Unde poți mânca cele mai bune paste din Cluj în 2024?

de

Sabina Nisioi
Paste în Cluj

Deși se spune că primele paste au apărut în secolul al XIII-lea, odată cu expedițiile lui Marco Polo în Estul Îndepărtat, adevărul e că dish-ul își are originile cu mult înainte. Chinezii mâncau noodles încă din anii 3000 î.Hr. 😁Totuși, Italia a fost cea care a consacrat preparatul, venind cu fel și fel de tipuri de paste și rețete fabuloase. De-a lungul timpului, s-au făcut combinații infinite. Asta pentru că pastele sunt perfecte și când ți-e poftă de gustul italienesc autentic, dar și când vrei să combați risipa alimentară

Există totuși câteva rețete iconice. Să vedem în ce restaurante din Cluj le găsești.

Unde mănânci niște paste în Cluj, în centru?

Centrul orașului e plin de localuri care servesc și paste, așa că e destul de ușor să faci o greșeală. Dacă vrei ceva de calitate, mănâncă paste la Cucina Turea sau la Tortelli Pasta Bar. Nu dai greș nici cu Don Pasquale, Baracca sau Klausen Burger. Renumite sunt și pastele de la Da Pino, deci dacă ești pe strada Universității, fă-le o vizită. Alte paste bune prin centru, găsești și la Garlic Bites & Tales sau Casa Boema.

Care sunt cele mai bune paste Cluj, în apropierea Parcului Central?


Dacă vrei să alegi dintr-o mulțime de opțiuni de paste, la Chios trebuie să ajungi. Cu sos alb sau roșu, vegane sau vegetariene, dar și o selecție largă de vinuri pentru o experiență completă. Tot în apropierea parcului, îi găsești și pe cei de la Pasta la Vista, dar și pastele de la Jaxx. Restaurantul cu specific american are un Mac & Cheese de-li-cios. Iar dacă vrei ceva mai light, pastele de la Samsara sunt mereu o opțiune.

Ce restaurante vegane și vegetariene au paste în Cluj?


Iar pentru cei care nu consideră esențial parmezanul în paste… există opțiuni! Localurile clujene vin și cu alternative delicioase pentru vegani și vegetarieni. Pastele de la Samsara, Mint Bistro și Marty sunt câteva dintre cele mai bune. 

Ce alte locații bune au paste în Cluj?

În apropierea Teatrului Național, e restaurantul Napoli Centrale. Acolo găsești unele dintre cele mai bune paste Cluj, dar trebuie să-ți faci o rezervare în avans pentru că mai mereu sunt full-house. Dacă ajungi pe strada Clinicilor sau pe Avram Iancu, poți mânca niște paste bune la Ciao New York (noi recomandăm penne alla vodka 🤭), dar și la Livada Restaurant. Alte locații cu rețete autentice de paste în Cluj-Napoca sunt Amagusto Cucina Italiana și Buongiorno Cucina Fiorentina.

Care sunt cele mai bune paste din Cluj pe delivery? 


Dacă ți-e poftă de niște paste în Cluj, dar nu vrei să ieși în oraș sau nu ai timp să le mănânci la locație, te salvează Pasta La Vista. Poți lua pastele to go sau le poți comanda acasă și ai o varietate de opțiuni dintre care poți alege. Alte opțiuni de paste Cluj pe delivery sunt majoritatea dintre cele de mai sus, dar ar merita menționate și pastele de la Marty, Pasta Nostra și Grande.

Stăm cu ochii pe restaurantele din Cluj și, în cazul în care mai apare vreunul cu paste care te dau pe spate, avem grijă să-l adăugăm. Tu fii cu ochii pe Instagramul și Facebook-ul nostru, pentru că acolo te ținem la curent cu localurile și bunătățile din orașul tău! 

Și nu uita să rezervi cu Bookingham data viitoare când ieși la niște paste-n Cluj! 

#Discover #Book #Benefit

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area