiova 2022
 2. Târgul de Crăciun din Sibiu 2022
 3. Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca 2022
 4. Târgul de Crăciun din Oradea 2022
 5. Târgul de Crăciun din București 2022
 6. Târgul de Crăciun din Brașov 2022
 7. Târgul de Crăciun din Timișoara 2022
 8. Târgul de Crăciun din Iași 2022

 

Se pune ceva la cale dacă e luna noiembrie și vezi cum încep să răsară căsuțe în Piața Centrală. Îți promitem că n-o să mai dureze mult până când centrul o să se umple de miros de vin fiert cu portocale, iar tu n-o să poți rezista prea mult unui langoș cu brânză sau unui kürtős kalács cu muuultă nucă. De bucatele proaspete de la măcelăria preferată și de castanele coapte nu mai zicem nimic, că și-așa ne-a lăsat gura apă. Toate, pe fondul colindelor din moși-strămoși. Dar… cum a început totul?

Primele Târguri de Crăciun

Se spune că primul Târg de Crăciun datează tocmai din secolul al XIII-lea, în Viena. Conform istoricilor, Rudolf I de Habsburg a permis organizarea a două târguri anuale, dintre care unul în preajma sărbătorilor de Crăciun, unde se puneau în vânzare produse de consum curent și lucruri utile pentru sezonul rece.

Relatările ce au urmat plasează Târgul de Crăciun în Germania, la sfârșitul secolului al XIV-lea. Sub numele de „Weihnachtsmarkt”, Târgul de Crăciun era închinat Sfântului Nicolae, păzitorul copiilor. Ușor-ușor, li s-a permis accesul și micilor artizani și cofetari, care au atras și mai multă lume prin chioșcurile sale pline cu bunătăți și cadouri. De atunci, castanele coapte și migdalele prăjite au rămas simboluri ale târgurilor de Crăciun, care s-au extins în întreaga lume. Care sunt cele mai frumoase din România?

Târgul de Crăciun din Craiova

 • Locație: Centrul Vechi, Piața Mihai Viteazul, Piața William Shakespeare, Parcul Nicolae Romanescu.
 • Perioadă: 11 noiembrie 2022 – 8 ianuarie 2023
 • Program: 12:00 – 22:00
 • Intrare: Liberă
Targ de craciun Craiova 2022
via Târgul de Crăciun Craiova – Facebook page

Dacă în 2021, Târgul de Crăciun din Craiova a fost votat în primele 6 cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, nici anul acesta nu se lasă mai prejos. Pe 11 noiembrie, și-a deschis porțile! Localnici și turiștii sunt așteptați cu muzică și voie bună, spectacole de lumini, activități pentru prichindei și căsuțe cu bunătăți. Iar dacă îngheți prea tare, poți fugi într-unul dintre restaurantele Craiova din apropiere!

Târgul de Crăciun din Sibiu

 • Locație: Piața Mare, Piața Mică, Strada Nicolae Bălcescu
 • Perioadă: 11 noiembrie 2022 – 2 ianuarie 2023
 • Program: 11:00 – 22:00
 • Intrare: Liberă
Târgul de Crăciun Sibiu 2022
via Târgul de Crăciun Sibiu – Facebook page

Startul târgurilor de Crăciun din România l-a dat Sibiul, în 2007. Anul acesta, expozanți din toată țara au venit pentru a-și încânta oaspeții cu tot felul: decorațiuni de sărbători, obiecte pictate sau sculptate, bijuterii realizate manual, precum și o multitudine de specialități gastronomice, atât pentru cei care țin post, cât și pentru cei care se răsfață cu burgeri și langoși cu ciocolată.

Și dacă îngheți de frig, fugi într-unul dintre localurile din apropiere. NOD, Zestrea și Benjamin Steakhouse te fac să uiți de frig și de griji. Descoperă restaurantele din Sibiu!

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca

 • Locație: Piața Unirii
 • Perioadă: 18 noiembrie 2022 – 31 decembrie 2022
 • Program: 11:00 – 22:00
 • Intrare: Liberă
Târgul de Crăciun Cluj 2022
via Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca – Facebook page

Tematica de anul acesta a Târgului de Crăciun de la Cluj promovează „Relaxare până-n zare, familion în sărbătoare”. Organizatorii anunță 45 de zile de concerte în Piața Unirii, ateliere de creație și un carusel pentru cei mici, dar și vestita roată panoramică, de unde se poate admira întregul oraș. Și cum nu există târg fără vin fiert și ciocolată de casă, o să le găsești și pe astea! Când ai terminat de vizitat căsuțele, fugi la unul dintre restaurantele Cluj din apropiere. Da Pino are niște paste Cluj de pici, iar Bujole și Che Guevara sunt renumite pentru drink-urile fierbinți, de sezon.

