Înghețată Cluj: Unde o găsești pe cea mai bună în 2024?

de

Sabina Nisioi
înghețată în Cluj

Din aprilie până-n august, știi care e cel mai bun dulce. Poți forța chiar și în septembrie, dacă vremea ține cu tine. Înghețată îți poate aminti și de copilărie, când aveai de-o vafă cu vanilie, dar și de un desert fabulos, pe care l-ai mâncat într-un restaurant.

Azi afli unde găsești cea mai bună înghețată din Cluj: to go – la cornet sau pahar – sau într-o combinație delicioasă, la secțiunea deserturi, în restaurantele din Cluj-Napoca.

De unde îți iei o înghețată Cluj în centru?

Inghetata Cluj to go

Dacă vrei o înghețată în Cluj și ești prin centru, chiar în Piața Unirii, îi găsești pe cei de la Bianco Milano. Au și o aromă fără zahăr adăugat – fisticul sărat, care e și cel mai preferat de localnici. În aceeași zonă e și Moritz Eis, cu sortimente unice de genul portocalelor cu vodkă. O altă gelaterie Cluj e Finesse. Sunt pe bulevardul Eroilor și au tot felul de combinații inedite, pe care le schimbă constant. Câteva care ne-au rămas în minte sunt: ardei iute cu ciocolată neagră, prosecco și lavandă și ricotta. Înghețata lor o găsești și la Social Pub

Tot pe Eroilor, găsești cofetăria Lemnul Verde și, dacă nu vrei o înghețată neapărat, poate e vreun alt desert Cluj care-ți face cu ochiul. Friandise și Betty Ice sunt alte locuri de unde îți poți lua o înghețată la cornet, pahar, sau pe băț, în centrul orașului. La Nu Știu Cine e în Piața Muzeului. Poate ai auzit de clătitele lor și te întrebi ce-ar căuta într-un articol despre înghețată în Cluj. Partea bună e că au și opțiuni de clătite cu înghețată. Cu plăcere! Pe Napoca, Bunicuța e o altă gelaterie Cluj cu înghețată bună. 

Unde altundeva găsești înghețată Cluj bună?

Inghetata Cluj

Dacă ești prin Iulius Mall, vești bune: Bianco Milano are un truck cu înghețată în parc. Prin zonă, sunt și Wafferia care, la fel ca La Nu Știu Cine, sunt experți într-un alt desert – vafe, de data asta – dar îți pot pune și o cupă de înghețată ca să-ți răcorească desertul. Tot în zona Gheorgheni, poți mânca o înghețată Cluj bună la Sapore

Signor Gelato e un truck de lângă Parcul Central, chiar lângă Colin’s Gastro Pub (ăsta e unul dintre restaurantele accesibile din Cluj, dacă te uiți după așa ceva). în Iulius, la parter, găsești și Lemnul Verde, iar dacă urci la etaj, îți poți lua o înghețată Cluj bună de la Gioelia Cremeria. Dacă ești prin Zorilor, ai sortimente diferite și gustoase la cofetăria Pralina – în Sigma și în Piața Zorilor. L’Albero dei Sogni e o gelaterie Cluj fantastică și o găsești în Parcul Feroviarilor.

Ce restaurante au deserturi cu înghețată în Cluj?

Inghetata Cluj - Baracca

Dacă vrei ceva mai… altceva, încearcă un restaurant din Cluj. 

Restaurant Nativ, cunoscut ca unul dintre cele mai bune steakhouse-uri din Cluj, are înghețată de pâine. Nu te încrunta, până n-o-ncerci. Tot în Piața Muzeului, mai e și Muura Steakhouse, cu un lava cake în care înghețata de vanilie mai-mai că e vedeta farfuriei. Același lucru se poate spune și despre lava cake-ul de la Bruto, Toulouse și Garlic Bites & Tales. Și Form Café e în Piața Muzeului, iar în meniul lansat în toamna lui 2022, au introdus un desert absolut delicios – semifreddo nougat (înghețată de nuga cu fructe de pădure, nuci carameliza și sos stracciatella cu ciocolată).

Și restaurantele de fine dining din Cluj-Napoca surprind la capitolul deserturi cu înghețată. Baracca are un sandwich cu biscuit și înghețată de vanilie sau ciocolată, făcută în casă, și sticky toffee pudding – un dulce cu ciocolată Valrhona, înghețată de vanilie și caramel. Restaurantul are deserturi cu înghețată și în meniul de degustare.

În Piața Unirii, e Bujole, cu o tartă Tatin minunată, servită cu înghețată de lime. La Olivo Caffé, poți mânca un cheesecake cu bezele și sorbet de vișine. La fel de fresh și creativ. Livada Restaurant are un crumble de alune cu fructe de pădure și înghețată de vanilie și… brânză de capră. Restaurantul Thessaly Greek Taverna are un dulce tradițional: ekmek – kataif cu înghețată de iaurt grecesc.

Dacă vrei mixuri clasice de înghețată și sorbet de casă, Casa Boema, Marty și VIA sunt locurile perfecte pentru asta.

Tu de unde îți iei o înghețată Cluj bună? Dacă ai vreun loc care nu e pe lista noastră, lasă-ne un comentariu, și noi avem grijă să-l punem pe listă! Dă-ne un follow pe Instagram și Facebook și fii la curent cu cele mai faine localuri din orașul tău. Rezervă în avans, cu Bookingham. #Discover #Book #Benefit

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area