„Moșia Tara” îți spune ceva?
Dacă gândul ți-a zburat la ecranizarea romanului „Pe aripile vântului”, în care Vivien Leigh și Clark Gable îi interpretează pe Scarlett O’Hara și Rhett Butler, atunci ești pe drumul cel bun. Dacă nu ai nici cea mai mică idee despre ce vorbim, rămâi cu noi și descoperă povestea unuia dintre cele mai frumoase restaurante din Constanța.
Ospitalitatea și mâncarea bună sunt cuvinte cheie
Tara’s GastroPub și-a deschis pentru prima oară ușile în 2016, într-o locație din centrul orașului. Patru ani mai târziu, Andrei și Raluca Ghencea, proprietarii localului, au decis să-l mute într-o zonă mai retrasă din Constanța, care să se potrivească mai bine cu povestea și atmosfera de la Tara.
Ne-a plăcut enorm „Pe aripile vântului” și de acolo ne-am inspirat pentru numele restaurantului nostru. Moșia Tara e locul în care îți sunt rădăcinile. Și unde te poți întoarce oricând pentru că ți-e bine – After all, tomorrow is another day.
– Andrei Ghencea, administrator restaurant
La Tara, cel mai mult contează căldura locului – ospitalitatea și mâncarea bună – dar și designul e unul care încântă. Restaurantul e amenajat într-un stil minimalist, totul fiind gândit chiar de fratele Ralucăi. Pe ici pe colo, sunt expuse și câteva picturi, iar dacă ceva îți face cu ochiul, să știi că sunt de vânzare!
Coastele sunt preparatul vedetă
Tara e un gastropub cu specific internațional. Asta înseamnă că găsești tot felul de preparate – de la aperitive și salate, până la burgeri, souvlaki, wok-uri și dulciuri. Chef Alex Popa, finalist într-o ediție „Chefi la cuțite”, a contribuit mult la meniul actual.
Vara, apar câteva preparate noi, pe bază de fructe de mare, și iarna, apar farfurii în care vedeta e carnea de porc. Totuși, există câteva mâncăruri favorite, care n-o să dispară niciodată din meniu.
„Am avut o masă de 15 oameni, dintre care 13 au comandat coaste! Putem spune ca Tara’s Ribs sunt cel mai comandat preparat din meniu!”
– Andrei Ghencea, administrator restaurant
Iată și alte farfurii care sunt „un must”:
- Conopida crocantă cu chives și susan, servită cu sos picant
- Măduva de vită gratinată, servită cu sos de hrean cu muștar franțuzesc și pâine prăjită cu usturoi
- Borcanul lui Mădălin – Cremă de mascarpone, reducție de vin roșu cu fructe de pădure și biscuite cu migdale
Reduceri pentru clienții fideli
„De 7 ani, ne-am format deja o comunitate de clienți fideli, dar suntem bucuroși să vedem, constant, și noi chipuri – localnici și turiști, din țară sau din afară.”
– Andrei Ghencea, administrator restaurant
Restaurantul oferă băuturi sau deserturi din partea casei când sunt ocazii speciale (Valentine’s Day sau 8 Martie), și au discount-uri pentru clienții fideli. Se adaptează și gusturilor celor mici, în cazul în care îi vizitează părinți și copii, și primesc și animale de companie, cărora le oferă diferite gustări. Cățeii, de exemplu, primesc piept de pui gătit.
Evenimente cu muzică live și petreceri private
Tara’s GastroPub organizează și evenimente. Localul are o capacitate de 60 locuri în interior și 50 de locuri pe terasă, deci e disponibil pentru toți cei care vor să-și serbeze ocaziile speciale într-un cadru altfel. În afara evenimentelor private, Andrei Ghencea organizează și seri cu muzică live sau petreceri tematice.
Dacă te-am făcut curios de Tara’s GastroPub și vrei să le faci o vizită, te anunțăm încă de acum că trebuie să-ți asiguri o masă în avans. Mai ales dacă se apropie weekend-ul. Rezervă cu Bookingham.