Top 15 restaurante instagramabile din Cluj în 2023

de

Cele mai instagramabile restaurante

Poate să ne spună cine ce-o vrea, dar când vezi că ultima ta postare de pe Instagram adună inimioare pe bandă rulantă, parcă… e bine! După muuulte experimente, am descoperit și o rețetă, ca să fii sigur că nu dai greș. Postarea trebuie să fie din suflet, să conțină un strop de fericire, iar dacă mai prezintă și un local instagramabil și ceva bun tare de mâncare, succesul e garantat!

Curioși din fire și – ce mai încolo-ncoa` – și doritori de aprecieri în online, am pornit în căutarea celor mai instagramabile restaurante din Cluj. Cum am făcut asta? Am avut parte de niște ajutoare. Rămâi cu noi și află ce localuri trebuie neapărat să se afle în feed-ul tău, iar mai apoi, rezervă-ți o masă cu Bookingham!

Ce înseamnă „restaurant instagramabil”?

Primul criteriu pe care majoritatea dintre noi îl luăm în calcul când alegem un restaurant se referă la calitatea mâncării și a băuturilor. Fie că poftim la burgeri, pizza sau paste, fie că vrem să mergem într-un winebar sau avem chef de o bere craft, cel mai important ar trebui să fie cât sunt de bune preparatele și băuturile din meniu. Cu toate acestea, dacă vizităm un oraș nou și vrem să-i anunțăm și pe n-prietenii noștri din online, nu putem spune că un restaurant instagramabil n-ar da mult mai bine în feed.

„Instagramabilă” poate fi orice zonă din local, unde toată lumea și-ar dori să ia loc. Poate fi vorba despre: un perete pictat într-un mod special, un corner decorat diferit, o încăpere interesantă, un corp de iluminat statement sau un întreg sistem de lumini, un obiect impunător de artă, un instrument muzical vintage, o masă anume, de pe o terasă cu un view spectaculos, sau diferite elemente din natură (perete din iarbă naturală, plante, copaci).

Ajutor, content creators!

Vă dați seama că n-am fi reușit să aflăm care sunt cele mai instagramabile restaurante din Cluj fără ajutorul unor creatori de conținut, care – din fericire – iubesc ieșirile la fel de mult ca noi. Foodies și content creators în materie de lifestyle, design și travel, ne-au dat câteva insight-uri privind instagramabilul din industria HoReCa. Cei care ne-au întins o mână de ajutor au fost: Deea Bălgărădean, Diana Rogo, Diana Buga, Dan Ciulea, Catia Puhalschi, Iulia Comerzan, Fica Pop, Ana Vlad, Nicoleta Catargiu și Nagy Laszlo.

Cele mai instagramabile restaurante din Cluj

1. DOT: District of Toast

Dacă ai zis „brunch”, ai zis „DOT”. Bine… dacă ești mai matinal din fire, poți să spui și „breakfast” și să fugi la ei! Orice-ai comanda – dulce sau sărat – poate fi pozat și postat. Creatorii noștri de conținut ne spun că orice colțișor din interior e instagramabil, și asta pentru că lumina e una fantastică pentru a face fotografii.

2. JAXX

Jaxx American Restaurant e cu siguranță demn de un loc pe feed-ul tău. E suficient să dai swipe left în caruselul de mai jos, pentru a vedea câte opțiuni ai. Sigur, mașina suspendată e cea mai catchy din local, dar nici motorul sau pereții cu viniluri nu-s de neglijat. Tot aici e locul perfect în care să combini mâncarea cu o bere bună. Noi suntem fani nachos și Indian Pale Ale, iar creatorii noștri de conținut ne-au șoptit că burgerii nu-s de ratat, și nici fish & chips-ul. Ție ce-ți face cu ochiul?


3. Samsara Earthfood

Acesta e considerat unul dintre cele mai instagramabile restaurante din Cluj. Atracția principală e măslinul din interior, deci dacă reușești să-ți rezervi o masă la Samsara chiar acolo, poza e un succes sigur. Și corpurile de iluminat din interior fură ochii, și tot demnă de Instagram e și terasa exterioară. Recomandări de dish-uri? Fiind specializat pe dish-uri vegane și vegetariene, nu rata lasagna lor, și nici brownie-ul cu sirop de caramel sărat!

4. Da Pino

Gustul gastronomiei italienești îl simți la Da Pino. Aici găsești unele dintre cele mai bune paste din Cluj, iar dacă reușești să-ți faci o poză savurându-le, pe terasa instagramabilă de pe Universității, atunci ești un norocos (sau o norocoasă) a sorții!

