Unde mâncăm cei mai buni burgeri în Cluj-Napoca în 2024?

de

Robert Demeter

Originile burgerului sunt destul de controversate. Și nemții, și americanii susțin că dish-ul le aparține, iar când ne uităm la istorie, vedem că… adevărul e undeva la mijloc. Primul hamburger a apărut într-adevăr în Hamburg, însă conceptul de burger a apărut ceva mai târziu, în America.

În secolul al XIX-lea, Hamburg era renumit pentru steakul local de vită. Carnea era condimentată cu sare, piper + usturoi și ceapă, și se servea între două felii de pâine. Odată cu migrarea nemților în America, s-a dezvoltat și ideea de burger. Numele despre care se spune că ar fi creat primul burger sunt: Louis Lassen în Connecticut, Charlie Nagreen, cunoscut și ca ‘Hamburger Charlie’, în Wiscounsin, și Charlie and Frank Menches, în New York.

De-a lungul timpului, conceptul de burger a căpătat diferite forme – în funcție de tipul de carne ales, chifla, toppingurile și sosurile asociate, și au apărut și alternative pentru vegani și vegetarieni. Hai să vedem unde găsești cei mai buni burgeri din Cluj. 

Ce restaurante cu burgeri Cluj sunt în Piața Muzeului?

Burger Nativ

Piața Muzeului e chiar în inima Clujului și ar fi fost culmea să nu găsești un burger bun în zonă. /FORM, Marty și Klausen Burger se numără printre cele mai populare alegeri tocmai datorită diversității meniului. Vrei un burger clasic, de vită, sau îl preferi pe cel cu pui? În restaurantele din Piața Muzeului, găsești ceva pe placul tău.

Restaurant Nativ

Marty

/FORM Cafe

Muura Steakhouse

Klausen Burger

Unde mănânci un burger Cluj bun, în Parcul Central?

Jaxx Burger

Vrei să mănânci un burger în Cluj-Napoca și ești în apropierea Parcului Central? Te poți declara un norocos, pentru că Jaxx e unul dintre cele mai renumite restaurante Cluj cu specific american. La intrarea opusă a parcului, dai de Carrousel by CHIOS și de Euphoria Biergarten. Alte localuri în care combinațiile de burgeri Cluj sunt tare bune.

Jaxx American Restaurant

Carrousel by CHIOS

Euphoria Biergarden

Unde găsești alte locații bune cu burgeri în Cluj?

American Burger Cluj

Sunt și alte locuri unde găsești un burger Cluj bun. Majoritatea sunt în zone centrale – pe Napoca (Very Burger), Inocențiu Micu Klein (Garlic Bites & Tales) sau Dávid Ferenc (Social People) – iar altele sunt situate ceva mai departe de inima Clujului, dar cu siguranță merită o vizită – strada Observatorului (London Brothers), Decebal (Cimbru Restaurant). 

American Burger Cluj

Very Burger

Garlic Bites & Tales

Bruto 

Social People 

London Brothers

Cimbru Restaurant

Ce localuri bune au burgeri cu livrare în Cluj?

Barbar Store Cluj

Pentru zilele în care nu vrei sub nicio formă să ieși din casă, poți mânca un burger Cluj fantastic și acolo, fără să fii nevoit să ți-l faci tu. Fie mergi la sigur și îți comanzi de la unul dintre localurile mai sus menționate, fie dai un ochi peste opțiunile de burger Cluj delivery din lista de mai jos. 

Burger House Cluj

Happy Burger Cluj

Dopamine Experiment

TOT Burger Cluj

Burger Bistro Cluj

Barbăr Store 

Captain Burger Cluj

Ce restaurante bune au burgeri vegani în Cluj?

Burger Samsara

Burger ≠ steak de vită. Dacă înainte exista tendința de a asocia burgerul cu steakul de vită, acum nu mai e cazul. Restaurantele vegane au devenit tot mai populare în ultima perioadă, iar asta a făcut posibil să găsim în meniuri și alternativa fără carne sau brânzeturi a unuia dintre cele mai populare cheat meal-uri. Dacă vrei un burger vegan Cluj, Samsara, VegEatUp, BUNT Bistro și nu numai, se numără printre alegerile de top.

Samsara

BUNT Bistro

Nutriento

Zen Vegan

Natuu

Unde mănânci un burger vegetarian în Cluj?

Cool burger Cluj

Ai o varietate de opțiuni și când vine vorba de burgeri vegetarieni Cluj. De regulă, restaurantele cu un meniu variat au și opțiuni vegetariene (Marty, Jaxx), dar dacă vrei să mergi la sigur cu ceva special, încearcă MEAT UP sau Cool Burger.

MEAT UP

Cool Burger

VegEatUp

Ai găsit ceva ce-ți face cu ochiul? Rezervă-ți o masă cu Bookingham! 

Salvează articolul pentru data viitoare când poftești la un burger Cluj-Napoca și dă-ne un follow și pe Instagram și Facebook! Acolo te ținem la curent cu cele mai bune restaurante din orașul tău. 

#Discover #Book #Benefit

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area