Suntem in luna martie a anului 1922. Ziua a 7-a. Doi reprezentanti ai avangardei care va schimba pentru totdeauna aspectul Bucurestiului de Nord, Colonelul St. E. Greble Junior si domnul Alexandru Marghiloman, pun fundatiile Country Club Baneasa. Printre ceilalti 143 de membri fondatori se numarau si Max Ausschmidt, C. Argetoianu, generalul Anderson, Barsarab Brancoveanu, principele Jean Calimache, principele Cantacuzin, Barbu Catargiu, principele A.D. Ghica, principele Barbu Stirbey, baronul Starcea si multi altii.
Impreuna ei vor pune bazele celui mai mare Country Club din vremea aceea. Vila centrala, construita de celebrul architect Ion Mincu, gazduia si sediile clubului nautic si de polo iar piscina si terenurile de tenis, golf si polo atrageau protipendada din intreaga Europa.
Ulterior, clubul va gazdui Restaurantul „Diplomat”, locul in care bucurestenii serveau pranzul si se bucurau de privelistea oferita de Parcul Herastrau, apoi reveneau in oras spre seara sau isi continuau plimbarea pe jos, pe aleile umbrite si racoroase ale parcului. Putini sunt cei care stiu ca actualul parc a fost construit tot de catre membrii fondatori ai Clubului Diplomatic si oferit publicului larg.
Aproape 100 de ani mai tarziu, dorim sa pastram atmosfera locului dar sa-i dam si o nota moderna, asa ca am cules retete de traditie din intreaga lume, pe care le-am reinterpretat intr-o maniera contemporana si am adaugat o cava de vinuri pentru a ne asigura ca experienta pe care o traiesc oaspetii nostri este cea mai buna din oras, de fiecare data.
12:00-22:00
12:00-22:00
12:00-22:00
12:00-22:00
12:00-22:00
12:00-22:00
12:00-21:00
Da
Da
Da
Da
Da
ADRESA: Șoseaua București-Ploiești 2B, București 077190
TELEFON: +40 720 880 330
Nu ar trebui să fie cinci stele, dar, pe de altă parte, nu ar fi corect să nu le acordăm cinci stele pentru felul în care au făcut greșelile până la urmă...
Gastronomia românească, cultura de tratare a clienților, oricum nu este cea mai bună.
Ce s-a întâmplat aici este că meniul scanat de la masă, nu este chiar cel care ar trebui servit. Așa că chelnerul, care a încercat să explice că, Rața Teriyaki cu orez picant și legume la 150 de lei, care este listată în meniu, vine însoțită doar cu salată de ciuperci aans și nu cu orez și legume. Totuși, am scanat încă o dată. cu el impreuna meniul, l-a vazut, a ras si a spus ca va aduce ce vreau dar nu este asa cum trebuie si ca il fac sa se simta incomod pentru această situație... orice înseamnă asta...
A adus tot ce era scris în meniu până la urmă, dar fiecare dintre cele trei erau porții obișnuite pe care bineînțeles că nu am reușit să le mănânc până la urmă.
La fel s-a întâmplat și cu cei doi prieteni ai mei Kimchi Octopus servit cu cartofi soți și sos aioli, care a venit fără cartofi până la urmă.. Când i-au pomenit, a durat aproape o oră să aducă cartofii la Caracatiță, ceea ce nu a fost chiar așa. mâncabil în acel moment. Bine că a recunoscut asta și a schimbat toată porțiunea fără să spună măcar nimic la asta.
Localul era aglomerat, nu doar de oaspeți, ci și de chelneri ☺️ …Totuși a trebuit să ne ridicăm de mai multe ori, să mergem la bar și să întrebăm dacă este posibil să trimitem un chelner la masa noastră pentru a comanda băuturi.
Tot le-aș da 5 stele și iată de ce. Mâncarea este excelentă, ne-au oferit shot-uri gratuite de câteva ori, muzica este grozavă și nu te obligă să bei pentru o anumită cantitate, ca în majoritatea locurilor din București când ai rezervare pentru un grup de oameni. Dar dimpotrivă, am avut chiar și 8 sticle de apă Evian de 1 litru, simplă și sclipitoare și gratuit.
Factura în cele din urmă arată că nu a existat nicio taxă suplimentară, ceea ce este cu adevărat grozav!
Așa că trebuie să spun, chiar dacă experiența de la început nu a fost cea mai bună, până la urmă s-a dovedit a fi o noapte fantastică! Recomand locul tuturor!
P. S. În poze puteți vedea Caracatița înainte și după ☺️ Și rata mea Teriyaki care „nu era în meniu” și a ieșit uriaș ☺️
Foarte bun!
Seara petrecuta cu prietenii. Totul la superlativ. Recomand!!
Totul la superlativ. Am avut norocul sa am ocazia de a ma bucura de o ambienta selecta, pe care nu cred ca o regasesti decat in cateva (putine) locuri.
Jalnic, nu respecta programul de liniste dupa ora 22:00. Bass-uri foarte puternice pana dimineata la 6, din mai pana in noimebrie. Sunteti niste nesimtiti care nu permit oamenilor din sectorul 1 sa se odihneasca.
Locație premium, foarte apreciată pentru evenimente private, nunți, botezuri onomastice, petreceri de firmă. Sunetul este foarte bun Void. Design-ul locației este boho, foarte plăcut vizual. Mâncarea oferită este foarte bună gătită a la carté. Recomand.
Dezastru, sper sa nu mai vin vreodată pe aici.
Stai sa te rogi de ospătari să îți aducă ceva de băut, se strâmbă, după ceva timp îți aduce un pahar cu apa sau Pepsi la 0.33.
Pe terasa am răcit cu temperatura din cauza ventilatoarelor din tavan care sunt infinit mai rele decât aerul condiționat.
E clar genul de restaurant de unde pleci înfometat și însetat, nu poți să te rogi continuu de ospătari să îți aducă cate un pahar de apa sau suc cu mare întârziere.
Țineți'o tot așa de sus'ȘTACHETA!.👍
Atmosfera deosebita, personal foarte amabil, mancare buna. (eveniment corporate, iunie 2022)
Un restaurant de lux in adevarat sens al cuvantului.
In sfarsit am avut onoarea sa beneficiez de un service care intr-adevar intruneste notiunea de fine-dining.
O atmosfera incantatoare care iti permite sa te detasezi si sa savurezi fiecare element, fie acesta gustativ, auditiv sau olfactiv.
Amabilitatea personalului este deosebita si te face sa te simti in oaspete special.
Deci intr-o singura scurta concluzie - Da, recomand. Da, merita. Da, chiar se ofera calitate comparativ cu multe alte localuri care pretind, dar doar cu asta si raman.
Voi reveni cu mare drag!
Citeste ultimele sfaturi de la specialistii nostri.