View 360° asupra Clujului, mâncare excelentă și servire impecabilă. Unde îți rezervi masa?

de

Sabina Nisioi

C’est la Vie e ultimul rooftop restaurant deschis în Cluj-Napoca. Locația instagramabilă și popularitatea lui chef Florin Revesz le-au adus vizite încă din prima zi. Află de ce unic C’est la Vie în România și ce TREBUIE să-ți comanzi când ajungi la ei. Totul, din discuția noastră cu proprietara locației, Cristina Petruț.

C'est la vie, Cluj-Napoca

Pe 31 iulie 2023, s-a deschis un rooftop unic în România. Toată vara, cocktailurile și fructele de mare au fost vedete pe mesele restaurantului. Acum că a venit sezonul rece, nu înseamnă că surprizele sunt gata. 

Am vrut să aflăm de ce e C’est la Vie atât de special și popular, așa că am mers direct la țintă: pe strada Constantin Brâncuși 48-54, în Cluj-Napoca. Acolo ne-a așteptat Cristina Petruț, proprietara localului.

C’est la Vie e parte din hotelul Vibre. Rooftop-ul restaurant e situat la etajul al 6-lea, oferind o priveliște panoramică asupra Clujului

Se poate spune că C’est la Vie e… cireașa de pe tort! Asta pentru că restaurantul se află deasupra hotelului Vibre, oferind o priveliște 360° asupra Clujului.

Rooftop-ul vine în completarea serviciilor oferite deja de către hotelul Vibre. Pe lângă serviciile de cazare și sălile de conferință, la parter vei găsi Restaurantul Leda, care e perfect în prima parte a zilei. E renumit pentru opțiunile nutritive și gustoase de mic dejun și pentru cafeaua aromată. Pereții mari, vitrați, sunt anume gândiți ca să te conecteze cu natura. Acolo se organizează și evenimente private restrânse, care se încadrează în 120 de persoane.

„Alegerea numelui – C’est la Vie – întărește legătura dintre hotel (Vibre) și rooftop restaurant. Asta pentru că ambele emană eleganța franțuzească.”

C’est la Vie are o capacitate de 120 de locuri în interior și 30 de locuri pe terasa exterioară. Decorul e rafinat, în nuanțe de bej, bronz, negru și turcoaz. Elementele din lemn și metal se îmbină perfect cu măslinii bătrâni de peste 50 de ani. Toate, într-o atmosferă relaxată, cu o servire impecabilă.

C'est la vie, Cluj-Napoca
via C'est la Vie Facebook page

Sistemul de încălzire e de ultimă oră și face posibilă utilizarea terasei în toată perioada anului 

Rooftop-ul are o pergolă retractabilă, și deasupra, și din lateral. În partea din spate, terasa de 30 de locuri poate fi deschisă în totalitate. Iarna, se poate închide. Sistemul de încălzire e în pardoseală, iar temperatura și gradul de oxigen sunt controlate. 

„În România, nu mai există o asemenea tehnologie la momentul actual. Dacă afară sunt temperaturi de până la -20° C, înăuntru avem peste 20°C. Totul e gândit astfel încât clienții să nu resimtă niciun disconfort termic.”

Bucătăria e condusă de Chef Florin Revesz, fost participant la Chefi la Cuțite

„Motto-ul meu a fost întotdeauna „calitate mai presus de toate". Cred că fiecare preparat ar trebui să fie o reflecție a celor mai bune ingrediente și a atenției acordate fiecărui detaliu.”

Echipa C’est la Vie e formată din 35 de oameni [*la momentul scrierii articolului – octombrie, 2023]. De cum intri în restaurant, dai cu ochii de bucătăria deschisă a restaurantului. Acolo e chef Florin Revesz, fost participant la emisiunea „Chefi la cuțite”, alături de întreaga echipă. El e responsabil și pentru energia pozitivă dintre oameni, dar și pentru mâncărurile excelente care pleacă spre mese.

C'est la vie, Cluj-Napoca - Echipa
via C'est la Vie Facebook page

„Este un bucătar aflat la început de carieră, care se propulsează energic pe o pantă ascendentă. Chiar acum [octombrie, 2023] e plecat într-un schimb de experiențe la Londra. Îl așteptăm cu nerăbdare să aflăm ce ne rezervă pentru noul meniu care va fi lansat în noiembrie [2023].”

Creveții tempura, mini burgerii și mușchiul de vită cu foie gras sunt cele mai comandate preparate

Specificul meniului e internațional, cu accent pe bucătăria franțuzească, japoneză și mediteraneană. Am vrut să aflăm care sunt cele mai comandate mâncăruri de la C’est la Vie:  

  1. Creveții tempura cu maioneză picantă, avocado și castravete
  2. Mini burgerii cu ceafă de vită argentiniană, maioneză cu trufe, ceapă crocantă și chiflă bao
  3. Mușchiul de vită cu foie gras, piure de cartofi, ciuperci de sezon, trufe și sos japonez
  4. Sashimi Amberjack cu sos de yuzu cu trufe, zucchini ars, jalapeno și coriandru
  5. Tartarul de ton și lup de mare, cu wasabi și chips de orez

„Ne adaptăm tuturor gusturilor. Avem și preparate vegetariene, iar copiii pot alege între șnițele și mai multe sortimente de pizzete și paste.”

C'est la vie, Cluj-Napoca - Dulche de leche
via C'est la Vie Facebook page

Dacă vrei să le faci o vizită, e recomandată rezervarea în avans. Asta pentru că e mai mereu plin și riști să te întorci din pragul localului. Sunt deschiși de marți până duminică, între 12:00 și  24:00, iar lunea, între 17:00 și 24:00

Scrie-ne dacă ai ajuns pe la ei și povestește-ne experiența ta! Între timp, urmărește-ne pe Instagram și Facebook, și rezervă-ți cu Bookingham următoarea ieșire în oraș! 

Despre Bookingham

Platforma de rezervări online, Bookingham, își propune să creeze o conexiune mai strânsă între localnici și restaurantele din orașele lor. Prezentă în marile orașe din România, aplicația îți permite rezervarea unei mese prin numai câteva click-uri. Mai mult decât atât, descoperi ofertele și experiențele din oraș, și te bucuri de promoții personalizate.

Bookingham satisface și nevoile proprietarilor și managerilor din domeniul HoReCa. Prin intermediul digitalizării și marketingului inteligent, platforma facilitează procesul de colectare și gestionare a rezervărilor, crește vizibilitatea localurilor în comunitate și eficientizează costurile de publicitate.

Trending.

Populare.

Autentificare
Business Area