5. Baracca 

A spune „tiramisu” în Cluj fără a spune „Baracca”, nu prea se poate. Unul dintre cele mai populare localuri de fine dining din oraș intră și pe lista celor mai instagramabile. Corpurile de iluminat și estetica elegantă sunt cele care impresionează și care te fac să apeși butonul camerei foto.

6. Zama

Zama e un local întru totul instagramabil, în care designul modern se împletește cu aerul transilvănean. Plante, picturi, tablouri, coșuri de nuiele și oale de lut sunt așezate astfel încât orice poză la Zama să fie una instagramabilă. Varza a la Cluj nu e de ratat aici!

7. Muura Steakhouse

… sau unul dintre cele mai iubite steakhouse-uri din Cluj. Muura își conturează colțul instagramabil tocmai în camera a doua, la masa cu o confortabilă canapea gri. De comandat, nu trebuie să-ți mai spunem ce… doar e steakhouse!

8. Casa Boema

Cerdacul, grădina interioară și prispa sunt vedetele Casei Boema. Cei pricepuți într-ale Instagramului ne spun că cele mai reușite capturi se fac pe timp de toamnă. Ce ne comandăm? Musai Mille feuille!

9. Visuin

La Visuin, terasa e un „must”. Mai ales masa din capăt, de unde poți admira turnul Bisericii Piariste din Cluj. La capitolul mâncăruri, morcovii caramelizați cu ricotta și ulei de măsline, presărați cu alune și fistic prăjit, sunt moartea pasiunii pentru mulți dintre cei care le trec pragul. La fel desertul „lime pie”, ca s-o închei într-o notă dulce și veselă.

10. Restaurant Nativ

Cel mai instagramabil loc din Nativ e și primul de care dai cu ochii de când intri: o masă mare, întinsă, de parcă te îmbie la socializare. Și dacă tot e seară cu prietenii, ar fi păcat să nu încercați platourile cu preparate proaspete, de la producătorii locali. Selecția de vinuri e și ea bine pusă la punct, la fel ca steak-ul, burger-ul casei, și înghețata artizanală din pâine.

11. Cimbru Restaurant

Dan Ciulea ne spune că cea mai bună caracatiță din Cluj, la Cimbru o găsești! Noi caracatița n-am încercat-o, în schimb ne-am comandat steak și… avem apă-n gură numai amintindu-ne. Pe lângă dish-urile astea instagramabile, și prima masă din stanga, de pe terasa interioară, e la fel de potrivită pentru o poză nouă-n feed. Rezervă-ți o cină la Cimbru și surprinde-ne cu un tag @bookinghamapp!

12. Restaurant Rod

Rod e un alt punct de interes pentru cei care sunt în căutarea unui restaurant instagramabil. Terasa, încălzită pe timpul sezonului rece, își întâmpină oaspeții cu un sistem de iluminat fabulos, iar în majoritatea serilor, cu artiști care cântă live. Rod reușește să îmbine originile bucătăriei românești cu gastronomia europeană, dând naștere unor delicii în farfurie. Fica Pop ne spune că absolut orice din meniul lor e fa-bu-los!

13. CHIOS Social Lounge

Unul dintre atracțiile principale ale Clujului este Parcul Central. Tocmai pentru priveliștea pe care o oferă asupra lacului, CHIOS Social Lounge e unul dintre cele mai instagramabile restaurante din oraș. Nici dish-urile nu se lasă mai prejos, dar nici white party-urile organizate pe timp de vară.

14. Nutriento

Mănânci și respiri sănătate… la propriu! Unul dintre cele mai instagramabile localuri din Cluj are în interior un perete de verdeață naturală. Nutriento e renumit pentru combinațiile sale macro-friendly și promovează un stil de viață sănătos și echilibrat. Dacă le faci o vizită, poți opta pentru fel și fel de bunătăți sărate sau dulci, terciurile de ovăz și wrap-urile cu legume fiind piesele lor de rezistență. Bineînțeles, dacă tot le treci pragul, ar fi păcat să nu-ți faci și o poză la peretele cu plante!

15. Livada Restaurant

La Livada, indiferent de anotimp, ai un loc instagramabil. Dacă e vreme de înghețată și limonadă, ultima masă din partea stângă a terasei merită o rezervare specială. Dacă vremea e capricioasă ori sezonul e răcoros de-a dreptul, în interior, te poți așeza fie la masa de lângă bucătărie, fie la prima masă de pe podium. Cel puțin așa ne zice Dan Ciulea, care e veteran la Livada.

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Autentificare
Business Area