Un casual dining pe gustul celor din Iași

de

Sabina Nisioi

Descoperă povestea restaurantului Trufanda – un loc de referință al experiențelor cu bun gust din Iași.

Trufanda Iasi

Deși s-a deschis în decembrie 2021, Trufanda n-a întârziat să devină unul dintre punctele gastronomice de interes din Iași. Localul explorează conceptul de bucătărie contemporană, într-un cadru absolut fabulos. Fusion-ul dintre clasic și modern e exprimat atât prin designul instagramabil, cât și prin bucatele care-ți vin în farfurie. 

Totuși, există un secret, care îi diferențiază de restul restaurantelor din Iași. Ca să-l aflăm, am vorbit cu echipa Trufanda. Ca să-l afli și tu, citește în continuare articolul nostru.

Trufanda e chiar în inima orașului

Restaurantul e în Piața Unirii, vizavi de Hotel Traian, iar priveliștea e una minunată. Asta face ca Trufanda să fie și unul dintre cele mai frumoase restaurante romantice din România

„Suntem o oază de liniște în miezul orașului.”

– Adrian Fălcică, membru echipă Trufanda

Atmosfera e foarte cozy și relaxată. Localul e plin de plante, lucru care trimite și la specificul său –  unul care mizează foarte mult pe natură și roadele pământului. La Trufanda, se mai organizează și seri de pian sau muzică live, dar și evenimente private. 

Totul se bazează pe ingrediente de la producători locali

via Trufanda

“Ne propunem ca experiențele culinare să se bazeze pe ingrediente provenite – în cea mai mare parte – de la producătorii locali. Mai mult decât atât, totul este proaspăt și preparat pe loc, în casă. Asta e ceea ce ne deosebește de alte bucătării.”

– Adrian Fălcică, membru echipă Trufanda

Câteva exemple de producători locali pe care ni le-a dat Adrian au fost:

 • Telemeaua de capră vine de la o fermă aflată la 20km de Iași.
 • Puiul e de la o altă fermă din județ.
 • Pentru chifla de burger și pâine, apelează la o brutărie artizanală din Iași.
 • Cramele din zona Moldovei sunt renumite pentru unicitate și diversitate. Restaurantul ieșean promovează constant vinurile locale. Anul acesta, de exemplu, găsești în meniul lor un vin premiat cu aur, făcut la 50 de km de Iași: Strunga – Feteasca Neagră Barrique.

Meniul e plin de trufandale

„Trufanda” se referă la primul rod al pământului dintr-o producție anuală. Legume sau fructe, trufandalele sunt produsele alimentare care apar înaintea tuturor celorlalte pe piață, și care sunt și cele mai scumpe. De exemplu, primele cireșe apărute în sezonul cireșelor sau primele căpșuni apărute în sezonul căpșunilor.

Pe asta se bazează și meniul restaurantului ieșean. Pe mâncăruri premium. Cele mai populare farfurii de-ale lor sunt:

 • Burger de vită cu sos de trufe și cartofi copți 
 • Orez cu pui copt
 • Cheesecake cu caramel sărat

Și fiindcă majoritatea preparatelor încorporează multe legume, restaurantul oferă și opțiuni vegetariene –  foarte consistente și foarte bune. Cele mai comandate sunt: 

 • Friptura de conopidă cu mix de ciuperci și sos barbeque
 • Tăiețeii grădinărești cu legume

via Trufanda

Tot ei au fost și cei care au introdus conceptul unic de „toast” în Iași. Câteva opțiuni interesante arată cam așa:

 • Toast cu omletă, brânză de capră și piept de porc afumat
 • Toast cu telemea de capră și sfeclă
 • Toast cu cârnăciori proaspeți și ardei kapia
 • Toast cu fasole bătută și morcov caramelizat

Un restaurant cu un public variat

Clienții Trufanda sunt foarte diverși: de la cupluri de îndrăgostiți și familii care au copii mici, până la bunici care vor să se răsfețe sau persoane care au întâlniri de afaceri. Localnici sau turiști, publicul Trufanda e foarte variat în funcție de sezon, iar asta se datorează și poziționării sale în centru. Dacă vrei să mergi la ei cu animalul de companie, trebuie să ții cont de faptul că restaurantul e pet-friendly doar la parter.

Deși e relativ nou în oraș, Trufanda a reușit deja să își formeze o comunitate, iar cei mai loiali clienți beneficiază și de un card de fidelitate. Și pentru că le pasă foarte mult de opinia ta, Trufanda ține cont de toate recenziile primite. În curând, localul va avea și o funcționalitate prin care îi va cere feedback fiecărui client, cu privire la mâncare, servire și locație.

Dacă vrei să ajungi pe la ei, trebuie neapărat să-ți rezervi o masă la Trufanda în avans. Asta pentru că localul e mai mereu plin, iar în următorul an vor să primească oaspeți numai pe bază de rezervări.

via Trufanda

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area