Top restaurante instagramabile în București, în 2024

de

Sabina Nisioi

View, design sau dish? Pentru tine ce e „Instagram-worthy” când mergi într-un local? Descoperă peste 20 de restaurante instagramabile din București!

Restaurante instagramabile București

Dacă în trecut am vorbit despre cele mai instagramabile restaurante din Cluj-Napoca, a venit momentul să vedem și ce localuri din București stârnesc like-uri, comentarii și reacții pe bandă rulantă.

1. Pamela Café Bar

Aici se întâlnesc nostalgia și modernul: un bar care servește cocktailuri cu pălincă, într-un design cu vibe tropical.

Pamela Cafe Bar
Via Cătălin Georgescu

Rezervă o masă la Pamela Café Bar.

2. Nishani

„Nishani” înseamnă „arvună”, „dar” sau „țintă” în aromână, iar localul explorează exact asta: cultura și gastronomia machidoneană. Designul nu numai că e instagramabil, dar inspiră căldură și liniște, iar mâncarea e de-a dreptul delicioasă.  

Nishani, București
Via Nishani

Rezervă o masă la Nishani.

3. POT Stories

Creativitatea din farfurie și staff-ul friendly completează designul instagramabil de la POT Stories. Se spune că acolo găsești cea mai bună caracatiță din București!

POT Stories, București
Via POT Stories

Rezervă o masă la POT Stories.

4. Halef

Restaurantul deschis în 2023 reinterpretează deserturile turcești, într-un design minimalist ce abundă în plante și lemn. Încearcă-le kadayif-ul și cafeaua de specialitate!

Halef, București
via Halef

Rezervă o masă la Halef.

5. Medusa

Locația e cu adevărat spectaculoasă. Și, după ce bifezi pozele pentru Instagram, comandă-ți unul dintre preparatele la grătar! Experiența e cu atât mai desăvârșită dacă prinzi și un eveniment în weekend!

Medusa, București
via Medusa

Rezervă o masă la Medusa.

6. Mano+Bocca Panini Bar

Un client spune că de îndată ce intri la Mano+Bocca, îți vine să „dai din mâini ca italienii”. Panini barul bucureștean te încântă cu pâinici și porchetta făcute de ei. E atât de instagramabil încât… deja avem apă-n gură!

Mano Bocca, București
Via Mano Bocca

Rezervă o masă la Mano+Bocca Panini Bar.

7. Caju by Joseph Hadad

Restaurante instagramabile în București - Caju by Joseph Hadad

 

via Caju by Joseph Hadad

Conceptul de casual dining e abordat de chef Joseph Hadad, la Caju. Localul instagramabil prezintă un design urban original și un aer relaxat. Vedetele restaurantului sunt candelabrele din ceramică și metal, amplasate pe tavanul curbat, de lemn. Experiența culinară se dorește a fi una gustoasă și accesibilă.

Rezervă o masă la Caju by Joseph Hadad.

8. TUYA

restaurante instagramabile în București - TUYA

 

via TUYA

TUYA a câștigat în anul 2022 premiul pentru „Metropolis Architecture”, oferit de Restaurant Bar & Design Awards. Și lacul Herăstrău completează peisajul. TUYA e renumit la nivel internațional pentru fine dining-ul mediteranean, restaurantul aducând și în România gusturile de pe Riviera Franceză.

Rezervă o masă la TUYA.

9. Isoletta

Restaurante instagramabile în București - Isoletta

 

via Isoletta

Se zice că fine dining-ul italian are alt gust când postezi dish-ul pe Instagram. Iar Isoletta nu duce lipsă de preparate care de abia așteaptă să fie pozate! Toate acestea, pe una dintre cele mai frumoase terase din București, aflată pe malul lacului Herăstrău.

Rezervă o masă la Isoletta.

10. Casa di David

Restaurante instagramabile în București - Casa di David

 

via BGourmet

Designul contemporan și atenția la detalii transformă Casa di David într-unul dintre cele mai instagramabile restaurante București. Situal pe malul lacului Herăstrău, localul emană calitate: veselă din porțelan, cristal și argint, ingrediente autentice, vinuri bune. Casa di David îți oferă mai multe locuri pentru a lua masa – iar noi garantăm că toate sunt instagramabile!

Rezervă o masă la Casa di David.

11. 18 Lounge

Restaurante instagramabile în București - 18 Lounge

 

via Cromatica Photography

Surprinde-ți prietenii de pe Instagram cu un view asupra lacului Herăstrău și bulevardului Kiseleff, tocmai de la etajul al 18-lea. Mixul culinar e unul eclectic, designul e original și fresh, iar serviciile sunt impecabile. P.S. Dacă vrei să mergi la sigur, comandă-ți „A 18-a minune”. Restaurantul îl prezintă drept „un desert de strâns like-uri”!

Rezervă o masă la 18Lounge.

12. Cișmigiu – Bistro La Etaj

Restaurante instagramabile în București - Cișmigiu - Bistro La Etaj

 

via PickTwo Studio

Dacă pui pe fundalul story-ului pentru Instagram și Édith Piaf – „La vie en rose”, succesul e garantat. Bistro La Etaj e un motiv în plus pentru care încă mai putem numi Bucureștiul „Micul Paris”. Localul e situat la etajul al 6-lea din Hotel Cișmigiu și continuă să atragă localnici și turiști datorită look-ului modern și… dulce! Totuși, nici meniul nu e de ignorat. Salata de iubire vegană și espresso martini fac furori printre clienți.

Rezervă o masă la Cișmigiu – Bistro La Etaj.

