Casa Hirscher, cunoscută si sub numele de “Casa de negoț”, a fost ridicată între anii 1539-1545. Meniul Restaurantului ‘Casa Hirscher’ impresionează printr-o îmbinare perfectă între gustul rafinat al preparatelor, aspectul acestora, decoruri absolut speciale și vesela.
08:00-00:00
09:00-00:00
12:00-00:00
12:00-00:00
12:00-00:00
12:00-00:00
12:00-00:00
Da
Da
Da
ADRESA: Piața Sfatului 12-14, Brașov
TELEFON: 0721 373 670
ADRESA WEB: http://www.casahirscher.ro/
Am fost foarte incantata, a lua masa aici chiar este o experiență frumoasă, ambientul de vis, mâncarea foarte foarte buna, poate puțin mai scumpă decât în alte locuri, dar tagliatellele in roata de parmezan au fost absolut delicioase! Și aperitivul chevre chaud a fost super, și prietena mea a fost încantata de risotto. Am sărbătorit amintirea și viața prietenului meu (de ziua lui) într-un mod care l-ar fi bucurat și pe el, așa că experiența minunata m-a uns la suflet. Mulțumesc și lui Iulian pentru servirea amabila și prietenoasa.
Revin cu plăcere in aceasta locatie! Recomand cu încredere! Mâncare buna si foarte relaxanta atmosfera! Locatie de suflet! 😍🥰😘
Un restaurant unde voi reveni cu plăcere! Au mai multe săli şi poţi alege ce-ţi este pe plac - o petrecere cu gaşca sau să iai cina într-o atmosferă mai intimă, la lumina lumânărilor. Ospătarul nostru Silviu, a fost de nota 10 - a vorbit ca un adevărat profesionist despre bucatele din meniu şi despre vinuri. Am fost plăcut surprins să găsesc în cartea de vinuri un Gewürztraminer care s-a asortat perfect cu fructele de mare şi somonul gătite cu delicateţe.
Casa Hirscher e printre putinele restaurante din Brasov care cocheteaza cu fine dining-ul.
Acum, cand intrebi pe cineva care este cel mai bun restaurant din Brasov, rareori auzi doua raspunsuri la fel. Si e normal sa fie astfel, ba e chiar de bine, spun eu. Dar cateva nume se repeta, totusi, din cand in cand, si Casa Hirscher e mereu in aceasta lista scurta.
Numele ii vine chiar de la casa in care locuieste. Restaurantul, casa si strada sunt toate Hirscher: Casa Hirscher, cunoscuta si sub numele de “Casa de negot”, a fost ridicata intre anii 1539-1545. Apollonia Hirscher, sotia fostului jude al orasului Brasov, Lukas Hirscher, a construit pe cheltuiala sa aceasta casa ca omagiu adus memoriei sotului ei, “mic de statura, dar mare de intelepciune”. Frumos!
Terasa e foarte frumoasa, la cativa pasi marunti de Piata Sfatului si de Biserica Neagra. E bine amenajata, cu acoperis rigid si pereti de sticla, ramane deschisa si iarna, fara indoiala. Au si pe trotuar cateva mese, asa cum fac toti din jur pe strazile pietonale.
Meniul e din bucataria italiana clasica si denumirile mancarurilor chiar sunt scrise mare in italiana, cele in romana si engleza doar cu caractere marunte. Un meniu lung, cu multe dintre felurile cunoscute, inclusiv pizza, dar si cu cateva note de originalitate. Tot ce am mancat la ei a fost bun si foarte bun. Au un chef foarte talentat, fara indoiala, si la tehnica, si la imaginatie si la prezentare, si sunt sigur ca poate sa faca si bucatarie mai fina decat atat, daca i s-ar cere.
Am luat o Salata unami no kabayaki, adica o anghila de apa dulce afumata, fina si foarte buna, Burrata tartuffo cu salata si trilogie de rosii, cu branza foarte proaspata si buna, de asemenea. Tot foarte bune au fost Tagliatelle San Daniele, adica tagliatelle cu prosciutto crudo, smantana, parmezan si mac. Bune au fost Misto mare caldo (calamari, midii, black tiger, vongole, sepie) si Cotletul de vitel de lapte cu piure de cartofi cu ierburi, caruia ei ii spun Nodino di Vitello; putin prea facut dupa gustul meu, insa cu gust. Desertul a fost Mousse de ciocolata cu sos gorgonzola, cafeaua Illy buna. Toate foarte bine prezentate, se vede si aici talentul chefului care iese in evidenta in oras.
Serviciul a fost rapid, eficient, la obiect, cu chelneri de meserie, trecuti prin viata. Preturile sunt mai mari decat la toate celelalte restaurante la care am fost eu in Brasov, dar mai mici decat la restaurantele din Bucuresti care au mancarea la acelasi nivel de gust si de sofisticare a retetelor si a prezentarii.
Si vinuri multe si interesante. Nu le stiam, din gama Re Teodorico, pe care le aduc ei direct din Italia: Chardonnay, Pinot Grigio, Pinot Grigio Rose, Soave, Merlot, Cabernet Sauvignon.
Casa Hirscher unul dintre cele mai bune restaurante din Brasov. Dar daca vor decide intr-o zi sa faca din Casa Hirscher un adevarat restaurant de fine dining, cred ca au cu cine, se pot baza pe cheful lor de acum.
Intr-adevăr își păstrează standardele. Am revenit după câțiva ani (când ne-a marcat papilele gustative o nougat glace perfecta) și am regăsit totul la fel de minunat. Tarifele sunt ridicate, însă și standardul de calitate și servire de asemenea. Mulțumim Silviu pentru recomandările din meniu, pentru servire, pentru profesionalism, zâmbet discret si prietenie. După aperitiv, fel principal si prosecco, desertul ne-a trezit amintiri de mult uitate.
Revenim cu drag. Recomandam!