Top restaurante din Mamaia pe care nu trebuie să le ratezi în 2024

de

Sabina Nisioi

Plajă, mare, distracție, dar mai ales mâncare – pentru acestea e renumită cea mai populară stațiune de pe litoralul românesc. Descoperă top restaurante din Mamaia.

Restaurante Mamaia

„Perla litoralului românesc” și-a început povestea în anul 1905. În mai bine de un secol, Mamaia a devenit una dintre destinațiile preferate ale turiștilor, pe timpul verii. Stațiunea din nordul litoralului numără anual mii de vizite, atât din partea românilor, cât și din partea curioșilor străini. De la construirea primelor hoteluri – Rex și București, prin anii ’50 – a trecut ceva vreme. Și de atunci, până acum, stațiunea s-a dezvoltat, întocmai pentru a-i satisface chiar și pe cei mai pretențioși dintre musafiri. Hotelurile și pensiunile, dar mai ales restaurantele și cluburile Mamaia sunt cele care atrag, în fiecare sezon, mii de oameni.

Află unde se mănâncă bine în Mamaia.

Top restaurante Mamaia

Top restaurante Mamaia - dasKino

 

via dasKino

Cele mai bune restaurante Mamaia au specific pescăresc. Peștele și fructele de mare proaspete oferă șansa preparării unor dish-uri unice – simple și gustoase. La grătar, deep fried, cu paste, sau în salate, fructele de mare sunt întotdeauna o idee bună. Totuși, există opțiuni și pentru cei care nu sunt mari fani scoici, calamari, caracatițe sau pește. Restaurantele din Mamaia propun și o gamă variată de pizza, sushi, vită – în burgeri sau biftec tartar – sau mâncare tradițional românească. Desigur, stațiunea turistică nu duce lipsă nici de cluburi Mamaia sau de localuri instagramabile, în care poți să te bucuri de o cafea sau un drink, în timp ce privești răsăritul sau apusul.

 1. IRISH PUB
 2. Nikos Greek Taverna
 3. Blue Acqua Restaurant – Faleza Mamaia
 4. Restaurant Chevalet
 5. Uzina de Pizza
 6. La Nueva Cucaracha
 7. Restaurant Apus de Soare
 8. Hanul cu Pește
 9. Terasa Andreea
 10. dasKino
 11. IpaNera Restaurant & Cocktail Bar
 12. Pagaia

Care sunt cele mai instagramabile cafenele Mamaia?

Cafenele Mamaia - Barrels Pub

 

via Barrels Pub

Am apelat la localnici pentru a ne spune unde găsim cea mai bună cafea din Mamaia. Și cum un espresso nu e mare lucru fără un design instagramabil sau un view care să-ți taie răsuflarea, am venit cu top 5 cafenele Mamaia, unde te poți bucura de ambele.

 1. Restaurant Apus de Soare
 2. dasKino
 3. Barrels Pub
 4. Hanul cu Pește
 5. Terasa Andreea

Ce restaurante bune servesc mic dejun în Mamaia?

Mic dejun Mamaia - dasKino

 

via dasKino

Dacă nu vrei ca prima „masă” a zilei să fie o înghețată, un cocktail sau o bere la draft, pe plajă, te sfătuim să nu dai skip micului dejun. Mai ales când există atâtea restaurante Mamaia care au o varietate de opțiuni dintre care poți alege: ouă, carne, brânzeturi, legume, sau iaurt, granola și fructe proaspete. Descoperă top 5 localuri pentru mic dejun Mamaia:

 1. Blue Acqua Restaurant – Faleza Mamaia
 2. La Scoica Land
 3. Restaurant Apus de Soare
 4. dasKino
 5. IpaNera Restaurant & Cocktail Bar

Unde mănânci fructe de mare în Mamaia?

Fructe de mare Mamaia - Nikos Greek Taverna

 

via Nikos Greek Taverna

Slabe șanse să intri într-un restaurant de pe faleză și să nu găsești în meniu fructe de mare. Peștele e la mare căutare printre turiștii care ajung în stațiunea din nordul litoralului românesc; la fel și caracatița, creveții, midiile, calamarii sau homarul. Cele mai bune restaurante din Mamaia propun combinații inedite, în care fructele de mare sunt vedetele salatelor, pastelor sau supelor. Top restaurante din Mamaia când vine vorba de pește și fructe de mare, sunt:

 1. IRISH PUB
 2. Blue Acqua Restaurant – Faleza Mamaia
 3. Nikos Greek Taverna
 4. Restaurant Chevalet
 5. La Scoica Land
 6. La Nueva Cucaracha
 7. Restaurant Apus de Soare
 8. Barrels Pub
 9. Hanul cu Pește
 10. Terasa Andreea

Pizza Mamaia: Unde e cea mai bună?

Pizza Mamaia - Uzina de pizza

 

via Uzina de Pizza

Ni s-a șoptit că cea mai bună pizza din Mamaia se găsește la Uzina de Pizza. Blatul e napoletan, iar ingredientele sunt autentice. Alte restaurante cu pizza Mamaia bune, în care se pune accentul pe calitate și diversitate – pentru că ai și opțiuni de pizza vegetariană și vegană – sunt:

 1. La Scoica Land
 2. Uzina de Pizza
 3. Terasa Andreea
 4. Pagaia
 5. IpaNera Restaurant & Cocktail Bar

În ce restaurante găsești cei mai buni burgeri Mamaia?

Burgeri Mamaia - Barrels Pub

 

via Barrels Pub

Oricât ne-ar plăcea brunch-urile cu guacamole și ouă poșate, pastele cu somon sau mâncarea tradițională, știi și tu că un burger e… un burger. Steak-ul de vită medium rare, brânza cheddar, frunzele proaspete de salată, baconul crocat, sosul și cartofii prăjiți… au ceva aparte. Top 5 restaurante din Mamaia cu burgeri buni:

 1. IRISH PUB
 2. La Nueva Cucaracha
 3. Terasa Andreea
 4. Barrels Pub
 5. Brizzo

Unde mănânci paste Mamaia bune?

paste Mamaia - dasKino

 

via dasKino

Unde sunt fructe de mare bune, sunt și paste bune! Deci unde se mănâncă bine în Mamaia fructe de mare, se mănâncă și risotto, și paste gustoase. Încearcă-le pe oricare dintre cele de mai jos, pentru că localnicii garantează pentru ele.

 1. IRISH PUB
 2. Blue Acqua Restaurant – Faleza Mamaia
 3. Restaurant Chevalet
 4. La Scoica Land
 5. La Nueva Cucaracha
 6. Restaurant Apus de Soare
 7. dasKino
 8. IpaNera Restaurant & Cocktail Bar
 9. Pagaia
 10. Brizzo

Cele mai bune restaurante din Constanța sunt la mai puțin de 5 km de tine. Dacă vrei să fugi de aglomerația din Mamaia pentru o seară, sau dacă vrei să încerci un local din zona Cazinoului, rezervă-ți o masă cu Bookingham.

Descoperă alte restaurante din țară…

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area