Bucătăria românească modernă de Chef Alexandru Dumitru. Director de vinuri, Andrei Popa. Experiență culinară și oenologică pe deplin înrădăcinată în moștenirea românească. O bucătărie care pornește de la ingrediente tradiționale și rețete vechi uitate.
Inchis
Inchis
Inchis
Inchis
18:00-22:00
12:00-22:00
12:00-22:00
Da
Da
Da
Da
ADRESA: Str. Pictor Nicolae Tonitza nr.10, București 030112
TELEFON: 0726400148
Ca o observatie personala, Anika Restaurant pare continuarea mult mai matura a proiectului Anika Fried Chicken de sub acelasi acoperis.
Experienta cu defunctii a fost un dezastru. Insa am acordat o sansa si noului proiect.
Iar experienta Anika Restaurant pe de alta parte a fost astfel:
Ospatarul a fost minunat, pe masura ce ne servea preparatele, ne explica si cate ceva despre ele. Pe langa aspecte precum: ce manaci, ce contine, cum este preparat, ne povestea si cine culege ciupercile ciupercile, cine a sculptat cutitele, din gradina cui sunt stiu eu ce legume si tot asa. Poate par maruntisuri insa comentariile lui completau foarte frumos experienta.
La pairingul de vin, la fel, a explicat ce bem, din ce regiune provine, ce il face mai deosebit daca e cazul si la ce sa ne asteptam.
Mancarea in general a fost foarte buna, depinde acum si de preferintele personale ale fiecaruia, e posibil sa nu rezoneze toti cu tot ce se afla in farfurie (de exemplu sotiei nu ii place feniculul).
Servirea a fost FOARTE atenta, nu a existat sa am un pahar gol sau sa nu se consulte cu noi o data ce terminam un fel (il dorim pe urmatorul? dorim sa facem o pauza, este mancarea OK? ne place vinul? Si tot asa).
Am apreciat ca maniera in care s-a consultat cu noi a fost in acelasi timp discreta, fara sa simtit ca “sta pe capul nostru”. A fost simplu, atent.
Mâncare bună, dar nu extraordinară.
Am comandat varianta de 5 feluri (degustare). Mă așteptam la o combinație de gusturi mai specială.
Porții mici, prețuri destul de măricele.
Per total o experiență culinară ok, dar nu aș repeta sau recomanda mai departe.
Meniul suna foarte apetisant, nu am putut sa decidem ce sa nu incercam, astfel am comandat Experienta Anika (10 feluri, tot ce era in meniu). Painea si untul casei precum si micile aperitive servite inainte de meniu au fost foarte gustoase. Preparatele din meniu: (1) ne-a placut oaia, a fost gatita excelent si gustul bogat; (2) la desertul cu piersica am apreciat piersica marinata si crema aerata de urda dar sorbetul nu avea nici un gust; (3) restul preparatelor in opinia noastra se incadrau unele in fade, altele in lipsite de imaginatie (nimic surpinzator la nivel de gust, exemplu ardeiul copt cu ou posat si desertul de ciocolata). Daca sumarizam, din 10 preparate am apreciat 1 si 2/3. Despre ambianta - muzica populara din fundal care s-a auzit non-stop cred ca s-ar fi potrivit mai bine cu un meniu cu sarmale, bulz, ciorba de perisoare samd.
Pui crud cu crusta arsă (comandat prin Bolt Food)
O experiență absolut excelentă, de la servire și până la mâncare, totul a fost superb