Unde Poți să Bei Bere Artizanală în Cluj-Napoca, în 2023?

de

Ce poate fi mai bun decât o bere rece după o zi lungă la muncă? Ați ghicit răspunsul – o bere artizanală rece. 

În Cluj-Napoca, există câteva berării de sine stătătoare care produc bere craft, cum ar fi Hophead Brewing sau Kutuma, dar și berării care produc bere în regim de gypsy brewing, cum sunt cei de la Blackout Brewing sau Player One Brewery. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest termen, gypsy brewing se referă la cei ce nu prepară berile în fabricile proprii, ci la alte fabrici de bere.

Dacă iubești berea la fel de mult ca noi, te încurajăm să încerci câteva locații selecte și autohtone din oraș unde te poți delecta cu o gamă variată de beri artizanale. Și ca să îți ușurăm viața și să nu mai pierzi timpul căutând pe net localuri cu bere artizanală, am creat o listă cu cele mai cunoscute restaurante și baruri din Cluj-Napoca care au în meniul lor bere craft.

Ce bere craft găsești în Cluj?

Am menționat și în introducere câțiva producători locali de bere artizanală, dar Clujul nu duce lipsă de asta. Ne-am gândi că n-ar strica să-ți povestim câte ceva despre fiecare, ca să recunoști brandul numai uitându-te la etichetă. 

Klausen Burger e cea mai veche berărie artizanală Cluj, apărută în 2011. Cu ei poți asocia următoarele beri: Corvus, un Pilsner, Indigen, un Pale Lager, Arrogant, un India Pale Ale, Gorun, un Munich Dunkel, sau Red Revolution, un Bière de Garde.

Hophead Brewing s-a lansat în 2015 drept prima firmă care produce bere craft îmbuteliată în Cluj. Îi recunoști după: Opium India Pale Ale, Immigrant Pale Ale, Grozava Raspberry Hibiscus Pale Ale, sau Little D New England Pale Ale. 

Brandul Kutuma a apărut în Cluj, 2017. Dambla, Ortu’ Popii sau Jargon sunt doar câteva dintre berile lor craft, disponibile în majoritatea barurilor și  restaurantelor Cluj-Napoca. 

Tot din 2017 sunt și Berea à la Cluj, și Blackout Brewing. Sub marca Bere à la Cluj, găsești Phaza Lunii, Kronos, Pitica Roșie, Cosmobaut sau Gaura Neagră. Sub marca Blackout Brewing, poți încerca Weirdo, Anti-Cake, Glitch, BBC Vanilla Breakfast Stout, sau Pilsdeț.

Și Clusa găsești în localurile din Cluj. Clusa 1173, 1316 sau 1989, Pale Ale, Cream Ale, India Pale Ale, Hell sau Vienna Lager, sunt doar câteva dintre variantele lor. 

Propaganda Brewery a apărut în 2019, cu un Imperial Stout. Berăria gypsy mai are și La Llorona, un American Amber, și Chocolate Chip Trip, un Imperial Milk Stout făcut cu cei de la Blackout Brewing. Tot atunci a apărut și Player One Brewery cu ale lor Respawn, 8 Bit Ale, Wit Hazard și Berea Clujenilor.

Acan Brewing e o altă berărie gypsy, apărută în Cluj în 2020. Smoala, un Russian Imperial Stout, Coasa, un Cream Ale și Sweet Victory, un Barleywine, sunt cele mai renumite beri ale lor.

Bârlog e o altă berărie artizanală faimoasă prin Cluj. Lansată în 2019, fabrica de bere a cunoscut succesul cu Legenda lui Matei Corvin, Enigma lui Negru Vodă și Paloșul lui Ștefan.

Unde bei o bere artizanală Cluj în centru?

Bere artizanala Cluj, Brewhouse
sursă: The Brewhouse

Dacă te lovește pofta prin Piața Unirii, Shto, Sisters și Planetarium sunt prin zonă. În apropiere, pe Inocențiu Micu Klein, sunt și cei de la Brewhouse, iar dacă mai străbați două străduțe, poți bea o bere craft Cluj la DOT sau la Visuin. Dar fii atent, la pub-ul Visuin, de pe Potaissa, nu la restaurantul Visuin, de pe Universității. În Piața Muzeului, sunt o grămadă de localuri cu bere artizanală Cluj. Klausen Burger, Casa Berarilor Artizani, Soviet și Klausen Pubhouse se numără printre cele mai frecventate. Și Blériot e o locație îndrăgită de pasionații de bere craft. Îi găsești pe bulevardul 21 Decembrie, nr. 18.

Ce locații cu bere artizanala Cluj sunt lângă Parcul Central?

Bere artizanala Cluj, Frank the Tank
Sursă: FRANK the Tank

Plimbarea a fost lungă și ți s-a făcut sete? Nu e nicio problemă. În apropierea Parcului Central, poți intra la Colin’s Gastro Pub sau la Euphoria Biergarden pentru ca ambele localuri au beri artizanale făcute-n Cluj. Și cum un burger Cluj merge bine cu un craft rece, și Jaxx American Restaurant, și FRANK the Tank au o varietate de opțiuni în meniurile lor. 

Unde altundeva mai găsești bere artizanală în Cluj?

Bere artizanala Cluj, Fabrica de Bere
Sursă: Fabrica de Bere

Sunt și alte „hidden jams” prin Cluj, cu bere locală artizanală. Joben Bistro e pe Avram Iancu, destul de aproape de zona centrală. Cotton Cluj e pe malul Someșului, Beer Wall Café e pe pietonala Andrei Șaguna, iar Fabrica de Bere e pe Calea Mănăștur, chiar la baza Piezișei. 

Tu pe unde mergi când ți se face poftă de o bere artizanală Cluj? Dacă ai rămas în pană de idei sau dacă vrei să încerci ceva diferit, alege un local din cele de mai sus și rezervă-ți o masă cu Bookingham. Salvează articolul dacă ți-a fost de ajutor și dă-ne un follow și pe Instagram și Facebook! Acolo te ținem la curent cu cele mai bune restaurante și pub-uri din orașul tău. 

#Discover #Book #Benefit

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Stiai de evenimentele Bruto?

Autentificare
Business Area