13. NOR – Sky Casual Restaurant

Restaurante instagramabile în București -NOR - Sky Casual Restaurant

 

via SkyTower

A lua masa la 136 m înălțime – asta numim noi Instagram-worthy! NOR – Sky Casual Restaurant înglobează experiența completă pentru cei care vin în vizită – locație, mâncare, servicii. Pentru că restaurantul e foarte popular, rezervă-ți o masă la NOR în avans și evită surprizele neplăcute.

14. Biutiful Downtown

Restaurante instagramabile în București -Biutiful Downtown

 

via Biutiful Downtown

Cozy & eclectic. Biutiful Downtown mixează minimalismul scandinav cu detalii moderne și plante care dau viață întregului local. Piesele de mobilier gândite de Friso Kramer în 1961 și vesela din cristal, fontă și aluminiu, creează un contrast instagramabil. Localul e situat în cartierul Timpuri noi.

Rezervă o masă la Biutiful Downtown.

15. Ciao Niki

Restaurante instagramabile în București - Ciao Niki

 

via Ciao Niki

Locația e aparte. Casa-monument istoric din Piața Rosetti debordează de eleganță; și de asta îți dai seama din momentul în care intri. Grădina și terasa exterioară sunt perfecte pentru sezonul cald sau pentru celebrarea evenimentelor speciale. Specificul restaurantului e italian, cu accent pe ingrediente locale și autentice, de calitate.

Rezervă o masă la Ciao Niki.

16. Trattoria Garibaldi

Restaurante instagramabile în București - Trattoria Garibaldi

 

via Trattoria Garibaldi

Tehnica sous-vide folosită pentru preparatele din pește, pui sau vită, și gătirea fructelor de mare în stil mediteranean sunt cele două lucruri care fac ca dish-urile ce ies din bucătăria Trattoria Garibaldi să fie gata de pus pe Instagram. Designul localului e modern, iar atmosfera e relaxată – nu degeaba se prezintă drept „Mica Toscana din centrul Bucureștiului”.

Rezervă o masă la Trattoria Garibaldi.

17. Linea – Closer the Moon

Restaurante instagramabile în București - Linea Closer to the Moon

 

via Linea – Closer to the Moon

Localul nu-și trădează numele nici măcar o clipă. Linea – Closer to the Moon oferă un view fabulos asupra Centrului Vechi. Pozele sunt instagramabile și vara, când se organizează diferite evenimente pe terasă, dar și iarna, când se instalează igloo-uri imense în care poți savura tot felul de băuturi fierbinți, de sezon.

Rezervă o masă la Linea – Closer the Moon.

18. Grand Cafe Van Gogh

Restaurante instagramabile în București -Grand Cafe Van Gogh

 

via Grand Cafe Van Gogh

Pentru toți iubitorii de artă, Grand Cafe Van Gogh is the place! Aflat în Bucureștiul vechi, lângă Piața Unirii, localul își întâmpină oaspeții cu un decor care stârnește admirație și curiozitate. Mâncărurile sunt delicioase, din ingrediente locale, iar băuturile diferă în funcție de sezon și… strâng like-uri pe bandă rulantă dacă le postezi pe Instagram!

Rezervă o masă la Grand Cafe Van Gogh.

19. Aria TNB

Restaurante instagramabile în București - Aria TNB

 

via Aria TNB

Pe acoperișul Teatrului Național, se găsește Aria TNB. De view nu trebuie să-ți mai povestim pentru că pozele vorbesc de la sine. Terasa are 1200 mp, iar sala interioară, 600 mp. E perfectă pentru găzduirea evenimentelor – personale sau corporate. Restaurantul nu dezamăgește nici la capitolul meniu și servicii.

Rezervă o masă la Aria TNB.

20. Sera Eden

Restaurante instagramabile în București - Sera Eden

 

via Anuala

Sera Casei Brătianu de la sfârșitul secolului al XIX-lea e reinterpretată într-un hub urban contemporan. Grădina Eden e un labirint vegetal, în care gusturile și texturile se îmbină pentru a oferi o experiență completă.

Rezervă o masă la Sera Eden.

21. Kaiamo

Restaurante instagramabile în București - Kaiamo

 

via Out and About

Chef Radu Ionescu aduce în centrul atenției „the experimental Romanian cuisine” și reușește să includă KAIAMO în selecția internațională „50 Best Discovery”, by „The World’s 50 Best Restaurants”. Modul în care abordează Noua Bucătărie Românească i-a adus, în 2019, titlul de „Great Chefs of Tomorrow”, oferit de Gault & Millau România. Încă te mai gândești dacă dish-urile sau locația sunt demne de Instagram?

Rezervă o masă la Kaiamo.

22. Noeme

Restaurante instagramabile în București - Noeme

 

via Noeme

Numele restaurantului vine din greacă veche și înseamnă „suflet”, „gând”, „idee”. Designul le înglobează pe toate, în conceptul de casual fine dining. Peretele cu un aer fake vintage, făcut cu patină și antichizare, e vedeta. Și dacă vrei și puțin ajutor cu alegerea unui preparat, chef Carmen Diaconu recomandă pieptul de rață sau tentaculul de caracatiță.

Rezervă o masă la Noeme.

23. Chocoloco

Restaurante instagramabile în București - Chocoloco

 

via Daily Magazine

Încheiem articolul într-o notă extrem de dulce și, bine-nțeles, instagramabilă. Se zice că odată ce-ncerci deserturile de la Chocoloco,… there’s no way back! Fă-le poftă și altora, cu un share pe Instagram!

Rezervă o masă la Chocoloco.

Cu Bookingham, găsești exact ce poftești! Cauți un restaurant bun în Cluj, un desert bun într-unul dintre restaurantele din Brașov, sau un restaurant din Sibiu, cu specific asiatic? Descarcă-ți aplicația și rezervă-ți o masă în avans.

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area