Pasionați de savoarea bucătăriei simple și a ingredientelor proaspete, te servim de peste 19 ani cu preparate mediteraneene de cea mai bună calitate, fructe de mare proaspete și o experiență de fine dining cum nu vei întâlni în altă parte!
12:00-22:00
12:00-22:00
12:00-22:00
12:00-22:00
12:00-22:00
12:00-22:00
12:00-22:00
Da
Da
Da
Da
Da
Da
Da
Da
ADRESA: str. Helesteului nr 30 011985 Bucharest, Romania
TELEFON: +40 722 200 232
ADRESA WEB: http://www.mesogios.ro/
Mesogios Seafood, pește și fructe de mare într-o eleganță aristocratică... Mesogios e unul dintre restaurantele mari, cunoscut in toate colturile Bucurestiului, deja. Si nu doar pentru ca a fost primul restaurant de peste si fructe de mare ce a introdus conceptul cu clientul care-si alege pestele proaspat direct din galantarul cu gheata. Acum sunt multe restaurante care fac asta. Aproape toate cele care se pozitioneaza cu acest specific, as spune, insa atunci au facut pionierat.
E un restaurant impecabil, foarte curat, bine amenajat, elegant, in cea mai frumoasa zona a Capitalei, cu una dintre cele mai frunoase gradini. Fete de masa albe, nu pereti daramati, nu tubulaturi atarnand din tavan. Pestele excelent, ca de fiecare data, gatit de cheful grec Petros Tsogkidis, foarte talentat si serios. Clienti sofisticati, umblati prin lume. Serviciul placut, nestresat. Mie imi place mult de Mesogios, mi-a placut de ei de cand ii stiu.
Un restaurant excelent – și nu doar pe specificul lui, adică pește și fructe de mare, ci așa, cu totul. Dintre mâncărurile noi pe care le-am descoperit acum au fost creveții cu sos de brânză Feta, care concurează, și cu șanse bune chiar să-i întreacă, cu faimoșii lor creveți în sos de unt. Revin cu plăcere la ei, de fiecare dată.
Acum mulți ani, vreo 12, când era in alta locație am trăit “experiența” Mesogios. Modelul de business pentru peste si fructe de mare e simplu: preț la 100g, plătești cât cântărește … atunci, un peste de maxim 400 de grame cântarea peste 800. Din ce mai discutam, se pare ca se mai punea gheata, etc, sa iasa la gramaj. Un tentacul de caracatița acum e 400-600 de grame. Un peste cam 3kg … cumva, accelerația gravitațională pe terenul restaurantului e mult mai mare. Locația e una premium, plin de țânțari in schimb. Era mai transparent sa fie o taxa de 300-500 lei pentru a lua masa acolo. O buna parte din public pare pur și simplu sa plătească acel fee, ascuns in preț. Am rămas cu același gust amar. Ca abordare - platou de aperitive și feluri cu preț fix, poate fi una ok.
Mâncarea este la superlativ! De departe!
La abordare însă mai este de lucrat ...Faimoşii creveți cu sos de unt au fost absolut delicioşi! Deşi sincer, mi s-a părut puțin jignitor că 4 creveți au costat 180 ron, atunci când prețul per suta de grame era 44 Ron. Puțin jenant să jigneşti inteligența unui client, încercând, printr-o matematică simplă, să îl faci să creadă că 1 crevete are 100 de grame. Nu e vorba despre bani, ci cum spuneam, despre abordare.
În altă ordine de idei, calamarul umplut cu brânză grecească este absolut dumnezeiesc! Rar găseşti o combinație atât de echilibrată de gusturi la un calamar umplut! Felicitări chef-ului!
Notă: Cele 4 stele nu se datorează mâncării (care a fost la un nivel inalt), nici măcar modului de a întocmi prețurile, ci servirii. Este inacceptabil, din punctul meu de vedere, ca la un restaurant de asemenea calibru (prin mâncare, locație etc.), să ai ospătari atât de slab pregătiți ca al nostru, care la fiecare reumplere de pahar, vărsa vin fie pe fața de masă, fie în farfuria aflată în proximitatea paharului. Îți venea să îl trimiți să se odihnească şi să te serveşti singur ... Să nu mai precizez cât am fost lăsați să aşteptăm până ni s-a luat comanda ... dezamăgitor aspectul. Clar pentru încă o cină de Valentine's Day, nu ne vom mai orienta spre locație, poate doar pentru mese fără ocazii speciale.
Ambientul, staff-ul și mâncarea foarte bună. Am avut aperitiv o salată grecească cu tsatsiki, icre și salată de vinete care a venit cu niște pâinici proaspete calde și foarte bune.
Am încercat două tipuri de creveți, dați prin unt și făcuți la grill. Cei prin unt mi s-au părut mai gustoși, cei prin unt nefiind exagerat de grași. Am mai avut o caracatiță și calamar, amândoi feliați în bucățele mai mici și dați printr-un sos bun.
Iar ca ultima masă am încercat un pește proaspăt care, sincer, nu ne-a dat pe spate, calcan parcă, care l-am servit cu mămăliguță.
Nu am mai avut loc de desert, altfel încercam.
Ma cunosc cu Mesogios de cand era doar un proiect nescris.
L-am frecventat in Calderon si il calc si-n Primaverii.
De cand a ajuns la sosea il ador.
Terasa generoasa si atragatoare te imbie de cum calci pe dalele de travertin.
Un smochin tanar cu fructe aproape coapte ma ispiteste la fel de mult ca vitrina cu pesti aproape proaspeti.
Scorpii de mare, unditari, dorade, bibani , barbuni si picioare de snow crab se itesc de sub gheata.
Am optat pt o scorpie de 860 gr , niste barbuni si un picior de crab de 220 gr.
Cu tot cu antreuri grecesti si cu o sticla de Moschofilero (89/100 cmf. Palmer) sa ne fi costat vreo 1100 lei.
Trei guri mici si una mare.
Bun la Mesogios.
Apa e romaneasca ,ceea ce m-a bucurat mult, si sefa Andreea s-a ocupat de noi frumos si profesional.
Daca nu vedeam iedera de plastic de pe zidul lambrisat cu lemn ma bucuram si mai mult dar hai sa nu-l maniem pe Papusar si mai ales pe divinul Cezar.