Ramen – Unde îl mănânci pe cel mai bun din România, în 2024?

de

Sabina Nisioi

Ce restaurante asiatice din țară au un ramen autentic?

Cel mai bun ramen

Azi, ramenul e una dintre cele mai populare mâncăruri din bucătăria asiatică, iar restaurantele din România se întrec pentru a-i surprinde esența.

Originile supei cu noodles

Istoric ramen

Istoria ramenului începe în anii 1800, în China. Contrar opiniei populare, dish-ul nu s-a născut în Japonia, deși Tokyo are un cuvânt important de spus în definitivarea rețetei pe care o cunoaștem azi. 

După restaurația din 1868, un val mare de chinezi emigrează în Japonia, ducând cu ei ideea de supă cu noodles. Nu durează mult până restaurantele încep să servească boluri cu noodles tăiați, înmuiați într-o zeamă obținută din ciolan de porc. Japonezii schimbă puțin rețeta inițială, adăugând fel și fel de topping-uri – nu știm dacă fac asta de dragul inovației, sau pur și simplu ca s-o facă mai sățioasă. 

Primul restaurant de ramen se deschide în 1910, sub numele de Rairaiken, în cartierul Asakua din Tokyo. Dish-ul începe să devină tot mai popular, fiind disponibil și la vânzătorii ambulanți (*fun fact: asta e valabil și în cazul fish & chips-ului). 

Ramenul devine accesibil tuturor în 1958, odată cu invenția de noodles instant, a lui Momofuku Ando. Practic, oricine își putea face propria supă ramen acasă, numai fierbând niște apă. Interesul crescut pentru dish transformă ramenul într-un adevărat simbol al Japoniei culinare, alături de sushi, sake și matcha.

Unde mănânci cel mai bun ramen din București?

Ramen Bucuresti - ZenSushi

 

via ZenSushi

Cele mai bune șanse, le ai în restaurantele din București. Când vine vorba de asiatic, capitala are o mulțime de opțiuni în care ingredientele și rețetele sunt ce trebuie. Noi i-am întrebat pe localnici unde se mănâncă cel mai bun ramen din București. Mai apoi ne-am uitat și la review-uri și, bine-nțeles, la poze, pentru că nu e suficient să fie bun; trebuie să fie și demn de social media (*Iar legat de asta, avem un articol despre cele mai instagramabile localuri din București). Deci, top 10 restaurante pentru ramen în București sunt:

În ce restaurante găsești cel mai bun ramen din Cluj?

Ramen Cluj - Nobori

 

via Nobori

Majoritatea restaurantelelor asiatice din Cluj-Napoca au un ramen excelent. Dar noi suntem de ceva timp prin preajmă, așa că îți zicem cu ce mergi la sigur. Cele mai bune locuri în care găsești un ramen în Cluj, sunt:

Unde mănânci un ramen în Iași?

Ramen Iasi

Și restaurantele din Iași s-au specializat în ramen. Supa de carne și tăieței, cu usturoi, ceapă verde și ou se numără printre cele mai populare dish-uri din localurile cu specific. Topul restaurantelor în care mănânci cel mai bun ramen din Iași, arată cam așa:

Care sunt cele mai bune restaurante cu ramen, în Oradea?

Ramen Oradea - Kintaro

 

via Kintaro

Oradea e unul dintre cele mai bine pregătite orașe din țară la capitolul specific asiatic. Supe, sushi, noodles sau preparate pe bază de orez, pește sau pui, sunt pregătite conform rețetelor autentice. Multe dintre restaurantele din Oradea sunt deschise pe franciză, făcând parte din rețele internaționale cu specific japonez. Cele mai bune supe ramen din Oradea le găsești la:

Unde găsești un ramen bun în Sibiu?

Ramen Sibiu

Conform localnicilor, cel mai bun ramen din Sibiu îl mănânci la Sia Restaurant.

În ce restaurante trebuie să ajungi pentru un ramen în Brașov?

Ramen Brasov

Și restaurantele din Brașov au opțiuni de ramen bun. Majoritatea localurilor sunt în centru, dar dacă nu vrei să ieși din casă, să știi că sunt disponibile și pe delivery.

Ce opțiuni de ramen ai în Timișoara?

Ramen Timisoara

Restaurantele din Timișoara încă se dezvoltă pe partea de asiatic, iar bucătăria japoneză e prioritară. Totuși, găsești un ramen bun în Timișoara la:

Tu unde mănânci un ramen bun? Dacă localul tău nu e pe lista noastră, lasă-ne un comment, iar noi avem grijă să-l adăugăm. Cu Bookingham, rezervi o masă prin câteva click-uri. Descarcă aplicația din Google Play sau App Store, sau intră pe site-ul nostru, și asigură-ți o masă ori de câte ori ieși în oraș.

Descoperă alte restaurante asiatice din România…

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area