Unde luăm micul-dejun în Cluj-Napoca, în 2024?

de

Sabina Nisioi

De toate, pentru toți: dulce, sărat, sănătos pentru corp sau sănătos… pentru suflet. Descoperă peste 10 localuri de mic-dejun în Cluj!

mic-dejun în Cluj

Pentru unii, micul dejun e cea mai importantă masă a zilei. Pentru alții, funcționează mai bine fastingul, așa că aleg să sară peste omleta sau croissantul de la ora 8. Nicicum nu e corect sau greșit, atât timp cât programul tău alimentar te face să te simți bine și să fii energic.

Totuși, dacă ești fan înrăit al micurilor dejun copioase, ori dacă din când în când, întrerupi perioadele de post intermitent pentru un English breakfast, în articolul de astăzi, îți prezentăm restaurantele din Cluj-Napoca unde găsești cele mai gustoase micuri dejun. Și nu-ți face griji; am căutat de toate, pentru toți: dulce, sărat, sănătos sau… sănătos pentru suflet, în zilele de weekend.

Unde mănânci un mic dejun Cluj în Piața Unirii?


E suficient să găsești un loc de parcare Cluj în apropiere de Piața Unirii și ești salvat. Cum vii dintre Bulevardul 21 Decembrie, dai de Nuka, Bujole, Toulouse, Marty și Rhédey Café. Nu e greu să le observi, din moment ce toate au terase și, de obicei, sunt pline de oameni care-și iau un breakfast Cluj sau au început deja întâlnirile de afaceri. 

Vedetele farfuriilor sunt ouăle, baconul și avocadoul, dar sigur, nu lipsesc din meniu nici clătitele sau vafele cu sirop de arțar, pentru cei care preferă ceva dulce la prima masă a zilei. Nu uita de cafea sau ceai negru!

Unde e cel mai bun mic dejun Cluj de pe Eroilor?


Tot un mic dejun Cluj centru găsești și dacă mai mergi puțin dinspre Piața Unirii și faci stânga, pe Bulevardul Eroilor. Acolo îi găsești pe cei de la Olivo, Tucano Cluj și Narcoffee. Fiind și trei dintre cele mai iubite cafenele din Cluj, găsești la ei și cookies, banana bread sau croissanți, asta în cazul în care nu vrei un mic dejun copios, ci poftești doar la un quick snack la cafea. 

Ce alte localuri din centru au un breakfast Cluj bun?

Nu putem vorbi despre mic dejun în Cluj fără să nu vorbim despre Eggcetera sau DOT. Eggcetera e pe Napoca și îi găsești ușor pentru a de obicei coada se întinde până-n stradă. Acolo nu se pierde vremea. Scanezi meniul cu QR code, comanzi, mănânci și fugi. Localul e deschis aproape zilnic, de la 9 la 4, mai puțin marțea. Tot pe Napoca, sunt și cei de la Zama. Deși deschid la 11, e o opțiune bună dacă vrei un late breakfast Cluj sau cauți ceva… ca la mama acasă. În aceeași zonă, găsești și renumitul DOT – District of Toast, Garlic Bites & Tales și Visuin. În Piața Muzeului, poți oricând să te oprești un mic dejun la Marty.

Unde altundeva mai găsești un breakfast Cluj-Napoca delicios?

Prima masă a zilei te prinde în alte zone ale Clujului? Nu-i bai. În cartierul Andrei Mureșanu, găsești niște combinații de-li-cioa-se de breakfast la Restaurant Naz și Engels Bistro. Pe strada Victor Babeș, cei de la Victor și Yume au tot felul de chestii nutritive – iaurturi cu cereale și fructe proaspete, terciuri de ovăz cu fructe, toast-uri, sau focaccia. Roots se numără printre preferatele clujenilor când vine vorba de cafea, brunch sau breakfast în Cluj. Locația de pe Bulevardul Eroilor a devenit „Și”, dar mai au o locație, pe Alexandru Vaida Voievod, chiar lângă FSEGA și Iulius Mall.


Cimbru Restaurant are un meniu dedicat unui breakfast Cluj, în prima parte a zilei. Bruto e o alternativă dacă ești prin Mărăști, iar Zucca Bistro e perfect dacă te afli prin cartierul Zorilor. Alte localuri unde nu poți da greș la capitolul „mic dejun Cluj” sunt: Meron (orice locație), Twelve by Brava și Tamper Coffee.

Data viitoare când vrei să mănânci un breakfast Cluj, rezervă-ți masa în avans cu Bookingham. Dă-ne un follow pe Instagram și Facebook, pentru că noi te ținem la curent cu cele mai faine localuri din orașul tău. 

#Discover #Book #Benefit

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area