Târgul de Crăciun din Oradea

 • Locație: Piața Unirii și Piața Ferdinand
 • Perioadă: 2 decembrie 2022 – 26 decembrie 2022
 • Program: Luni – vineri: 14:00 – 23:00; sâmbătă – duminică: 10:00 – 23:00
 • Intrare: Liberă
Târgul de Crăciun Oradea 2022
via Târgul de Crăciun din Oradea – Facebook page

Atmosfera Crăciunul se simte și la Oradea. Târgul de anul acesta își încântă vizitatorii cu lumini ca-n povești, dulciuri ca-n copilărie, decorațiuni, dar și cele mai frumoase cadouri. P.S. Elfii Moșului ne-au șoptit că turta dulce e un must, deci nu trebuie s-o ratezi! Și ca să fii sigur că ai energie, mănâncă ceva bun înainte, la unul dintre restaurantele din Oradea.

Târgul de Crăciun din București

 • Locație: Piața Constituției
 • Perioadă: 20 noiembrie 2022 – 26 decembrie 2022
 • Program: Luni – vineri: 12:00 – 23:00; Sâmbătă – duminică: 10:00 – 23:00
 • Intrare: Liberă
Targ de Craciun Bucuresti 2022
via Târgul de Crăciun din București – Facebook page

Anul acesta, Bucharest Christmas Market e găzduit de Piața Constituției. Localnicii și turiștii se vor putea plimba prin zona de târg, dedicată expozanților, zona pentru spectacole și vor putea vizita bradul și căsuța lui Moș Crăciun, pe insula tematică. Vedetele târgului vor fi patinoarul de peste 30 de metri lungime şi 20 de metri lăţime, caruselul şi roata panoramică, înaltă de aproape 40 de metri.

După toate acestea, ce-ar fi mai potrivit decât o cină la unul dintre restaurantele din București?

Târgul de Crăciun din Brașov

 • Locație: Piața Sfatului
 • Perioadă: 30 noiembrie 2022 – 3 ianuarie 2023
 • Program: Luni – joi: 14:00 – 23:00; Vineri – duminică: 10:00 – 22:00
 • Intrare: Liberă
Targ de Craciun Brasov 2022
via Târgul de Crăciun din Brașov

La fel ca în ceilalți ani, Târgul de Crăciun din Brașov surprinde magia sărbătorilor de iarnă prin atelierele creative și caruselul pentru copii, și prin căsuțele cu bunătăți și cadouri, realizate de artizani și producători locali. Intrarea e liberă, iar activitățile din casa lui Moș Crăciun sunt gratuite, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Și dacă toti ești prin zonă, ar fi păcat să nu le faci o vizită celor de la Prato, Casa Hirscher sau La Ceaun. Rezervă-ți o masă în restaurantele din Brașov cu Bookingham.

Târgul de Crăciun din Timișoara

 • Locație: Piața Victoriei
 • Perioadă: 1 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023
 • Intrare: Liberă
Targ de Craciun Timisoara
via Târgul de Crăciun din Timișoara

Colinde, veselie și mirosuri îmbietoare – toate, la Târgul de Crăciun din Timișoara. Nu te sfii să-l vizitezi. Am auzit că frigul și vinul fiert fac echipă tare bună, iar dacă nu și nu, Cafeneaua Verde și Neața Omelette Bistro te așteaptă cu fel și fel de bunătăți. Breakfast, brunch, lunch sau dinner? Tot ce-ți trebuie e o rezervare în avans într-unul dintre restaurantele din Timișoara.

Târgul de Crăciun din Iași

 • Locație: Piața Unirii
 • Perioadă: 1 decembrie 2022
 • Intrare: Liberă
Târgul de Crăciun din Iași 2022
via Târgul de Crăciun din Iași – Facebook page

Bunătățile moldovenești și cadourile pregătite de meșterii pricepuți te atrag și anul acesta la Târgul de Crăciun de la Iași. Deschiderea va avea loc odată cu sărbătorirea zilei naționale, pe 1 Decembrie. Nu ezita să le faci o vizită. Dacă nu pentru produsele artizanale și mâncăruri, măcar pentru roata panoramică și bradul imens. Iar în drum spre casă, te poți opri și la un restaurant Iași. Loc pentru desert… mereu se găsește!

Descoperă mai multe…

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Similare.

Trending.

Autentificare
Business Area