Kane a fine dining restaurant that is an illustration, in various forms, of what contemporary Romanian creativity stands for.
Inchis
Inchis
18:30-23:00
18:30-23:00
18:30-23:00
18:30-23:00
Inchis
Da
Da
Da
ADRESA: Dianei nr 9 Sector 1, Bucharest Romania
TELEFON: +40 31 410 0016
ADRESA WEB: http://kane.dinesuperb.com/
Buna ziua!
Din dorinta de a avea o experienta culinara memorabila, am decis sa optam pentru Short tasting menu, ambele variante , laolalta cu vinurile propuse de restaurantul dvs. Dincolo de atmosfera placuta, am constatat insa si cateva lucruri care mi-au atras atentia intr-un mod mai putin placut: paharele Riedel erau marcate cantitativ, iar vinurile propuse nu au parut a complimenta felurile de mancare, dimpotriva, au potentat gustul sarat nemotivat de cele mai multe ori. Feteasca neagra a fost cea care a temperat, din punctul meu de vedere, sosul sarat si in cazul bibilicii si in cazul pieptului de rata.
In ceea ce priveste aperitivele, tarta cu texturi de porumb mi-a amintit, din pacate, de porumbul conservat, iar ciupercile murate din al doilea mise en bouche erau insesizabile din cauza sosului de hrean , interesant dealtfel, dar care a eclipsat total restul ingredientelor.
Cand am ajuns la painea casei, saltul de la mise en bouche la acest tip de aperitiv ni s-a parut nefiresc, pentru ca dintr- o data portia a crescut considerabil, dar gustul mult prea sarat era tot acolo si din nou a eclipsat unuturile de casa gustoase. Cat despre taiteii cu pui, acestia raman la aprecierea celor care-i vor gusta...
Din punct de vedere estetic, intr- adevar, toate felurile de mancare erau super-instagramabile...
In acelasi spirit al formelor fara fond, au fost servite si felurile principale...Varza cu supa de branza Horezu trimitea cu gandul la kimchi, dar doar atat, in schimb, sfecla galbena a fost senzationala. Am fost nerabdator sa gust bibilica, dar, din nou, sosul mult prea sarat m-a facut sa cred ca bibilica lipsea din farfuria mult prea pretentioasa ca aspect. De multe ori, simplitatea exprima mai mult! Dincolo de faptul ca s-au utilizat produse locale , nu am simtit spiritul mancarurilor romanesti, fie ele si reinterpretate.
Fiind la un restaurant de fine dining, cu preturi destul de piperate, nu ma asteptam in niciun caz sa constat ca acelasi sos supersarat e folosit in cazul a doua preparate diferite, caci da...si limba care a inlocuit vanatul din meniu, fara a fi anuntati in prealabil, era inecata in sosul sarat. Si rata oferita din partea casei, merita putin mai multa atentie!
Felurile s-au succedat cu mare repeziciune si intr-o ora am si ajuns la desert. Inghetata de popcorn si rubarba nu a amintit sub nicio forma de ingredientele sus mentionate ( apreciez chiar mult rubarba in deserturi!). Totusi budinca de ciocolata alba a fost interesanta, dar sosul de agrise fad, insesizabil. Cred ca exista un dezechilibru in general intre felul in care e tratat sosul in cazul felurilor principale si in cazul deserturilor.
Per total, a fost o experienta care ne-a lasat confuzi, pe romaneste (fara reinterpretari), pentru ca discrepanta dintre asteptari si ceea ce ni s-a oferit, a fost destul de mare.
Tipul de restaurant care încearcă sa para de tip fine dining, este cale lunga, romanii sunt ușor de păcălit deoarece nu sunt învățați cu astfel de bucătării și gusturi. Mâncare de cantina.
S-a dorit sa fie un restaurant gourmet, dar e foarte departe de a fi gourmet.
1) prezentarea vizuala a produsului in farfurii e satisfacatoare, dar gustul si combinatia de ingrediente este foarte slaba, fade, combinatii nefericite
2) in sosurile care se folosesc aproape la fiecare fel de mancare, pentru imagine si marketing, se simte glutamatul de sodiu de departe; deci se utilizeaza sosuri artificiale
3) la capitolul curatenie si igiena, mi s a adus un pahar de vin plin de ruj pe margine; deci nu erau spalate cum trebuie, chiar daca lumina in restaurant era inexistenta, si faceai efort sa vezi daca tacamurile erau curate sau nu
4) personalul de servire nu este pregatit absolut deloc pentru nivelul la care se pretinde ca este localul; dovlecelul este tot una cu dovleacul; unul este imbracat in jeans, altul cu uniforma, etc
5) cafeaua eate de foarte slaba calitate, este acra si nu simti aroma cafelei
6) amenajarea interioara a salilor de servire a mesei nu este ce trebuie pentru un restaurant:
- lumina foarte slaba, cu greu vezi ce ai in farfurie
- panourile pictate de pe pereti nu exprima nimic, sunt inchise la culoare, totul obscur, neimbietor, culori reci; par niste placaje vopsite ieftin
7) nu pe ultimul loc, PRETUL este foarte mare pentru ceea ce primesti in schimb
CONCLUZIE:
Un local cu preturi foarte mari pentru ce ofera, preparatele sunt elaborate, placute ochiului, dar nu si papilelor gustative. Designul si amenajarea mediocre.
Poate s-a vrut sa fie comparabil cu The artist, dar este foarte departe de acesta.
A fost cu adevarat o experienta extraordinara. Daca exista un restaurant romanesc care sa merite stele Michelin, acesta este (si zic stele, nu stea). Vom reveni cu siguranta!
Superba mâncarea și atmosfera! Recomand!